Η γιορτή μας …

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή της τάξης μας … το δικό μας “μεγάλο” ταξίδι προς την “μικρή” μας Ιθάκη.

Ένα ταξίδι , διάρκειας σχεδόν 20 ημερών , που ξεκίνησε από την ανάγνωση της ιστορίας της Φρικαντέλας του Ευγ. Τριβιζά , σε εικονογράφηση του Μιχ. Κουντούρη , για να καταλήξει στην παρουσίαση μιας μικρής θεατρικής παράστασης , σαν κι αυτές που αγαπώ εγώ … μιας παράστασης που οργανώθηκε από 21 ενεργά μυαλουδάκια , καθώς μέρα με τη μέρα προσέθεταν το δικό τους λιθαράκι , στην ολοκλήρωσή της , ασχολούμενα με την οργάνωση και το στήσιμο του σκηνικού , με τα στοιχεία που συνθέτουν έναν καλό ηθοποιό , με αρκετή ομαδοσυνεργατική δουλίτσα και αρκετή δόση χαράς και δημιουργίας.

Μια παράσταση που μετά την ολοκλήρωσή της , είδα 21 ευτυχισμένα παιδιά και μια ακόμα πιο ευτυχισμένη και περήφανη νηπιαγωγό , εμένα.

Μπράβο στα παιδιά μας!!!

Ευχαριστώ επίσης θερμά , τους γονείς των μαθητών μου , για τα ευγενικά τους λόγια και την βοήθεια που μου πρόσφεραν σε ότι τους ζήτησα … ιδιαιτέρως μάλιστα τον Άγιο Βασίλη για το υπέροχο μαγαζάκι που μας έφερε (βρήκε ήδη την θέση του στην τάξη μας!). Ευχαριστώ ακόμα , όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους , την καλή μου συνάδελφο Μαρία Δράκου και τις συνοδούς των παιδιών μας.

Να ‘στε όλοι καλά!!!

Καλά Χριστούγεννα , με υγεία για όλο τον κόσμο!!!

Σας αναρτώ κι ένα μικρό δείγμα της έκθεσης των κατασκευών μας (τις οποίες σας είχα προλογίσει σε προηγούμενη ανάρτησή μου) που ακολούθησε μετά την γιορτή :

IMG_1087-001

IMG_1088-001

IMG_1089-001

IMG_1090-001

IMG_1092-001

Και ένα δείγμα από το πρόγραμμα της γιορτής μας –

εν ώρα εργασίας:

IMG_1081

Ο Άλκης ζωγραφίζει την Φρικαντέλα

IMG_1082

O Σοφοκλής αναλαμβάνει τα γεμίσει το φόντο με αστέρια

Όλοι μαζί , για ένα σκοπό …

Η γιορτή μας πλησιάζει και ο καθένας αναλαμβάνει και κάτι

Έτσι , η Ελβίρα μάς έφερε σήμερα το τραπεζομάντηλο , όπως είχαμε συμφωνήσει (είναι της γιαγιάς της και πρέπει να το προσέχουμε πολύ , μας είπε) , η μαμά της Μαρίας έφερε όλα τα απαραίτητα για το κρεβάτι της Φρικαντέλας (ευχαριστούμε την μικρή μας Μαρία που προθυμοποιήθηκε να το αναλάβει :-)) , o Παναγιώτης μας είχε αναλάβει τα μπαλόνια και μας τα έφερε , η Αναστασία μας το ραβδί και λίγα μπαλονάκια και τέλος η Δήμητρα Λ. μας μπαλόνια.

Μπράβο σας παιδιά!!!

IMG_1065

Η μέρα της γιορτής μας πλησιάζει …

Την Πέμπτη 19-12-2013 και ώρα 7.00μμ

θα πραγματοποιηθεί η γιορτή της τάξης μας.

Έτσι , αυτές τις μέρες , εγώ και οι γλυκοί μου μαθητές οργανώνουμε μαζί όλες τις λεπτομέρειες… Σκηνικό (ήδη η Μαρία Κ. προθυμοποιήθηκε να φέρει όλα τα απαραίτητα για το κρεβάτι της Φρικαντέλας) , η Ελβίρα μας ανέλαβε το τραπεζομάντηλο για το κομοδίνο της Φρικαντέλας (πάνω στο οποίο θα βάλουμε κι ένα ποτήρι νερό και το μαγικό ραβδί της Φρικαντέλας) , ο Δημήτρης Ζ. έφερε μπαλόνια για το στολισμό της τάξης (αναμένουμε και από άλλα παιδάκια) , η μαμά του Βασίλη και της Αναστασίας μας έφερε κουρτίνες που μπορεί να μας χρησιμεύσουν στο σκηνικό μας (την ευχαριστούμε πολύ για την βοήθειά της!!!).

Επίσης φέτος , προκειμένου να μην προκαλέσουμε αναστάτωση στο ολοήμερο τμήμα – όπου βρίσκεται και η κουζίνα – , ζητήθηκε από τις μανούλες να αναλάβουν την προετοιμασία του μπουφέ με διάφορα γλυκίσματα των Χριστουγέννων , αντί να έρθουν στο σχολείο μας και να φτιάξουμε γλυκά όλοι μαζί (Μόνη προϋπόθεση είναι η συγκέντρωση των γλυκισμάτων στο σχολείο μας μέχρι την Τρίτη , για την μετέπειτα οργάνωση του μπουφέ από τα παιδιά)!

Και κλείνοντας , ευχαριστούμε όλους τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για αγορά όμορφων υλικών , τα οποία χρησιμεύουν στις χριστουγεννιάτικες κατασκευές μας. Έτσι έχουμε φτιάξει (δεν τα έχουμε ολοκληρώσει βέβαια όλα – από Δευτέρα μας περιμένει αρκετή δουλειά) τα παρακάτω αριστουργήματα , τα οποία όμως θα μοιραστούμε μαζί σας την ημέρα της γιορτής.

1. Κατασκευή του πιο όμορφου ανακυκλώσιμου χιονάνθρωπου

2. Χιονισμένο τοπίο

3. Κηροπήγιο από πηλό (γνωριμία νέου υλικού)

4. Χριστουγεννιάτικο ποτηράκι για ρεσώ

Όλα φτιαγμένα από τα χεράκια μας και με μπόλικη δόση φαντασίας

Παράλειψή μου θα ήταν να μην αναφερθώ στην άμεση ανταπόκριση του μπαμπά του Άλκη μας , στο κάλεσμά μου για την βιντεοσκόπηση της γιορτής μας.

Για το λόγο αυτό τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!

Μπράβο σας παιδιά!!!

Τα παιδιά της τάξης μας , για μία σχεδόν εβδομάδα , συγκέντρωναν στο σχολείο μας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το “Χαμόγελο του παιδιού“.

Καθημερινά , το ένα παραδειγματίζονταν από το άλλο , ενώ η δίψα μας για την συγκέντρωση όλο και περισσότερων πραγμάτων αυξάνονταν. Έτσι , σιγά-σιγά και με την πολύτιμη βοήθεια όλων των γονιών (τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς!) ,  καταφέραμε να γεμίσουμε ένα ολόκληρο καρότσι του σουπερμάρκετ , προσφέροντας κι εμείς το δικό μας μικρό λιθαράκι , στον αγώνα που χρόνια τώρα κάνει το “Χαμόγελο του παιδιού”.

Επόμενό μας μέλημα , η μεταφορά των όσων είχαμε συγκεντρώσει στο πλησιέστερο Κέντρο Στήριξης , αυτό του Αμαρουσίου , την οποία ανέλαβαν δύο ευγενικοί κύριοι από το “Χαμόγελο του παιδιού”. Μάλιστα , όσοι ήμασταν εκείνη την ημέρα στο σχολείο , βοηθήσαμε τους δύο κυρίους στην τοποθέτηση των πραγμάτων σ’ ένα μεγάλο καρότσι , ενώ εκείνοι με τη σειρά τους μας ευχαρίστησαν και μας παρέδωσαν μια ευχαριστήρια επιστολή.

Αποστολή εξετελέσθη!

Πολλά πολλά μπράβο σε όλους !!!

Βασίλης Β. , Αναστασία , Δημήτρης Ζ. , Μαρία Ελένη , Στέλλα , Δημήτρης Ι. , Μάριος , Ζένια , Δήμητρα Λ. , Δήμητρα Π. , Παναγιώτης , Σταύρος , Άλκης , Ελβίρα , Μαρία Κ. και Γιώργος Γ.

Κάπως έτσι , αποχαιρετάμε και το 2013 , έτσι απλά με μια καλή πράξη !!!

IMG_1017 IMG_1022[1] IMG_1069

κ.τ.λ.

Και να το αποτέλεσμα:

IMG_1080-001

Ο Πλανήτης σε χρειάζεται … Ζήσε στο 2050

Χτες επισκεφτήκαμε το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος για την παρακολούθηση της ψηφιακής έκθεσης “Ο Πλανήτης σε χρειάζεται … Ζήσε στο 2050“.

Ήταν πραγματικά ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα -μολονότι λίγο απαιτητικό- ωστόσο μας έδωσε πολλά ερεθίσματα , για περαιτέρω προβληματισμό και ανάλυση , τα οποία θα μας απασχολήσουν μες τη σχολική χρονιά. Οι ξεναγοί προσπάθησαν να μας γνωρίσουν τρόπους σκέψης και τεχνικές , προκειμένου όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην βιωσιμότητα του πλανήτη , και μας επέτρεψαν να πλοηγηθούμε σε μια σειρά ψηφιακών παιχνιδιών όπου κληθήκαμε να φτιάξουμε το μελλοντικό σπίτι , το αυτοκίνητο του 2050 , να εξοικονομήσουμε νερό , ενέργεια κτλ.

Σας αναρτώ ένα δείγμα :

IMG_0967IMG_0970

IMG_0979-001

IMG_0989

IMG_0990IMG_0992

IMG_0999IMG_1001

Σήμερα , επιστρέφοντας πλέον στην παρέα μας , είδαμε στο iPad φωτογραφίες και βίντεο από την ξενάγησή μας στο Κέντρο Πολιτισμού και θυμηθήκαμε τα όσα βιώσαμε. Η χαρά των παιδιών απερίγραπτη , ενώ οι αποκτηθείσες γνώσεις περισσότερες από αυτές που φανταζόμουν.

Όπως και να ‘χει , η ψηφιακή έκθεση ήταν πράγματι μια νέα εμπειρία για όλους μας !!!

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το “Χαμόγελο του παιδιού”

Πριν λίγες μέρες , λάβαμε το παρακάτω έγγραφο … :

Σας ενημερώνουμε ότι ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενόψει της επικείμενης εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, επιθυμεί να συγκεντρώσει τρόφιμα για να καλύψει τις ανάγκες τόσο των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Οργανισμού, όσο και των παιδιών και οικογενειών που ο Οργανισμός υποστηρίζει καθημερινά μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας.

Ο ανωτέρω Οργανισμός, προκειμένου να ξεκινήσει την κινητοποίηση για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, επικαλείται και πάλι την υποστήριξη, στο μέτρο των δυνατοτήτων της,  της μαθητικής κοινότητας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η ευαισθησία και η κινητοποίηση των παιδιών θα συμβάλει ουσιαστικά στην πραγματοποίηση αυτού του σκοπού.

Σας παραθέτουμε  ενδεικτική λίστα προϊόντων: 

–          Συσκευασμένα είδη τροφίμων: γάλα εβαπορέ, κακάο, άνθος αραβοσίτου, ρύζι (κίτρινο και άσπρο),σάλτσα ντομάτας, μπισκότα, κρουασάν, αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά, όσπρια,  μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, πουρέ, δημητριακά, φρυγανιές, βρεφικές κρέμες και γάλατα, αλεύρι,  χυμούς.

–          Είδη υγιεινής: σακούλες απορριμμάτων, χλωρίνη, μαλακτικά ρούχων, απορρυπαντικά γενικής χρήσης.

–          Είδη οικιακής χρήσης: χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, αλουμινόχαρτο, διαφανή μεμβράνη,  βρεφικές πάνες.

και αφού το διαβάσαμε αποφασίσαμε να λάβουμε δράση…

Η κυρία ανέλαβε να επικοινωνήσει με το πλησιέστερο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας , αυτό του Αμαρουσίου και να τους γνωστοποιήσει τις προθέσεις μας. Έτσι, αναμένουν τη στήριξη – βοήθειά μας , με μεγάλη χαρά.

Λήξη προθεσμίας για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης , στο σχολείο μας :

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς ,

                                 παρουσιάστηκε κρούσμα ψείρας στην τάξη μας , συνεπώς παρακαλείσθε να ελέγχετε τακτικά τα κεφαλάκια των παιδιών σας.

Σας ευχαριστώ πολύ

Βικτώρια Τσινταράκη

Καλό μήνα!!!

Επιτέλους έφτασε και ο Δεκέμβριος , που με τόση ανυπομονησία αναμέναμε…

Καλό μήνα να έχουμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !!!

Ωστόσο , δεν ξεχάσαμε να γίνουμε και πάλι μετεωρολόγοι και να καταγράψουμε την συχνότητα των καιρικών φαινομένων – όπως ακριβώς είχαμε κάνει και τον μήνα ΟΚΤΩΒΡΙΟ – αυτή τη φορά για τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ . Έτσι βλέπετε αποκτά νόημα και αξία , μια από τις καθημερινές μας ρουτίνες , αυτή της ενημέρωσης του καιρού στο σχετικό πίνακα της τάξης μας.

Έτσι , φτιάξαμε τον πίνακα που ακολουθεί :

CLX-3180_20131202_14200307

Την βασική επιμέλεια του πίνακα την είχε η Δήμητρα Π. , ωστόσο όλα τα παιδιά βοήθησαν στην ολοκλήρωσή του.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας …

Η τάξη μας μικρή , συνεπώς και το δέντρο που στολίσαμε φέτος είναι μικρούλικο κι αυτό. Μικρούλικο , αλλά χαριτωμένο , φτιαγμένο με αγάπη από τα χεράκια μας.

IMG_0817

Και μη νομίζετε οτι ήταν εύκολη δουλειά …

Μέχρι να φτάσουμε στο παραπάνω αποτέλεσμα , είχαμε πολλά να κάνουμε , όπως ταξινομήσεις των στολιδιών ως προς το χρώμα τους , μιας και είχαμε αρκετά στολίδια , συζητήσεις για την επιθυμητή θέση που θα φιλοξενούσε το δέντρο μας κ.α.