Archive for 25 Δεκεμβρίου, 2014

Παράταση για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών »

  Επιπλέον περιθώριο 17 ημερών για την παράδοση των αξιολογήσεων Παράταση 17 ημερών έδωσε το υπουργείο Παιδείας για την καταχώριση των αξιολογήσεων από όλους τους αξιολογητές και όχι μόνο για τις περιπτώσεις εκείνες όπου το πλήθος των αξιολογούμενων ξεπερνά τους 200. Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας γνωστοποίησε ότι τροποποιείται η υπουργική απόφαση 12402/26-11-2014 και παρατείνεται η ημερομηνία καταχώρισης των αξιολογήσεων από όλους τους αξιολογητές στην πλατφόρμα αξιολόγησης μέχρι και τις 17/1/2015. Θυμίζουμε ότι η υπουργική απόφαση 120402 μεταξύ των άλλων ανέφερε τα εξής: «Από 4/12/2014 έως και 31/12/2014 οι αξιολογητές καταχωρίζουν στη πλατφόρμα αξιολόγησης τις αξιολογήσεις τους. Ειδικότερα σε επίπεδο διεύθυνσης εκπαίδευσης που το πλήθος των αξιολογουμένων ξεπερνά τους 200 εκπαιδευτικούς ανά αξιολογητή παρατείνεται η ημερομηνία καταχώρισης μέχρι και τις 17/1/2015».

Πηγή – περισσότερα: http://dictyo.gr/index.php/categories/item/17264-paratasi-gia-tin-aksiologisi-ekpaideftikon

Παράταση των αξιολογήσεων για όλους τους αξιολογητές μέχρι 17 Ιανουαρίου »

Παρατείνεται η ημερομηνία καταχώρισης των αξιολογήσεων από όλους τους αξιολογητές στην πλατφόρμα αξιολόγησης μέχρι και τις 17/1/2015, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέδρος (Δείτε εδώ την απόφαση).
Η Υ.Α. 12402/26-11-2014 όριζε τα εξής:
1. Από 4/12/2014 έως και 31/12/2014 οι αξιολογητές καταχωρίζουν στη πλατφόρμα αξιολόγησης τις αξιολογήσεις τους.
2. Ειδικότερα σε επίπεδο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που το πλήθος των αξιολογουμένων ξεπερνά τους 200 εκπαιδευτικούς ανά αξιολογητή παρατείνεται η ημερομηνία καταχώρισης μέχρι και τις 17/1/2015.

Πηγή – περισσότερα: http://www.esos.gr/arthra/36427/paratasi-ton-axiologiseon-gia-oloys-toys-axiologites-mehri-17-ianoyarioy

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Νεανικής Επιχειρηματικότητας AEGEAN Startups από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου »

Panepistimio Aigaiou new«Επιχειρώ για το Αιγαίο»

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Νεανικής Επιχειρηματικότητας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου AEGEAN Startups

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοινώνει την Προκήρυξη του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Νεανικής Επιχειρηματικότητας AEGEAN Startups, για την ανάδειξη των καλύτερων επιχειρηματικών σχεδίων σε 4 θεματικές κατηγορίες που σχετίζονται με τους τομείς προτεραιότητας του Αιγαίου:

1. Αγροτική Ανάπτυξη-Διατροφή-Υγεία-Εκπαίδευση
2. Ναυτιλία-Εμπόριο-Μεταφορές
3. Τουρισμός-Πολιτισμός-Περιβάλλον
4. Πληροφορική-Τηλεπικοινωνίες-Διακυβέρνηση-Κοινωνία

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει ξεχωριστές κατηγορίες προς διάκριση και βράβευση για φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και νέους μέχρι 35 ετών εκτός της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Τα καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια, όπως θα αναδειχθούν από τα στάδια του διαγωνισμού θα βραβευτούν, θα λάβουν δημοσιότητα και περαιτέρω υποστήριξη για την υλοποίησή τους, σε συνεργασία με υποστηρικτικές δομές εντός κι εκτός του Πανεπιστημίου.

Στόχος του διαγωνισμού είναι μέσα στο ιδιαίτερα αντίξοο περιβάλλον της συνεχιζόμενης κρίσης και έλλειψης προοπτικών για τους νέους να προωθήσει την έννοια της επιχειρηματικότητας και να εμπνεύσει τους νέους και τις νέες με ενδιαφέρον στο επιχειρείν. Ο υψηλός δείκτης ανεργίας στους νέους και στις νέες στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου, ωθεί το Πανεπιστήμιο να αναζητεί νέους τρόπους επιχειρηματικότητας και καινοτομίας μέσω του Διαγωνισμού, οι οποίοι θα μπορούν να αναδείξουν και το ιδιαίτερο προφίλ του Αιγαίου.

Ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και αξιόλογα στελέχη επιχειρήσεων θα μεταφέρουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους στη νέα γενιά, και λειτουργώντας ως μέντορες-σύμβουλοι, θα δώσουν πρακτικές συμβουλές στους συμμετέχοντες στο νέο τους επιχειρηματικό ξεκίνημα.

Οι προτάσεις που θα διακριθούν θα λάβουν υποστήριξη από ένα πλαίσιο υποστηρικτικών δομών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (κοιτίδες επιχειρηματικότητας) σε Λέσβο, Λήμνο, Ρόδο, Σάμο, Σύρο και Χίο. Εξωτερικές θερμοκοιτίδες θα υποστηρίξουν τις διακριθείσες ομάδες στις ανάλογες δομές του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), του Δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft Hellas. Επίσης, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Twente στην Ολλανδία και με το MIT Venture Lab στις ΗΠΑ, για την πρόσκτηση επιπλέον τεχνογνωσίας στην προώθηση επιχειρηματικών ιδεών στον διεθνή χώρο.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Νεανικής Επιχειρηματικότητας AEGEAN Startups πραγματοποιείται από τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Περισσότερες πληροφορίες περιλαμβάνονται στο διαδικτυακό τόπο του διαγωνισμού www.aegean-startups.gr

Για διευκρινήσεις ή περαιτέρω επικοινωνία καλέστε το Γραφείο της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο τηλέφωνο 22710-35083, στο email: chios.mke@aegean.gr. (υπεύθυνη κα. Ρούλα Αμπαζή).

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: http://www.eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Πηγή – περισσότερα: http://www.eduadvisor.gr/index.php/2011-10-11-10-49-30-368/12612-panellinios-diagonismos-neanikis-epixeirimatikotitas-aegean-startups-apo-to-panepistimio-aigaioy

Οι ειδικότητες με προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή »

Τα τελευταία χρόνια λόγω των χιλιάδων προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή παρατηρείται μεγάλη ζήτηση στα μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής τόσο σε αυτά που προσφέρουν τα ελληνικά πανεπιστήμια όσο και σε αυτά των πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμό των κατόχων μεταπτυχιακών Ειδικής Αγωγής με αποτέλεσμα να υπάρχουν ειδικότητες όπου το μεταπτυχιακό να μην εξασφαλίζει απόλυτα μια θέση εργασίας στις δομές της Ειδικής Αγωγής.

Πώς φαντάστηκαν την ημέρα των Χριστουγέννων οι μεγάλοι σκηνοθέτες [βίντεο] »

Ας αφήσουμε να μιλήσουν ο Τσάρλι Τσάπλιν, ο Κουέντιν Ταραντίνο, ο Ζαν Λικ Γκοντάρ, ο Αλφρεντ Χίτσκοκ.

Η Fourgrounds Film ετοίμασε ένα βίντεο στο youtube με όλους αυτούς τους μεγάλους άνδρες, σε ένα 3λεπτο απολαυστικό θέαμα.

Και για όσους νοσταλγούν το 2013 το ίδιο στούντιο ετοίμασε ένα δεύτερο βίντεο με τους δημιουργούς Στήβεν Σπίλμπεργκ, Βες Αντερσον, Μάρτιν Σκορτσέζε και Γούντι Αλεν, μεταξύ άλλων.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Πηγή – περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CE%BA%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Ενημέρωση για τις επόμενες προσλήψεις αναπληρωτών, του αιρετού Δημήτρη Μπράτη »

Ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ Δημήτρης Μπράτης έκανε την παρακάτω ενημέρωση σχετικά με τις επικείμενες προσλήψεις αναπληρωτών.

 
Δημήτρης Μπράτης: “Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών τα νεότερα που υπάρχουν είναι τα εξής:
Υπάρχουν ακόμη λίγες πιστώσεις κρατικού προυπολογισμού ,καθώς και οι 800 από το ΕΣΠΑ για την Ειδική Αγωγή που είναι ακόμη στο γραφείο του κ.Μητσοτάκη.
Όπως με ενημέρωσε η Γενική Διευθύντρια του υπουργείου έχουν τα κενά από όλες τις Διευθύνσεις ΠΕ επικαιροποιημένα και πιθανόν να γίνουν κάποιες προσλήψεις τις επόμενες μέρες.
Αυτό που επισήμανα στον κ.Χρηστάκη -Διευθυντή του γραφείου του κ.Λοβέρδου- είναι πως οι προσλήψεις αυτές πρέπει να γίνουν ως τις 29 του Δεκέμβρη γιατί μετά -εφόσον προκηρυχθούν εκλογές- θα είναι πολύ δύσκολο να γίνουν ,γιατί απαιτείται ειδική άδεια της διακομματικής επιτροπής.
Είπε πως θα το συζητήσουν σήμερα το θέμα κσι θα αποφασίσουν.Αναμέμουμε…
Αν υπάρξει κάτι νεότερο θα σας ενημερώσω.”
 

Πηγή – περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%80%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση