Archive for 14 Μαρτίου, 2012

Η αλητεία σ’ ένα πραγματικό παράδειγμα με αριθμούς. »

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 14, 2012

20% φόρος στα ενοίκια + ΧΑΡΑΤΣΙ = 4 μήνες μισθωμάτων υπέρ ληστών Υπουργών κλπ

Η μητέρα μου είναι κάτοχος διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη από το οποίο εισπράττει 450 ευρώ τον μήνα και συμπληρώνει με αυτά τη σύνταξή της των 450 ευρώ.

Σημειώστε ότι το σπίτι , σε πολυκατοικία του 1968 (!) έχει αντικειμενική αξία 180.000 ευρώ σύμφωνα με τους φωστήρες του ΥΠ.ΟΙΚ!

Για το χαράτσι πλήρωσε 600 ευρώ, σχεδόν 1,5 μήνα από τα ενοίκια που εισέπραξε .

Αν διανοηθούν να επιβάλλουν αυτοτελή φόρο 20% στο ετήσιο μίσθωμα δηλαδή άλλα 1080 ευρώ… θα έχει καταβάλλει συνολικά στο κράτος 1680 ευρώ …δηλαδή σχεδόν 4 μήνες ενοικίων!

Πρακτικά θα εισπράξει 12 Χ 450 = 5400 ευρώ – 1680 ευρώ φόρους = 3720 που αντιστοιχεί σε 8 μήνες ενοικίων!

4 μηνιάτικα φόρο … σε μία συνταξιούχο που σύντομα δεν θα της αρκεί η σύνταξη ούτε για πετρέλαιο ώστε να μην πεθάνει από το κρύο…

ΟΥΤΕ η Ιταλική Μαφία δεν θα το επέτρεπε στον εαυτό της.

Αλλά οι τοκογλύφοι και οι σερβιτόροι τους …και θέλουν και μπορούν! Αυτά τα συμφέροντα δεν δίστασαν να ρίξουν ατομικές βόμβες σε άμαχο πληθυσμό, δεν δίστασαν να ισοπεδώσουν ολόκληρα κράτη και κοινωνίες (ΙΡΑΚ, Γιουγκοσλαβία κλπ) … στον συνταξιούχο των 450 ευρώ θα δείξουν οίκτο;

Αυτό όμως που είναι φονικά εξοργιστικό είναι ότι όλα αυτά γίνονται … προκειμένου οι αληταράδες της πολιτικής που καταλήστεψαν τα ταμεία με τις μίζες … να μην επιστρέψουν ούτε τσακιστό ευρώ!

Αυτοί οι αληταράδες χαίρονται ανέμελα τα κλεμμένα χρήματα του κοσμάκη χάρη σε έναν απερίγραπτο νόμο που πέρασε ένας άλλος εγκληματίας της πολιτικής.

Και είναι τόσο εγκληματίας που οι νομοθετικές του ιδέες κρατούν έξω από τη φυλακή ανθρώπους που πήραν τεράστιες μίζες ή που καταλήστεψαν τις καταθέσεις πολιτών ως Πρόεδροι Τραπεζικών Ιδρυμάτων.

Πιστεύουν άραγε όλοι αυτοί οι κύριοι … που είναι υπάλληλοι των στυγνών δολοφόνων και τοκογλύφων … ότι η αστυνομία ή ο στρατός θα μπορέσει να τους προφυλάξει επαρκώς από την οργή του κόσμου;

Υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσουν ποτέ σε ελληνικό έδαφος τους χωρίς συνοδεία 10 αστυνομικών ;;;

Δύσκολο μάλλον … οπότε βλέπω στους δρόμους το χακί κι απαγόρευση της κυκλοφορίας σε λίγους μήνες.

Γιατί ο υπουργός Παιδείας τονίζει τα άρθρα της Γενικής »

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: esos.gr
Το esos έγινε αποδέκτης επισημάνσεων από αναγνώστες του επειδή στο μήνυμα που εξέδωσε ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης προς τους εκπαιδευτικούς, υπάρχουν τόνοι στα άρθρα της Γενικής.
Το γιατί μεταφέρουμε την άποψη του κ. Μπαμπινιώτη, όπως αυτή διατυπώθηκε παλαιότερα:

«Τονίστε πάντα το οριστικó άρθρο στη γενική: τού –τής –τού
Είναι γνωστή η αμφισημία στην ανάγνωση κειμένων γραμμένων μονοτονικά, όταν μέσα στη ροή τού λόγου δεν είναι αμέσως κατανοητή από τον αναγνώστη η σημασία τής φράσης τού κειμένου που διαβάζει, λόγω τής πιθανής σύγχυσης ανάμεσα στα ομόηχα και ομόγραφα του – της – του (οριστικού άρθρου και αντωνυμίας).
Προτείνω –και το εφαρμόζω ο ίδιος σε όλα τα κείμενά μου και στο Μεγάλο μου Λεξικό– να τονίζουμε πάντοτε τους τύπους τής γενικής τού οριστικού άρθρου :
….η πτώση τής τιμής τού δολαρίου προκαλεί αναταραχή στις αγορές τής Ευρώπης. Ήδη η τιμή τού πετρελαίου απειλεί με άνοδο τού πληθωρισμού…
Είναι απλό, εύκολο και γενικό και βοηθάει στην άμεση κατανόηση τού κειμένου χωρίς συγχύσεις και αμφισημίες».

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ
Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Γεωργίου Μπαμπινιώτη, προς τους Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων
Αισθάνομαι την ανάγκη ως πανεπιστημιακός δάσκαλος να επικοινωνήσω με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων τής Εκπαίδευσης και να σάς σφίξω νοερά το χέρι, λέγοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» γι’ αυτά που εν μέσω πρωτόγνωρων δυσμενών συνθηκών προσφέρετε στα αγόρια και τα κορίτσια των σχολείων και των πανεπιστημίων τής πατρίδας μας.
Η ελληνική οικογένεια κατανοεί, εκτιμά και τιμά σιωπηρά αυτή την προσφορά και την ηθική στήριξη που παρέχει στα παιδιά μας ο Έλληνας δάσκαλος τις δύσκολες αυτές ώρες, όταν μάλιστα έχει υποστεί μεγάλη μείωση των αποδοχών του, που ούτως ή άλλως δεν υπήρξαν ποτέ ανάλογες τής προσφοράς του.
Είμαστε πολλοί όσοι πιστεύουμε ότι η παιδεία που δίδεται στα παιδιά μας, μέσα από τη γνώση και την καλλιέργεια τής ψυχής τους, είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για μια ουσιαστική ανάκαμψη από τη γενικότερη κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, γι’ αυτό και το έργο σας είναι πραγματικά πολύτιμο και η προσφορά σας ανεκτίμητη.
Είναι μαζί σας η σκέψη, η εκτίμηση και η ευγνωμοσύνη μας.

Επιδρομή των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης στα δημόσια σχολεία! »

ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
Επιδρομή των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης στα δημόσια σχολεία!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Μετά τις απανωτές βάρβαρες ανατροπές στα εργασιακά μας δικαιώματα, τις δραματικές μειώσεις στους μισθούς και τις συνάξεις, που μας καταδικάζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την ίδια στιγμή που οι επιτελάρχες του Υπουργείου Παιδείας και των τροϊκανών προετοιμάζονται με τις νέες αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις να κατεδαφίσουν και τα τελευταία ίχνη της δημόσιας εκπαίδευσης, κάνουν την εμφάνισή τους στα σχολεία της περιοχής μας οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης.

Το υπουργείο Παιδείας και ο περιφερειακός διευθυντής, γνωστός για τις αυταρχικές του μεθοδεύσεις, τις διώξεις εναντίων συναδέλφων, αρχιτέκτονας των συγχωνεύσεων και καταργήσεων δεκάδων σχολείων σε ολόκληρη την Αττική, από κοινού στέλνουν τους ελεγκτές στα σχολεία της περιοχής μας. Ήδη την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε σχολεία της ΕΛΜΕ μας στην περιοχή της Βάρης και Βούλας και ετοιμάζονται για τα επόμενα. Την ίδια στιγμή που τα σχολεία βρίσκονται σε καθεστώς πτώχευσης λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης, την ίδια στιγμή που στα μέσα του Μάρτη και μόλις 9 εβδομάδες πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις, πολλά σχολεία δεν έχουν ακόμα μοιράσει τα βιβλία στους μαθητές, οι ελεγκτές ψάχνουν για «καθηγητές που κάθονται» στα σχολεία, ψάχνουν για δήθεν «μαθητές – φαντάσματα».

Καταγγέλλουμε τις αυταρχικές μεθοδεύσεις του υπουργείου και της περιφέρειας που προετοιμάζουν το έδαφος για να κτυπήσουν τις εργασιακές σχέσεις!

Με τη συμμετοχή μας στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ (Τετάρτη 21/3) να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στις μεθοδεύσεις.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Β. ΤΖΑΦΑΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χ. ΣΟΦΗΣ

alfavita.gr

Με αλλαγές η προκήρυξη για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές – Δείτε την προκήρυξη »

Με αλλαγές κυκλοφόρησε από το Υπουργείο Άμυνας η Προκήρυξη του Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών για τις Στρατιωτικές Σχολές (ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ) έτους 2012 – 2013. Η βασικότερη αφορά τις υγειονομικές εξετάσεις.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή προκήρυξη υπάρχουν οι παρακάτω αλλαγές: Ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών (περίπου ένα μήνα νωρίτερα).

-Η υποβολή γίνεται πλέον μόνο με συστημένη αποστολή και όχι αυτοπροσώπως.

-Αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής των υγειονομικών εξετάσεων και συγκεκριμένα οι εργαστηριακές εξετάσεις θα προσκομίζονται από τους υποψήφιους με δική τους ευθύνη και δεν θα διενεργούνται στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

-Προκηρύσσονται θέσεις για τη σχολή Ραδιοναυτίλων της Πολεμικής Αεροπορίας.

-Ο αριθμός των θέσεων θα γνωστοποιεί με νέα συμπληρωματική προκήρυξη, μετά την υπογραφή και δημοσίευση της Κοινής Απόφασης των συναρμοδίων Υπουργείων.

Όλη η προκήρυξη εδώ: http://www.geetha.mil.gr/media/DEKP/edyetha2012.pdf

alfavita.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση