Η πλειονότητα των διευθυντών προμηθεύουν το γραφείο εκπαίδευσης με αναξιόπιστα και ανακριβή στοιχεία για τα σχολεία τους, υποστηρίζει το υπουργείο Παιδείας.
Κάνει λόγο για φαινόμενο που “έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας, με αποτέλεσμα η ηγεσία του υπουργείου να λαμβάνει αποφάσεις βασιζόμενη σε ανακριβή στοιχεία”. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, τα στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αφορούν σε ζητήματα όπως ο αριθμός των μαθητών και των τμημάτων και ο βαθμός κάλυψης του ωραρίου των εκπαιδευτικών.
Διαβάστε το άρθρο στη σελίδα της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ“…
To υπ. Παιδείας, παρά τις αρχικές του επιφυλάξεις, περί προσωπικών δεδομένων, και με καθυστέρηση 6 ημερών , δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα του τα μόρια των υποψηφίων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα μόρια αυτά δεν είναι τα οριστικά γιατί έχουν υποβληθεί ενστάσεις οι οποίες θα εκδικαστούν την Πέμπτη 22 Ιουλίου από το Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης, οπότε και θα οριστικοποιηθούν οι αξιολογικές μονάδες. Η διαδικασία των συνεντεύξεων ξεκίνησε την Παρασκευή 23-7-2010.
Ανακοινώθηκε σήμερα από το ΥΠΔΒΜΘ ένας βασικός κορμός θεμάτων στα οποία θα ερωτηθούν οι υποψήφιοι Διευθυντές Σχολικών μονάδων στην διαδικασία της “Συνέντευξης”
Ενδεικτικές απαντήσεις θα δοθούν μόνον στις επιτροπές αξιολόγησης.
Έτσι οι υποψήφιοι Διευθυντές θα πρέπει να προβληματισθούν (σε προσωπικό επίπεδο) για τις απαντήσεις των ερωτημάτων.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έδινε σήμερα το πρωί ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου και όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι τη στιγμή που ο Πάγκαλος έδειξε να ενοχλείται από τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου.
“Απηχείτε τις θέσεις της ΝΔ κ. Χατζηνικολάου”, είπε εμφανώς εκνευρισμένος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Ποιος είδε τον Χατζηνικολάου και δεν τον φοβήθηκε εκείνη την ώρα. “Δες σας επιτρέπω. Κανένας στη δημοσιογραφική καριέρα μου δεν του έχει πει κάτι τέτοιο” απάντησε ενοχλημένος.
Η συνομιλία δεν συνεχίστηκε, καθώς ο Θεόδωρος Πάγκαλος έκλεισε αιφνιδίως το τηλέφωνο!
Δεν θέλει επί της ουσίας συζήτηση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.. Υπάρχει θέμα Πάγκαλου στην κυβέρνηση Παπανδρέου, και ο πρωθυπουργός τον κράτησε ως αντιπρόεδρο διότι φοβήθηκε την γλώσσα του..
Όταν δεν έχει επιχειρήματα δυναμιτίζει την κουβέντα και εγκαταλείπει ήταν το σχόλιο του κ. Ν. Χατζηνικολάου.
Βοηθάτε την Νέα Δημοκρατία με την στάση σας του είπε ο Θ. Παγκαλος και αυτό ήταν το φιτίλι που άναψε την βόμβα Χατζινικολάου…
Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να διαγράψει την πορεία μου και να με χρεώσει σε κόμματα.. Δεν μου το έχει κάνει κανείς εδώ και τριάντα χρόνια, δεν θα το επιτρέψω ούτε σε εσάς.
Ερώτηση προς το Βρετανό πρωθυπουργό αν συμφωνεί ότι το Λονδίνο θα μπορούσε να συμβάλλει στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, απηύθυνε Βρετανός βουλευτής.
Ο Άντριου Τζορτζ των Φιλελεύθερων Δημοκρατών έθεσε το ερώτημά του κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων ερωτήσεων προς τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι η Βρετανία θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα χωρίς να συνδράμει οικονομικά στο νέο πακέτο διάσωσης «διορθώνοντας ένα λάθος διακοσίων ετών».
Ο Ντέιβιντ Κάμερον πάντως έσπευσε να απαντήσει ότι δεν συμφωνεί με την ιδέα, προσθέτοντας με ένα βρετανικό λογοπαίγνιο ότι δεν έχει πρόθεση να αφήσει τη Βρετανία «να χάσει τα μάρμαρά της» (σσ: “losing my marbles” – αγγλική έκφραση που μεταφράζεται «ως χάνω τις μπίλιες μου» για κάποιον που τρελαίνεται).
skai.gr
Απαλλαγμένος από ορισμένους συμβατικούς περιορισμούς της πολιτικής θέσης που κατείχα, θα ήθελα να προσπαθήσω να βοηθήσω τους υποψηφίους και τις οικογένειές τους που αυτές τις μέρες προβληματίζονται με την συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Ελπίζω οι σκέψεις αυτές να εκληφθούν με την ειλικρίνεια που τις διατυπώνω.
Είναι μεγάλο λάθος οι υποψήφιοι και οι γονείς τους να επηρεάζονται από όσα γράφονται για τις βάσεις (π.χ. “πέφτουν οι βάσεις”, “σφαγή εδώ και εκεί” κλπ.). Ένα μόνο πράγμα πρέπει να κάνουν: Να συγκεντρωθούν για λίγο μόνοι τους και να αποφασίσουν την ΣΕΙΡΑ προτίμησης των σχολών που τους ενδιαφέρουν. ΔΕΝ θα αλλάξει τίποτα αν κάποια από αυτές τις σχολές έχει χαμηλότερη ή υψηλότερη βάση από πέρυσι.
Αποκλειστικό κριτήριο για την εισαγωγή σε κάποιο τμήμα ή σχολή είναι η απόδοση του υποψηφίου και η σειρά προτίμησης με την οποία έχει δηλώσει την συγκεκριμένη σχολή. Οι μόνοι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την εισαγωγή είναι η απόδοση των υπολοίπων υποψηφίων και κυρίως η σειρά των επιλογών των υπολοίπων υποψηφίων. Επειδή κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το δεύτερο δεν έχει έννοια να ασχολείται με αυτό. Οι περυσινές βάσεις δεν επηρεάζουν σε τίποτα τα φετεινά αποτελέσματα.
Και όχι μόνο αυτό. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να λάβουν επίσης υπ’ όψη τους ότι όχι μόνο δεν έχουν σημασία οι περυσινές βάσεις αλλά και ότι δεν είναι εύκολο να προβλεφθούν και οι φετεινές. Ο λόγος είναι ότι μια βασική υπόθεση για να γίνει κάτι τέτοιο είναι ότι οι φετεινοί υποψήφιοι θα “συμπεριφερθούν” στις επιλογές τους όπως και οι περυσινοί. Η εμπειρία όμως έχει δείξει ότι αυτό δεν συμβαίνει.
Υπάρχει βέβαια και μια “αγορά” που έχει διαμορφωθεί γύρω από τις βάσεις. Δημοσιεύματα στον τύπο, ειδικοί που αναλύουν και συμβουλεύουν τους υποψήφιους κλπ. Αυτό όμως δεν πρέπει να αφορά τους υποψηφίους.
Ελπίζω οι σκέψεις αυτές να είναι χρήσιμες για τους ενδιαφερομένους.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότεραΜη αποδοχή