Μια ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας προβληματίζει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για το μέλλον των μουσικών σχολείων της χώρας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου μειώνεται ο αριθμός των μαθητών στα μουσικά σχολεία όλης της χώρας.
Το υπουργείο ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι από την επόμενη χρονιά ο μέγιστος αριθμός μαθητών που θα δεχθεί το μουσικό σχολείο Ζακύνθου στην πρώτη τάξη του γυμνασίου θα είναι μόνο 24, τη στιγμή που φέτος εγγράφηκαν στην τάξη αυτή 36 μαθητές.
Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης θα είναι η δημιουργία ενός μόνο τμήματος για το καινούργιο σχολικό έτος (από δύο που ήταν το τρέχον) και τα παιδιά που θα περισσεύουν θα απορρίπτονται από το σχολείο και θα στερούνται τη δυνατότητα μουσικής παιδείας.