Archive for 19 Ιουνίου, 2011
ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ …ΜΑΓΙΚΑ ΚΟΛΠΑ »
by ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΛΙΒΑΡΑΚΗΣ on Ιούν 19, 2011 in Γενικά, Διασκέδαση-Humor | 0 Comments
Ο Ελληνας Αϊνστάιν »
by ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΛΙΒΑΡΑΚΗΣ on Ιούν 19, 2011 in Ειδήσεις-Νέα, Επιστήμη | 0 Comments
Σε ηλικία είκοσι ετών, το 1971, είχε διδακτορικό στη Φυσική από το φημισμένο Πανεπιστήμιο Πρίνστον
Στη συνέχεια, αναγνωρίστηκε ως ο «μόνος σύγχρονος διανοητής για τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας του Αλμπερτ Αϊνστάιν».
Το επιστέγασμα της εκπληκτικής επιστημονικής διαδρομής του θα έρθει τον προσεχή Σεπτέμβριο, όταν θα πάρει στα χέρια του το διεθνές βραβείο Shaw στα Μαθηματικά, γνωστό ως το «Νόμπελ της Ασίας».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ …. ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ …. ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ »
by ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΛΙΒΑΡΑΚΗΣ on Ιούν 19, 2011 in Γενικά | 0 Comments
Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 18, 2011
Γράφει η Ιωάννα Θωμοπούλου
Όλα ξεκίνησαν όταν οι «εκπρόσωποι» ή «διπρόσωποι» της χώρας μας υπέγραψαν μια στοίβα από χαρτιά, στις αράδες των οποίων πίσω από τις καλλίμορφες και συχνά δυσνόητες λέξεις ελλόχευε το μέλλον των Ελλήνων… των ανθρώπων που με σκυμμένο το κεφάλι μια ζωή πάλευαν γι’ αυτό το καταραμένο μέλλον των παιδιών τους… το δικό μας μέλλον … που τώρα είναι παρόν και που πολύ θα ευχόμουν να ήταν παρελθόν και να το διάβαζα αηδιασμένη και βαθιά πληγωμένη για τις επιλογές των «διπρόσωπων» (έτσι επιλέγω κι εγώ να τους αποκαλώ… διότι μόνο εκπρόσωποί μας δεν είναι) στα κακογραμμένα βιβλία της ιστορίας… Το τροποποίησαν λοιπόν το μέλλον μας … κι εμείς τώρα προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε τι γίνεται … καθημερινά βαλλόμαστε από ένα σωρό πληροφορίες, περικοπές, άγχος, ανασφάλεια, ανεργία και όλα τα συμπαρομαρτούντα.. και ως καθίσταται σαφές όλα τούτα έχουν τον αντίκτυπό τους στις σχέσεις μας… βγαίνεις για έναν καφέ και σου μαυρίζει η ψυχή από τις συζητήσεις επί των συζητήσεων… αναλύσεις … σενάρια συνωμοσίας… απογοήτευση κυριεύει παντού θαρρείς κι ένα πέπλο απελπισίας έχει θρονιάσει στον άλλοτε αξιοζήλευτο ουρανό της Ελλάδας και όχι αδικαιολόγητα… κι έτσι καθείς επιλέγει το σπίτι του, τη μοναξιά του να κουρνιάσει… κι ο κόσμος χάνεται μέσα στις σκέψεις του και τα άγχη του.. και πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει;
Κι εκεί έρχεται να προστεθεί το παράδοξο της υπόθεσης… που προκαλεί νευρική πια κρίση σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο… Όταν λοιπόν αποφάσισε ο κόσμος να βγει έξω στις πλατείες, να ενώσει την απελπισία του και να φωνάξει για τα δικαιώματά του..την ίδια στιγμή η πόλη μας βιώνει την αντιθετικότητα της αντίθεσης… Ενώ στο Σύνταγμα ο κόσμος μαζεύεται συλλήβδην από όλες τις κοινωνικές κάστες και όλα τα οικονομικά υπόβαθρα (υποκινούμενος ή μη, δεν το εξετάζω αυτό) στο Κολωνάκι την ίδια ώρα οι καφετέριες και τα εστιατόρια είναι γεμάτα… λες και μιλάμε για δυο κόσμους που δεν τους ενώνει τίποτα… εικόνα τραγελαφική μια κοπέλα που τη στιγμή που γινόταν χαμός στο Σύνταγμα και τα ματ είχαν κλείσει το δρόμο για να προστατεύσουν τους «διπρόσωπους» εκείνη τους παρακαλούσε να την αφήσουν να περάσει διότι ήθελε να πάει στο Κολωνάκι και φορούσε τακούνια και δεν μπορούσε να κάνει τον κύκλο… στη νευρική μου κρίση προστέθηκε και η από περιέργειά μου (μιας και η τσέπη μου πλέον απαγορεύει τέτοιες κινήσεις) επίσκεψη του «εκπτωτικού χωριού» του Μπόμπολα …ο κόσμος ίσως να ήταν περισσότερος από τον κόσμο του Συντάγματος, η αγοραφοβία έπιανε κόκκινο, όλα τα μαγαζιά γεμάτα ασφυκτικά …και φυσικά τα μαγαζιά πέριξ του χωριού (γιατί το λένε άραγε χωριό;;;) ερημωμένα…
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
1. Γιατί να σταματήσουν οι «διπρόσωποι» να μας περικόβουν εφόσον οι Έλληνες καθώς φαίνεται έχουν απόθεμα και το ξοδεύουν ανά πάσα ευκαιρία και στιγμή;
2. Γιατί οι «διπρόσωποι» να ενδιαφερθούν για τους μισούς που αγχώνονται και χάνουν τον ύπνο τους και τρέχουν σε πορείες και συγκεντρώσεις, όταν υπάρχουν και οι άλλοι μισοί που έχουν λυμένα τα προβλήματά τους και απολαμβάνουν τον ήλιο από οποιοδήποτε in μεράκι των προαστίων;
3. Αν, λέω αν, βγει κάτι από αυτή την υπόθεση προς όφελός μας γιατί να το καρπωθούν και όλοι αυτοί που πολύ ήσυχα και ήρεμα περνούν αυτές τις ημέρες και που δεν συνδράμουν ούτε στο ελάχιστο;
4. Τι να διδάξω τους μαθητές μου… που όλο απορία με κοιτούν και αξιώνουν από εμένα να τους δώσω τις απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματά τους;
Η λίστα με τις ρητορικές μου ερωτήσεις δεν τελειώνει ποτέ… όπως ποτέ δεν θα τελειώσει και αυτή η αντιφατικότητα των Ελλήνων…
Διπλό χτύπημα στο Δημόσιο. »
by ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΛΙΒΑΡΑΚΗΣ on Ιούν 19, 2011 in Ειδήσεις-Νέα, Οικονομία | 0 Comments
Απολλωνάτου Εύη
Θερμό αναμένεται να είναι το καλοκαίρι για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, καθώς η κυβέρνηση προωθεί περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα με το ενιαίο μισθολόγιο και απολύσεις με τις συγχωνεύσεις/καταργήσεις φορέων.
Το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο φέρνει «μαχαίρι» σε μισθούς άνω των 2.000 ευρώ και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τον Ιούλιο, ενώ το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα προβλέπει περιορισμό της μισθολογικής δαπάνης που θα κυμανθεί από 5 έως 8% μέχρι το 2014.
«Καμπανάκι» από επιστήμονες για τη χρήση υπολογιστών από παιδιά »
by ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΛΙΒΑΡΑΚΗΣ on Ιούν 19, 2011 in Ειδήσεις-Νέα, Εκπαίδευση, Παιδεία | 0 Comments
Σοβαρές ενστάσεις που υποστηρίζονται από μία σειρά επιστημονικά δεδομένα εκφράζονται παγκοσμίως για τη χρήση των υπολογιστών στην εκπαίδευση. Σύμφωνα με αυτές, η σωματική υγεία, η σωστή ανάπτυξη, η κοινωνικοποίηση του παιδιού υπονομεύονται από τη χρήση υπολογιστών από μικρή ηλικία.
Στη χώρα μας, ο λαός είχε και θα έχει πολλές φορές την «ευκαιρία» να ακούσει την επίσημη προπαγάνδα για την αναγκαιότητα και τα οφέλη από τη χρήση υπολογιστών στα σχολεία. Στο πλαίσιο του «νέου σχολείου», το υπουργείο Παιδείας δηλώνει ότι: «Το Ψηφιακό Σχολείο είναι βασικό συστατικό του οράματος του Νέου Σχολείου. H χρήση των Νέων Τεχνολογιών γίνεται ο καταλύτης για την αλλαγή: α) Του περιεχομένου των Προγραμμάτων Σπουδών και της σχολικής γνώσης, β) της διδασκαλίας και της μάθησης, γ) της σχέσης εκπαιδευτικών και μαθητών, δ) της σχέσης γονιών και σχολείου». «Η δημιουργία του ψηφιακού σχολείου αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για να ανακτήσει το ελληνικό σχολείο την ανταγωνιστικότητά του στον ευρωπαϊκό χώρο. Η βασική πρόκληση που καλείται αυτό να αντιμετωπίσει σήμερα είναι η ουσιαστική ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία όλων των μαθημάτων αλλά και στη σχολική ζωή ευρύτερα», αναφέρεται. Ωστόσο, πέρα από όσους εξαίρουν τις «αρετές» των υπολογιστών, υπάρχει σοβαρός επιστημονικός αντίλογος στη χρήση τους από μικρές ηλικίες. Ο «Ρ» σταχυολογεί μερικές από τις έρευνες και απόψεις που έχουν διατυπωθεί από επιστημονικούς φορείς διεθνώς, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της υπέρμετρης και πρώιμης χρήσης των υπολογιστών.
Απαγορευτική η μικρή ηλικία
Η ηλικία κατά την οποία το παιδί μπορεί να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί υπολογιστή είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της UNESCO (14.1.2011), ειδικοί υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να απαγορεύεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν υπολογιστή στην εκπαίδευση μέχρι την ηλικία των 9 ετών, «εξαιτίας των δυσμενών επιπτώσεων της χρήσης υπολογιστή στον εγκέφαλο». Επικαλείται δηλώσεις ψυχολόγων που επιβεβαιώνουν ότι η πρόωρη εισαγωγή και υπέρμετρη χρήση της τεχνολογίας έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη των παιδιών αφού οι γνωστικές ικανότητές τους διαμορφώνονται σε αυτό το στάδιο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ….
«Λεηλατούν» αρχαιολογικούς χώρους, λόγω κρίσης »
by ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΛΙΒΑΡΑΚΗΣ on Ιούν 19, 2011 in Ειδήσεις-Νέα | 0 Comments
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης έχουν βάλει στο «μάτι» αρχαιολογικούς χώρους. Αφορμή γι’ αυτή την κατάσταση έχει σταθεί η έλλειψη προσωπικού στο υπουργείο Πολιτισμού.
Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», αρκετοί αρχαιολογικοί χώροι έχουν σχεδόν εγκαταλειφθεί γιατί ο Πολιτισμός φέρεται να είναι πολυτέλεια εν μέσω κρίσης.
Έτσι μπορεί οι τουρίστες να φεύγουν απογοητευμένοι από τους αρχαιολογικούς μας χώρους που μερικές φορές υπολειτουργούν, αλλά άλλοι τρίβουν τα χέρια τους, με την αφυλαξία. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2011 είχαμε μέχρι στιγμής δύο μεγάλες κλοπές σε αρχαιολογικούς χώρους.
Σύμφωνα με επιστήμονες, η λεηλασία φέτος είναι τόση, όση τις δεκαετίες του 70 και του 80. Στις προτιμήσεις έρχονται πρώτα τα εκκλησιαστικά κειμήλια και ακολουθούν τα αρχαία.
Την ανησυχία επιτείνει το γεγονός ότι υπάρχουν μουσεία της χώρας, όπου δεν υπάρχει καν καταγραφή των αρχαίων θησαυρών, καθώς δεν υπάρχει επιστημονικό προσωπικό. Σε αυτή την περίπτωση αν γίνει κάποια κλοπή, δεν θα μπορεί να αποδειχτεί τίποτα.
Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών κ. Προσκυνητοπούλου αναφέρει στην εφημερίδα: «Έχουμε κυρίως λαθρανασκαφές σε αφύλακτους χώρους όπου σκάβουν επιτήδειοι. Σ’ αυτόν τον τομέα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα».
zougla.gr