ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ “ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ”

καρυο

Οι τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄και Δ΄παρακολούθησαν στην Πινακοθήκη Λάρισας την όμορφη παρασταση ” Ο Καρυοθραυστης”

Η ιστορία της παράστασης διαδραματίζεται τη νύχτα των Χριστουγέννων, όταν η μικρή Κλάρα λαμβάνει ως δώρο έναν καρυοθραύστη. Το παιχνίδι, που είναι ζωντανό, το βράδυ ζωντανεύει και η Κλάρα μεταφέρεται σε ένα μαγικό κόσμο. Εκεί, συναντά τον Πρίγκιπα Καρυοθραύστη, τον οποίο βοηθά να πολεμήσει τον Βασιλιά των ποντικών.

Τα παιδιά απόλαυσαν την παράσταση, που ήταν γεμάτη μουσική, χορό και μαγεία. Οι ηθοποιοί ήταν εξαιρετικοί και η σκηνοθεσία ήταν προσεγμένη. Οι μικροί θεατές συγκινήθηκαν με την ιστορία του Καρυοθραύστη και απόλαυσαν τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Προκήρυξη Διαγωνισμού ΚΑΓΚΟΥΡΩ

καγκουρω

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΚΑΓΚΟΥΡΟ 2024»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο δημοφιλής Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος
εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή πάνω από 6,5
εκατομμύρια μαθητών από 94 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Στην χώρα μας
διενεργείται από την «Καγκουρό Ελλάς» που είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού
Kangourou Sans Frontières (Καγκουρό Χωρίς Σύνορα).
Το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 ο διαγωνισμός προγραμματίζεται να γίνει το
Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, από τις 9:00 – 10:30 το πρωί.

Για περισσότερα , ανοίξτε το παρακάτω έγγραφο

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ_ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

πινακο πιν

Η Γ΄τάξη επισκέφτηκε  την Πινακοθήκη Λάρισας  και ξεναγήθηκε στην έκθεση Κατσίγρα  “ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ”

Η επίσκεψη στην Πινακοθήκη ήταν μια πολύ θετική εμπειρία για τους μαθητές μας. Τους βοήθησε να γνωρίσουν καλύτερα την τέχνη και την ιστορία της πόλης τους και να αναπτύξουν την αισθητική τους. Είναι σημαντικό τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν μουσεία και πολιτιστικούς χώρους, ώστε να έρθουν σε επαφή με την τέχνη και τον πολιτισμό και να αναπτύξουν την αγάπη τους γι’ αυτά.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Ε΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΓΑΚ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ ΑΓΙΑΣ

ΓΑΚ1

Την Τρίτη 21/11/23 τα δύο τμήματα της Ε τάξης του σχολείου μας, επισκέφτηκαν τα ΓΑΚ(Γενικά Αρχεία του Κράτους) Αγιάς, που στεγάζονται στο Μεταξοχώρι Λάρισας. Οι μαθητές/τριες μέσω βιωματικού εργαστηρίου ανακάλυψαν τη σημασία των αρχείων του παλιού Δημοτικού Σχολείου για τη σημερινή εποχή. Κατόπιν επισκέφτηκαν το παλαιό κτίριο του Παρθεναγωγείου,το οποίο φιλοξενεί λαογραφική έκθεση αντικειμένων των κατοίκων του.

ΓΑΚ ΓΑΚ1

Τα 1978 το με το Π.Δ.496 (ΦΕΚ 106 / 27- 6 – 1978 ) ιδρύθηκε στην Αγιά αρχειακή υπηρεσία με τον τίτλο “Μόνιμο Τοπικό Αρχείο Αγιάς” και ήταν το πρώτο που λειτούργησε στο Νομό Λάρισας. Τις λειτουργικές δαπάνες του Αρχείου ανέλαβε καταρχήν ο Μορφωτικός Σύλλογος, ενώ η Κοινότητα Αγιάς ανέλαβε τη στέγασή του. Η πρώτη εγκατάσταση του Αρχείου έγινε σε χώρο του οικήματος που δώρισε ο αγιώτης βουλευτής Δημήτριος Καρδάρας, για να στεγαστεί η Κοινοτική Βιβλιοθήκη της Αγιάς. Το 1991 με το νόμο 1946 το Αρχείο εντάχθηκε στο δίκτυο των περιφερειακών αρχείων και μετονομάστηκε σε Γ.Α.Κ.-Τοπικό Αρχείο Αγιάς με αρμοδιότητες που κάλυπταν την επαρχία Αγιάς (σήμερα τους δήμους Αγιάς, Λακέρειας, Ευρυμενών, Μελιβοίας).

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Β΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ “ΔΙΧΩΣ ΩΜΕΓΑ”

ΘΕΑΤΡΟ

Οι μαθητές της Β΄τάξης , επισκέφτηκαν το Θεατρικό Εργαστήρι “Δίχως Ωμέγα” και παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα “ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ’

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα.

Το πρόγραμμα τους βοήθησε να κατανοήσουν καλύτερα τα συναισθήματά τους, να μάθουν να διαχειρίζονται τις συγκρούσεις και να αντιμετωπίσουν τον ρατσισμό.

Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και να γίνουν πιο υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες.

Το δίχως ωμέγα ως οικείο εργαστήρι πολιτισμού είναι μια ιδέα για να εμψυχώνει, να καλύπτει ανάγκες, να εμπνέει, να δικτυώνει και να ωθεί καινοτόμες δράσεις. Σκοπός μας είναι να παρέχουμε ένα περιβάλλον με δράσεις Θεατρικού Παιχνιδιού που να ενθαρρύνουν την ελεύθερη έκφραση, την απελευθέρωση της φαντασίας, την προσωπική ανάπτυξη αλλά και την ομαδικότητα. 

Προκήρυξη αγώνα δρόμου με σύνθημα :« Όλοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα »

UNESCO RUN 2023

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Προκήρυξη αγώνα δρόμου με σύνθημα
« Όλοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα »
5000μ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ και αγώνας ΠΑΙΔΙΩΝ 400μ
ΑΦΕΤΗΡΙΑ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

UNESCO RUN 2023

UNESCO RUN 2023 1 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ UNESCO 2023

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
O Τοπικός Όμιλος για την Unesco N.Λάρισας και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας , υπό την
αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, συνδιοργανώνουν με την
Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, τον σύλλογο «ΑΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ», τον Σύλλογο
Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ν. Λάρισας, τον Σύλλογο
Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ν. Λάρισας , τον ΠΕΠΦΑ Ν. Λάρισας, την Περιφερειακή
Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας και την
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας
Αγώνα Δρόμου 5000μ Ανδρών – Γυναικών και δρόμο 400μ. Παιδιών, με το σύνθημα « Όλοι
Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα » με σκοπό την ενημέρωση και την
ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στο θέμα των χρόνιων παθήσεων και ιδιαίτερα της
Ψυχικής υγείας, ενώ τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την αγορά ενός
ΙΧ αυτοκινήτου για τις επισκέψεις των ιατρών και του λοιπού επιστημονικού εξειδικευμένου
προσωπικού του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και των
Κινητών Μονάδων που υπάγονται σε αυτό για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών
εφήβων κι ενηλίκων και των οικογενειών τους. Λογαριασμός θα ανοιχθεί στο όνομα του
Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για την κατάθεση των χορηγιών-χρηματικών ποσών
Οι Οργανωτές ΕΚΤΟΣ από τους αθλητές και τις αθλήτριες, ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΜΕ κυρίως
στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ
ΣΕ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ,
ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ.

ΤΟΠΟΣ-ΗMΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΑ
ΛΑΡΙΣΑ – Κυριακή 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023.

Είναι σημαντικό να συμμετάσχουμε  στον αγώνα δρόμου και να στείλουμε  ένα δυνατό μήνυμα για τη σημασία της άσκησης και της πρόληψης των χρόνιων νοσημάτων.

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΧΑΜΟΓΕΛΟ
ΧΑΜΟΓΕΛΟ

sos

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ “ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”

 

Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Καθημερινά κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών που έχουν ανάγκη, εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.

Συγκεκριμένα, ο οργανισμός ασχολείται με τις εξής κατηγορίες παιδιών:

 • Παιδιά που έχουν στερηθεί την οικογένεια τους: Το Χαμόγελο του Παιδιού έχει ιδρύσει και λειτουργεί 34 Ξενώνες Παιδιών σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι φιλοξενούν παιδιά που έχουν στερηθεί την οικογένειά τους, είτε λόγω αδυναμίας φροντίδας από τους γονείς τους, είτε λόγω κακοποίησης ή εγκατάλειψης.
 • Παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας: Το Χαμόγελο του Παιδιού παρέχει οικονομική και ηθική υποστήριξη σε παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος, η λευχαιμία, οι καρδιοπάθειες, οι εγκεφαλικές βλάβες κ.λπ.
 • Παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες: Το Χαμόγελο του Παιδιού παρέχει βοήθεια σε παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως παιδιά Ρομά, παιδιά μεταναστών, παιδιά από φτωχές οικογένειες κ.λπ.

Οι δράσεις του οργανισμού καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως:

 • Φιλοξενία παιδιών: Το Χαμόγελο του Παιδιού παρέχει φιλοξενία σε παιδιά που έχουν ανάγκη, σε Ξενώνες Παιδιών, σε Στέγες Υποστηρικτικής Φροντίδας, σε Οικογένειες Αναδοχής και σε Κοινωνικές Μονάδες Παιδικής Προστασίας.
 • Υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας: Το Χαμόγελο του Παιδιού παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε παιδιά που έχουν ανάγκη, όπως υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, υπηρεσίες νομικής βοήθειας, υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης κ.λπ.
 • Εκπαίδευση παιδιών: Το Χαμόγελο του Παιδιού παρέχει εκπαίδευση σε παιδιά που έχουν ανάγκη, σε Νηπιαγωγεία, σε Δημοτικά Σχολεία, σε Γυμνάσια και Λύκεια.
 • Αθλητικές δραστηριότητες: Το Χαμόγελο του Παιδιού παρέχει στους Ξενώνες Παιδιών του τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες, όπως ποδοσφαιρικές ομάδες, ομάδες μπάσκετ, ομάδες στίβου κ.λπ.
 • Πολιτιστικές δραστηριότητες: Το Χαμόγελο του Παιδιού παρέχει στους Ξενώνες Παιδιών του τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις κ.λπ.

Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι ένας σημαντικός οργανισμός που προσφέρει βοήθεια και στήριξη στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Οι δράσεις του οργανισμού συμβάλλουν στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και στην εξασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών για την υγιή ανάπτυξή τους.

“ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ” ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Τηλεφωνικά Κέντρα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί:

 • Την Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
 • Την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000
 • Την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111

Οι Γραμμές «χτυπούν» σε συνολικά 4 τηλεφωνικά κέντρα σε Αθήνα (Καρέας και Μαρούσι), Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
Τα Κέντρα είναι στελεχωμένα με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους) και εξοπλισμένα με μηχανήματα και λογισμικό τελευταίας τεχνολογίας.

ΧΑΜΟΓΕΛ ΧΑΜΟΓΕΛΟ

Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

P1170283 Small P1170284 Small P1170286 Small P1170282 SmallP1160069 Small 1P1170291 SmallP1170287 Small P1170288 Small P1170289 Small P1170290 Small

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ1 Small

Σήμερα, 17 Νοεμβρίου 2023, γιορτάσαμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η εξέγερση αυτή ήταν μια μαζική εκδήλωση λαϊκής αντίθεσης απέναντι στη στρατιωτική δικτατορία που είχε καταλάβει την Ελλάδα από το 1967.

Στις 14 Νοεμβρίου 1973, φοιτητές του Πολυτεχνείου της Αθήνας ξεκίνησαν διαδηλώσεις εναντίον της δικτατορίας. Οι διαδηλώσεις αυτές εξελίχθηκαν σε εξέγερση, καθώς οι φοιτητές οχυρώθηκαν στο κτίριο του Πολυτεχνείου και κήρυξαν την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου συγκλόνισε την Ελλάδα και τον κόσμο. Η γενναιότητα των φοιτητών και του ελληνικού λαού που τους στήριξε οδήγησε στην κατάρρευση της δικτατορίας και στην αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Σήμερα, τιμούμε τη μνήμη των πεσόντων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Θυμόμαστε τον αγώνα τους για ελευθερία και δικαιοσύνη και συνεχίζουμε τον αγώνα αυτόν για μια καλύτερη Ελλάδα.

Οι μαθητές της Ε΄τάξης μας μας χάρισαν μια όμορφη γιορτούλα για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Με τα τραγούδια τους, τα ποιήματά τους και τις θεατρικές παραστάσεις τους, μας έμαθαν για τη σημασία της εξέγερσης και για την αξία της ελευθερίας.

Οι μαθητές της Ε΄τάξης μας μας χάρισαν μια όμορφη γιορτούλα για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Με τα τραγούδια τους, τα ποιήματά τους και τις θεατρικές παραστάσεις τους, μας έμαθαν για τη σημασία της εξέγερσης και για την αξία της ελευθερίας.

Διαβάστε παρακάτω τα μηνύματα από την Περιφερειακή Διευθύντρια και τη Διευθύντρια ΠΕ Λάρισας.

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 2023

ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

P1170282

Αγαπητοί γονείς
Η γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου  και ώρα 9.30-11:00  το πρωί.
Μετά το πέρας της γιορτής, οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το χώρο του σχολείου.

Δεν θα λειτουργήσουν η Πρωινή Ζώνη και το Ολοήμερο .

P1160069 Small 1

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

P1170291 Small

P1170329 P1170330 P1170331

Ενημέρωση για το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας “Dentist pass” του Υπουργείου Υγείας

αρχείο λήψης 56

«Ενημέρωση για το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας “Dentist pass” του Υπουργείου Υγείας»
Σχετικά με το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας “Dentist pass” τουΥπουργείου Υγείας,σας ενημερώνουμε ότι το εν λόγω πρόγραμμα ξεκίνησε στις 23 Μαΐου 2023 και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έξι έως δώδεκα ετών.

Για περισσότερα διαβάστε το παρακάτω έγγραφο.

ΕΞΕ – 124828 – 2023 – Ενημέρωση για το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας _Dentist pass_ του Υπουργείου Υγείας»