6η ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα:
«Άγχος -Επαγγελματική Eξουθένωση Εκπαιδευτικών»
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Δ΄ΤΑΞΗΣ
ΔΑΣΚΑΛΑ :κ.Γραμματή Καïπη
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Γ΄ΤΑΞΗΣ
ΔΑΣΚΑΛΑ :κ.Γραμματή Καïπη
Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναφέρεται σε σφαγές και εκτοπισμούς εναντίον Ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του Πόντου που πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1914-1923. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν ήταν η εκτόπιση, η εξάντληση από έκθεση σε κακουχίες, τα βασανιστήρια, η πείνα και η δίψα, οι πορείες θανάτου στην έρημο και συχνότατα οι εν ψυχρώ δολοφονίες ή εκτελέσεις.. Ο αριθμός των θυμάτων έχει πολύπλευρα αναδειχτεί και αναγνωριστεί σε πάνω από 300.000, ενώ το Κεντρικό Συμβούλιο Ποντίων στη Μαύρη Βίβλο του κάνει αναφορά σε 353.000 θύματα, αριθμός που υιοθετείται και από τις περισσότερες ξένες πηγές, ενώ μεμονωμένες πηγές υπολογίζουν τα θύματα σε περίπου 100-150 χιλιάδες άτομα. Οι επιζώντες κατέφυγαν στον Άνω Πόντο (στην ΕΣΣΔ) και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, στην Ελλάδα.
Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day). Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών “με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών”.
Κάθε χρόνο, παράλληλα με το γενικότερο μήνυμα του εορτασμού, διερευνάται σ’ όλες τις χώρες-μέλη του ICOM, με ομιλίες, εκθέσεις, συναντήσεις και άλλες εκδηλώσεις, ένα ειδικό θέμα που συνδέεται με τα μουσεία και το ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία.
Με την ευκαιρία του εορτασμού, το Ελληνικό Τμήμα του ICOM διοργανώνει κατά τον μήνα Μάιο ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Επίσης τιμά κάθε χρόνο ένα ή περισσότερα ελληνικά μουσεία, όπου πραγματοποιείται η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού.
Τη 18η Μαΐου, η είσοδος σε όλα τα μουσεία είναι ελεύθερη..
5η ενδοσχολική επιμόρφωση για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, αυτή τη φορά σαν συνδιοργανωτές με το 32ο Δ.Σ Λάρισας και το Δ.Σ Χάλκης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 32ου Δ.Σ Λάρισας!
Ευχαριστούμε πολύ την Κοινωνιολόγο κ. Τσιάτα Κική!
Σημαντικό είναι να νιώσουν οι μαθητές μας τα αισθήματα των άλλων, να σέβονται εκείνους που διαφέρουν, να υιοθετήσουν μια τρυφερή στάση, να είναι πιο υποστηρικτικοί και ευαίσθητοι . Επίσης να προωθηθεί η αύξηση της προ-κοινωνικής συμπεριφοράς, όπως το μοίρασμα, η βοήθεια, η φροντίδα και η έκφραση συμπαράστασης.
Την Τρίτη 17 Μαΐου η Ε΄ τάξη πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο αρχαίο Δίον, ιερή πόλη των Μακεδόνων. Ιερός χώρος αφιερωμένος στο Δία, στους πρόποδες του Ολύμπου. Πηγές αναφέρουν πως ο Ευριπίδης, ο μεγάλος τραγωδός της αρχαιότητας, παρουσίασε στο θέατρο του Δίου τις »Βάκχες» του, τον »Αρχέλαο» και άλλα έργα του.
4η ενδοσχολικη επιμόρφωση για τη φετινή χρονιά πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Μάϊου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λάρισας.
Θέμα: Πρώτες Βοήθειες (τραυματισμοί,πνιγμός,λιποθυμία,ΚΑΡΠΑ, )
Ευχαριστούμε το παράρτημα ΕΟΔ Λάρισας και τον κύριο Γιάννη Ξανθόπουλο, καθώς επίσης και τον εκπαιδευτή κύριο Αστέριο Καραλίβανο, για την ενημέρωση που πραγματοποίησαν στο σχολείο μας