τρία συνέδρια εκατονταετηρίδας: 1912 -2012

Προσεχής ομιλητής σε τρία συνέδρια στα πλαίσια του εορτασμού της εκατονταετηρίδας από την απελευθέρωση του 1912:

α) Τετραήμερο συνέδριο, οργανωμένο από το Δήμο Κοζάνης, στην αίθουσα του Κοβενταρείου με τίτλο Kοζάνη, 600 χρόνια Iστορίας Γένεση και Ανάπτυξη μιας Mακεδονικής Mητρόπολης.

Η ανακοίνωσή μου “Mεσοπόλεμος, Kατοχή και Eμφύλιος στην περιοχή Kοζάνης θα εκφωνηθεί Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012/10:45΄ (ελπίζω, διότι το διανεμηθέν πρόγραμμα γράφει Σάββατο 29.09.2012).

β) Διημερίδα στην Πτολεμαΐδα με τίτλο Εορδαία: Όψεις ενός αιώνος, Ιστορία, Κοινωνία, Άνθρωποι.

Η ανακοίνωσή μου (εκφωνείται  μάλλον Σάββατο 6η Οκτωβρίου/19:40΄) τιτλοφορείται “Κατοχή κι Εμφύλιος στην Εορδαία: 1941 -1949″.

Ερευνά τις αιτίες δημιουργίας και παρακολουθεί την πορεία ομοειδών ή αντίθετων στρατοπέδων όπως το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΔΣΕ από το ένα μέρος, η ΕΕΕ/ΥΒΕ/ΕΚΑ/ΠΑΟ/ΕΣΟ/ΕΕΣ από το άλλο, συμπλέκοντας τόσο τους Γερμανούς κατακτητές (ολοκαύτωμα Μεσόβουνου, πυρπολήσεις Ποντοκώμης, Ερμακιάς, Πύργων) όσο και το Εθελοντικόν Σώμα Γ. Πούλος τα πρώτα έτη, τους βόρειους γείτονες την ίδια περίοδο και μετέπειτα.

γ) Διήμερο συνέδριο, οργανωμένο από το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης, στην Κοζάνη με τίτλο Δυτική Μακεδονία: από την αναζήτηση της εθνικής ταυτότητας ως σήμερα.

Η ανακοίνωσή μου με τίτλο «Τάσσομαι εις το πλευρόν της Εθνικής Κυβερνήσεως» θα εκφωνηθεί μάλλον Σάββατο 3η Νοεμβρίου 2012. Εξετάζει την περίοδο 1967 -1974 μέσα από την οπτική της κοζανίτικης εφημερίδας Δυτική Μακεδονία.

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση