Kontrastprogramm και Ιχνηλάτης: Μετέωρα 08.09.12

Στα Μετέωρα έκλεισε χτες η αυλαία Σχολής Αναρρίχησης Μέσου επιπέδου με εκπαιδευτή τον οδηγό βουνού Χρήστο Ανανιάδη.

Πρώτη μέρα Σάββατο, ηλιοφάνεια από το πρωί. Συνάντηση στο κάμπιγκ “Βράχος” του Καστρακίου κι αναχώρηση κοντά στις 9.

Η πορεία για τη βάση της  διαδρομής Kontrastprogramm, (στο βράχο Μεγάλη Αγυιά), δυσκολία 6+, περίπου 270 μέτρα, πάντως εξωτική: περπάτημα σε τσιμεντένιο δρόμο (συνηθίζονταν πριν έλθει η άσφαλτος στα χωριά),  πρωινή λειτουργία σε ξωκλήσι με αρκετό κόσμο στο προαύλιο λόγω της στενότητας του χώρου, το ασκητήριο του Αγίου Νικολάου Μπαντουβά κρεμασμένο, σκιερό μονοπάτι, επιβλητικοί βραχώδεις όγκοι εκατέρωθεν.

Δύο σχοινοσυντροφιές, ήμουν στη δεύτερη.  Άρχισε πρώτος ο όπως πάντα πρόθυμος και τολμηρός Ηλίας εκτελώντας άψογα ως το πρώτο ρελέ τη σχισμή. Ως το δεύτερο ρελέ μπήκε ο γράφων: στην αρχή σχισμή, έπειτα καμινάδα. Τρίτος ο Αλέξανδρος σε καμινάδα.

‘Επειτα ο Ηλίας συνδέοντας δύο σκοινιές με μία ανασφάλιστη σχεδόν τραβέρσα και πάλι ο ίδιος ως το 8ο ρελέ, διαδρομή με επίφοβο ραν άουτ. Εκεί μεταξύ 7ου κι 8ου ρελέ σε τραβέρσα είχε ο γράφων μικρή πτώση προσπαθώντας να ξεμπλέξει τα σκοινιά.

Την τελευταία διαδρομή ως το 9ο ρελέ εκτέλεσε ο γράφων. Ανεβήκαμε ως τη σπηλιά κάτω από την κορυφή κι αναγκαστήκαμε να τηλεφωνήσουμε, διότι δεν μπορούσαμε να βρούμε το μονοπάτι του γυρισμού.

Με ραπέλ τελικά από ένα δέντρο, κατεβήκαμε σε πλάτωμα με δεξαμενές νερού σκαμμένες στο βράχο κι από εκεί κάτω στη βόρεια βάση της Αγυιάς. Είχαμε κλείσει περισσότερες από 8 ώρες στο βράχο, χωρίς πολύ νερό μαζί μας. Προσωπικά διέθετα δανεικά (από το Jason) υποδήματα.

Δείπνο στο Πανελλήνιον της Καλαμπάκας κι απολογισμός της ημέρας.

Την επόμενη μέρα το πρωί με τα δικά μου πλέον αναρριχητικά παπούτσια προσεγγίσαμε το βράχο της Καμπάνας τρεις σχοινοσυντροφιές. Οι δύο μπήκαν στην Alemmanischer Schelledanz, ενώ εμείς με τον Ηλία προτιμήσαμε να αναρριχηθούμε στην κορυφή από τη γειτονική διαδρομή “Ιχνηλάτης”, περίπου 120 μέτρα, δυσκολία 7+, πυκνά ασφαλισμένη όμως πλάκα.

Ξεκίνησε επικεφαλής ο Ηλίας ως το πρώτο ρελέ. Έπειτα εγώ ως το δεύτερο, ο Ηλίας ως το τρίτο και τέταρτο. Διαθέτοντας τη χτεσινή εμπειρία, ανεβήκαμε ευκολότερα και ταχύτερα. Στο ραπέλ όμως μας έφυγε κάτω ένα ρεβέρσο, μάταια το ψάξαμε μέσα στη βλάστηση.

Τελικός απολογισμός κι αποχαιρετιστήρια στο κάμπιγκ Βράχος.

Κατηγορίες: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση