ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ 21.03.11

Ποιητικό δειλινό στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης την 21η Μαρτίου 2011 (ισημερία), οργανωμένο από το περιοδικό της Κοζάνης Παρέμβαση και το Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο.

Περισσότεροι από 100 οι ακροατές (μερικοί όρθιοι), αριθμός αρκετά ικανοποιητικός για εκδηλώσεις του είδους. Η έντυπη πρόσκληση εντυπωσίαζε -σχεδιάστηκε από το γραφίστα Σωτήρη Σιουτζιούκη.

Ανάγνωση ποιημάτων και μουσικές παρενθέσεις. Σέρβος, κάτοικος Τριγωνικού κατά δήλωσίν του, διάβασε δικό του ποίημα, μάλλον η έκπληξη της σκηνής, αφού ντύθηκε με μεσαιωνική στολή.

Παράλληλα μοιράζονταν δωρεάν δύο συλλογές ποιημάτων, πρόσφατες εκδόσεις της Παρέμβασης, Το ημιυπόγειο της οδού Μιχαήλ Περδικάρη 5 (Ποιήματα) του Κοζανίτη συμμαθητή μας στις μεταπτυχιακές σπουδές Πάνου Τσιανάκα και του Βασίλη Καλογήρου 21 εγκλήματα και μια ντουζίνα δώρα του θανάτου (Ποιήματα).

Σταχυολογώντας από το πρώτο: «Αυτοπυρπολείσαι άδικα. /Κανείς δεν προσέχει.», σ. 10 κι από το έτερο: «δεν τελειώνουν ποτέ οι λέξεις και οι ρίμες και τα νοήματα», σ. 26.

Έλειπε ο διάλογος, δηλαδή ως ακροατές ακούγαμε και βλέπαμε, αλλά εκτός του χειροκροτήματος δεν παρεμβαίναμε. Μήπως την επόμενη φορά να βρεθεί τρόπος ώστε να συμμετέχει και το κοινό;

Κατηγορίες: ΦΩΤΟΓΕΓΟΝΟΤΑ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση