interactive board

Η ιντερνετική τάξη πραγμάτων θα τον καταργήσει

Μουσειακό είδος θα αποτελούν στο εγγύς μέλλον βασικά αντικείμενα της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τα οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Οι ηλεκτρονικές τεχνολογίες και η εισαγωγή τους στις σχολικές αίθουσες, στέλνουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τον μαυροπίνακα, τις κιμωλίες, τον σπόγγο. Η… νέα τάξη πραγμάτων περιλαμβάνει οθόνες αφής συνδεδεμένες με το Ιντερνετ, στα θρανία θα βρίσκονται tablet pc (υπολογιστές που μοιάζουν με τετράδια), αργότερα στο σπίτι οι μαθητές θα διαβάζουν και θα λύνουν ασκήσεις «συντροφιά» με μαθητές από όλη την Ελλάδα. Μεγάλη η πρόκληση λένε στην «Κ» εκπαιδευτικοί, «θέλει δουλειά για να ανταποκριθούμε».

Διαβάζω στο πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης Καθημερινής. Δε θα στοιχημάτιζα ότι θα ζούμε να το δούμε αυτό. Είναι πολύ ανθεκτική η τεχνολογία της κιμωλίας και η αντίσταση σθεναρή. Αυτά τα ευαγγελίζονται όσοι έχουν χάσει επαφή με τη σκληρή ελληνική πραγματικότητα του σχολείου.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100093_13/04/2008_266395

Πώς ακριβώς θα γίνουν αυτά τα μαγικά; Με την επιμόρφωση Β επιπέδου των 10.000; τώρα που ολοκληρώνεται αυτή του Α επιπέδου – πέντε χρόνια κράτησε;- των 100.000;

Αλήθεια τα προγράμματα “φέρονται” να ξεκινούν στις 7/5, τρέχουμε την τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές και οι αιτήσεις δεν έχουν κυκλοφορήσει στα σχολεία. Μήπως πρέπει να υπενθυμίσουμε στους σχεδιαστές του προγράμματος ότι υπάρχουν και οι διακοπές του σχολείου;

Αμ το άλλο, που τα προγράμματα επιμόρφωσης θα ολοκληρωθούν στις 20 Ιουλίου; Ετσι πρέπει να υποφέρουν μηχανήματα και άνθρωποι μέσα στον καύσωνα για να περάσουμε στο σχολείο του μέλλοντος.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων