ekebiΣτην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ekebi.gr μπορείτε να δείτε το νέο κόμβο του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Πιο εύχρηστος, πιο πλήρης, πιο λειτουργικός (ακόμα και για αρχάριους). Πλέον δεν θα έχετε δικαιολογία να γκρινιάζετε αφού σας προσφέρονται:

? Ημερολόγιο εκδηλώσεων σε Αθήνα και περιφέρεια, με θέμα πάντα το βιβλίο.

? Αρχεία συγγραφέων σε ηλεκτρονική μορφή. Περιέχει ταξινομημένα στοιχεία για περισσότερους από 250 συγγραφείς και στα σχέδια του ΕΚΕΒΙ είναι να προστεθεί και οπτικοακουστικό υλικό.

? Ψηφιοποίηση του περιεχομένου ορισμένων σημαντικών λογοτεχνικών περιοδικών (μέχρι στιγμής μπορούμε να επισκεφθούμε τη «Νέα Εστία», την «Οδό Πανός», τον «Περίπλου», το «Πλανόδιον») και θα ακολουθήσουν κι άλλα. Η συγκεκριμένη ενότητα θα είναι έτοιμη τους επόμενους μήνες.

? Προβολή της ελληνικής ποίησης στο Διαδίκτυο, με την ψηφιοποίηση πολιτιστικών τεκμηρίων (έργων κλασικής, νεότερης και σύγχρονης ποίησης), και κάτι που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα:

– «Δράσεις σε σχολεία» (εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη της βιβλιοφιλίας σε μαθητές)

Το ΕΚΕΒΙ απέκτησε και μασκώτ: την κουκουβάγια, που ντύνεται ανάλογα με την ενότητα την οποία παρουσιάζει. Μια ταυτότητα στο ηλεκτρονικό σύμπαν.

Ένα σχόλιο στο “Ανανεωμένος ο κόμβος του ΕΚΕΒΙ”
  1. Ο/Η Despoina Kyriakaki λέει:

    Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για την προβολή της ελληνικής λογοτεχνικής παραγωγής, σε μια εποχή που όλοι διαμαρτύρονται ότι το διάβασμα εγκαταλείπεται. Ας αναμείνουμε την ψηφιοποίηση των λογοτεχνικών αρχείων περισσότερων συγγραφέων και ποιητών, που νομίζω ότι είναι μέχρι στιγμής σχετικά περιορισμένη (θυμάμαι για παράδειγμα το Σπουδαστήριο του Νέου Ελληνισμού ή και λίγες επίσημες διευθύνσεις αφιερωμένες σε συγγραφείς – ποιητές) που θα διευρύνει, ελπίζω, την πρόσβαση στα κείμενα από ευρύτερο κοινό.

  2.  

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων