nibook.jpgΕάν δεν είστε φιλόζωος, γυρίστε σελίδα. Εάν είστε φιλόζωος αλλά δεν ξέρετε γαλλικά, συνεχίστε με επιφύλαξη. Εάν είστε φιλόζωος, μιλάτε γαλλικά, αλλά μισείτε τις ιστοσελίδες τύπου Facebook, αφήστε το. Εάν είστε φιλόζωος, καταλαβαίνετε γαλλικά, λατρεύετε το Facebook και ονειρευόσασταν κάτι αντίστοιχο για το πετ σας, είστε ο άνθρωπος μας- και του Ζanibook.
Διαφημίζεται ως «το πρώτο κοινωνικό δίκτυο για ζώα συντροφιάς, το οποίο επιτρέπει στα ζώα να γνωριστούν και να κάνουν παρέα με άλλους τριχωτούς ή φτερωτούς συντρόφους». Και καλεί τον επισκέπτη: «Εγγράψτε γρήγορα το ζωάκι σας: είναι δωρεάν!» Το Ζanibook είναι νέο στο σύμπαν του Ίντερνετ, αναπτύσσεται ωστόσο ταχύτατα- το περασμένο Σάββατο είχε 22.220 μέλη και χθες είχε ξεπεράσει τα 50.000- και ονειρεύεται να γνωρίσει επιτυχία ανάλογη με εκείνη του «ανθρώπινου ομολόγου του», του Facebook.

Το βέβαιο είναι πως μιμείται το Facebook, και στη σχεδίαση και στην παρουσίαση, σε όλα. Εγγράφεσαι, πληκτρολογείς το όνομα, την ηλικία και το είδος του πετ που θέλεις να κοινωνικοποιήσεις, γράφεις και ένα κειμενάκι με το προφίλ του («είναι το πιο έξυπνο», «είναι το πιο όμορφο», τέτοια), δίνεις και μερικές πληροφορίες για τον εαυτό σου (λίγες, δεν είσαι εσύ ο πρωταγωνιστής εδώ), ανεβάζεις και μια φωτογραφία (του πρωταγωνιστή) και είσαι έτοιμος. Για να βοηθήσει τους «νέους», ο διαχειριστής (ένας 38χρονος Βέλγος, «λάτρης των ζώων», όπως δηλώνει) έχει φροντίσει ώστε να εμφανίζονται αυτόματα οι υπόλοιποι 49 «νέοι» (οι πιο πρόσφατα εγγεγραμμένοι), καθώς και τα πιο δημοφιλή μέλη.

Τα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων