9 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας (9 Φεβρουαρίου,) ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού, έγινε αναφορά στην αρχαία Ελλάδα και στον τρόπο ζωής των αρχαίων Ελλήνων. Κατασκευάσαμε ένα μικρό βιβλίο με λέξεις που λέγονταν στα αρχαία ελληνικά και εντοπίσαμε ομοιότητες και διαφορές σε σχέση με τις λέξεις και το αλφάβητο, τότε και τώρα. Η μέρα αυτή μας έδωσε μια μοναδική ευκαιρία να αναλογιστούμε τη σημασία της οικουμενικότητας και της διαχρονικότητας της ελληνικής γλώσσας. Μιας γλώσσας που μιλιέται εδώ και αιώνες στο τόπο μας.
Είδαμε πώς γράφεται το όνομά μας σε αρχαϊκή γραφή, κάναμε συγκρατήσεις με τη σημερινή γραφή του ονόματός μας και ντύσαμε αγόρια και κορίτσια με τα ρούχα της εποχής, από τον υπολογιστή μας.
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη για τα βιβλία που μας έφερε. Πήραμε πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή στην αρχαία Ελλάδα.
από Δήμου Μαρία


















