«Είναι φορές που στη ζωή συμβαίνουν θαύματα. Είναι φορές
που οι άνθρωποι γίνονται η δύναμη ο ένας για τον άλλο. Είναι
φορές που η δύναμη αυτή τους κάνει να χορεύουν ακόμα και
αν στη ζωή τους περνούν την πιο δύσκολη καταιγίδα. Είναι
τότε που η καρδιά τους γεμίζει φως. Είναι τότε που μέσα τους
ανάβει το δικό τους αστέρι. Ένα αστέρι που γίνεται φως και
για τους άλλους ανθρώπους…ένα φως που πολλαπλασιάζεται
για να δώσει δύναμη σε όσους/όσες το χρειάζονται. Ένα φως
που κατοικεί και στη δική τους καρδιά. Είναι το φως που
ανάβει στην ψυχή του κάθε εθελοντή/τριας.
Ένα τέτοιο αστέρι ήρθε και κατοίκησε σήμερα δίπλα σας με
την ευχή να βρει χώρο να κατοικήσει και μέσα σας-δίπλα
στην καρδιά σας και να την κάνει να κτυπά πιο δυνατά,
ενσυναίσθητα, πιο αστεράτα και φωτεινά. Ανοίξτε τα μάτια
σας και καλωσορίστε το αστέρι σας. Σκάστε του ένα χαμόγελο
και ελάτε να περπατήσουμε μαζί του στον δρόμο της ζωής και
της προσφοράς».
Αφού διαβάσαμε και συζητήσαμε την ιστορία, προχωρήσαμε στην ολοκλήρωση των δράσεων μας, για τη φιλοτέχνηση του αστεριού του MAKE A WISH και στη συμμετοχή μας στο αντίστοιχο διαγωνισμό.
Μιλήσαμε για τη σημασία της προσφοράς στον συνάνθρωπο και γενικά τη βοήθεια που πρέπει να δίνουμε στους γύρω μας, χωρίς να περιμένουμε κάποιο αντάλλαγμα (π.χ. χρήματα)
Την προσφορά αυτή αποτύπωσαν τα παιδιά στο αστέρι τους, με τα χέρια ( σε μορφή κολλάζ). Το ένα χέρι τραβά το άλλο, δίνοντας βοήθεια και την αίσθηση ότι το άτομο της “προσφοράς”, θέλει να “τραβήξει” το άτομο που έχει ανάγκη, από τα “δύσκολα” που περνά.
Οι μικροί ήλιοι που τα παιδιά ζωγράφισαν, έκοψαν και κόλλησαν μέσα στο αστέρι, είναι όλοι αυτοί που προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Αλλά συμβολίζει και την ελπίδα ότι το φως από τις καρδιές μας, θα γεμίσει τις ψυχές όλων εκείνων που υποφέρουν.
από Δήμου Μαρία