“My Carnival, Your Carnival”
Ανακοίνωση συμμετοχής στο διεθνές σχολικό project “My Carnival, Your Carnival”
Το σχολείο μας συμμετέχει στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανταλλαγής πολιτιστικών εμπειριών, “My Carnival, Your Carnival – Το Καρναβάλι μου, το Καρναβάλι σου», το οποίο προωθεί τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ μαθητών από τη Γερμανία, τη Βραζιλία, την Κύπρο, την Ισπανία και την Ελλάδα. Οι μαθητές μας θα μοιραστούν, με ξένα σχολεία, πληροφορίες στα αγγλικά για το καρναβάλι στην Ελλάδα και την Κύπρο και θα μάθουν περισσότερα για τον εορτασμό του σε άλλες χώρες του κόσμου από παιδιά της ηλικίας τους.
Στο τέλος του project, οι εργασίες τους θα παρουσιαστούν σε ψηφιακό βιβλίο, από τον εκπαιδευτικό εκδοτικό οίκο της(www.twinkl.gr) . Ο στόχος είναι με αφορμή το Καρναβάλι να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές να βιώσουν μια πραγματική επικοινωνία στα Αγγλικά και να ανταλλάξουν πληροφορίες με παιδιά στο εξωτερικό σχετικά με τους αντίστοιχους πολιτισμούς τους.
Το project θα γίνει σε συνεργασία με τη δασκάλα των αγγλικών του σχολείου μας.
Η Ελένη έφτιαξε την κυρά Σαρακοστή, με ζυμάρι, με τα αδέρφια της! Μπράβο παιδιά!
Πάμε μια βόλτα στο Στρουμφοχωριό;
Τα πουλάκια της άνοιξης γέμισαν την αυλή του σχολείου μας!
Οι μαγισσούλες μας!
Επεξεργαστήκαμε τον πίνακα “Το καρναβάλι του Αρλεκίνου” του Μιρό,
Δεν έλειψαν βέβαια και οι βενετσιάνικες μάσκες.
Όλα τα ζωάκια μας επισκέφτηκαν μαζί με την Έλσα βέβαια.
Μα και αλιγάτορες, σ΄αυτό το Νηπιαγωγείο;
Παρασκευή 4 Μαρτίου!
Η μέρα για το αποκριάτικο πάρτι μας, έφτασε!!!
Καπετάνιος και αστροναύτης!
Δεν φοβόμαστε κανέναν! Είμαστε ατρόμητοι!
Δεν έλειψαν και οι πριγκίπισσες απο το πάρτι
Όλα, κάτω από το βλέμμα των αστυνομικών μας!
Η νεράιδα μεταμόρφωσε τη φίλη της σε Ροζ Πάνθηρα!
Τα παιδιά ξεκίνησαν να ζωγραφίζουν τις στολές τους.
Ποιός θα πιάσει το αποκριάτικο καπέλο;
Περιγραφή: Τοποθετούμε το καπέλο του κλόουν πάνω σε καρεκλάκι και καλούμε τα παιδιά να σταθούν όρθια έχοντας το καπέλο ανάμεσά τους. Η Νηπιαγωγός ξεκινάει να αναφέρει διάφορα σημεία του σώματος. Τα παιδιά αγγίζουν με τα χέρια τους τα σημεία που ακούν. Όταν αναφερθεί η λέξη καπέλο, πρέπει να προλάβουν να πιάσουν το καπέλο με τα χέρια τους.
Νικητής είναι εκείνος που θα προλάβει να αρπάξει το καπέλο πρώτος.
Στόχοι:
- ενίσχυση των αντανακλαστικών και της ταχύτητας που αντιδρούν σε ένα ακουστικό ερέθισμα
- ανάπτυξη του οπτικοκινητικού συντονισμού (ματιών και άνω άκρων)
- εξάσκηση της ακουστικής αντίληψης και συγκέντρωσης
Σκυταλοδρομία μπισκότου! Κερδίζει η ομάδα που θα φάει πρώτη τα μπισκότα της.
Παιχνίδι ταχύτητας και ετοιμότητας
“Ο μπλεγμένος καρναβαλιστής“
Περιγραφή: Tα παιδιά χωρίστηκαν σε 2 ομάδες. Κάθε ομάδα ορίζει έναν καρναβαλιστή, ο οποίος θα τυλιχτεί με τις σερπαντίνες. Τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας παίρνουν ένα ρολάκι σερπαντίνας και βάζουμε μια αγαπημένη αποκριάτικη μουσική.
Στη συνέχεια, η κάθε ομάδα παίρνει τη θέση της, φτιάχνοντας μια ευθεία γραμμή ο ένας πίσω από τον άλλον, έχοντας απέναντί τους σε μια απόσταση τον καρναβαλιστή της ομάδας τους.
Με το σύνθημα εκκίνησης, ξεκινάνε οι πρώτοι παίκτες να τρέχουν μέχρι τον καρναβαλιστή και αρχίζουν να τον τυλίγουν με τη σερπαντίνα γύρω από το σώμα του. Όταν τελειώσει η σερπαντίνα του κάθε παίκτη ξεκινάει ο επόμενος.
ΠΡΟΣΟΧΗ: οι παίκτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις κινήσεις τους, γιατί αν κοπεί η σερπαντίνα χάνουν τη σειρά τους και έρχεται ο επόμενος παίκτης της ομάδας τους.
Σπάσε όσο πιό πολλά μπαλόνια μπορείς!!! Παιχνίδι ταχύτητας και ετοιμότητας.
Διασκεδάσαμε με τις “μουσικές καρέκλες”
Παιχνίδι μνήμης: Βρες τις ίδιες κάρτες
και φυσικά χοροοοοοοός!!!
The Dance – Freeze Song
Περάσαμε τέλεια!!! Και του χρόνου!
Οι ¨Χαρταετοί” του Μίκη Θεοδωράκη
και τώρα χορός με το παιδικό τραγούδι:” Καλώς το καρναβάλι”
Μια συνταγή για την κυρά Σαρακοστή, όπως την έφτιαχναν παλιά οι γιαγιάδες μας!
“Οι Κουδουνάτοι”, από το χωριό Μεσότοπος του νησιού μας!
Καρναβάλι Αγιάσου, γνωστό για την καυστικότητα στην σάτυρα και τα εντυπωσιακά άρματα του.
Έθιμα από άλλα μέρη της Ελλάδας
από Δήμου Μαρία

































































































