απ` το πεδίο της σχολικής πράξης – Αναστάσιος Τασινός

Σχολικά ενθυμήματα

Σχολικά ενθυμήματα

Αναστάσιος Αγ. Τασινός

Ιωάννινα 22 Ιανουαρίου 2020

 

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Το βιβλίο «Σχολικά ενθυμήματα» εμπεριέχει κείμενα βγαλμένα απ` το πεδίο της σχολικής πράξης, που έχουν παιδαγωγικό και διδακτικό ενδιαφέρον.

Ο εκπαιδευτικός που διαβάζει ή ακούει σχολικά ενθυμήματα, συνειρμικά,  συλλογίζεται δικά του παρόμοια περιστατικά. Ο συλλογισμός αυτός μπορεί να γεννήσει νέες καλές πρακτικές για το εκπαιδευτικό του έργο ή να βελτιώσει τις ήδη υπάρχουσες.

Παρόλο, που τα εν λόγω σχολικά ενθυμήματα έχουν δημοσιευτεί σταδιακά στο Ιστολόγιό μου, έκρινα σκόπιμο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγνωστών να συγκεντρωθούν στο παρόν βιβλίο.

Ακόμη, στο βιβλίο συμπεριέλαβα μερικές καλές πρακτικές για το δάσκαλο, ένα κείμενο για την πορεία μου στη Δημοτική Εκπαίδευση, μία περιγραφή για το Κανάλι μου στο YouTube, μία περιγραφή για το Ιστολόγιό μου στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και μερικά μηνύματα παλιών μαθητών μου, που μαρτυρούν τις πολύ καλές παιδαγωγικές σχέσεις του εκπαιδευτικού μου έργου.

Ιωάννινα  22 Ιανουαρίου 2020

Για να διαβάσετε το βιβλίο πατήστε:ΕΔΩ

Σημείωση: Επιτρέπεται η πιστή αναδημοσίευση και αναπαραγωγή του παρόντος βιβλίου ή μέρους αυτού, με την προϋπόθεση να αναφέρεται ο δημιουργός του και να μη γίνεται επ` αμοιβή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων