Αρχεία για 17 Δεκεμβρίου 2009

Οι ενδείξεις στα πακέτα των τσιγάρων που υπενθυμίζουν στους καπνιστές τις φονικές συνέπειες της συνήθειάς τους, ενδεχομένως τελικά να τους προτρέπουν να καπνίσουν. Οι καπνιστές αντιμετωπίζουν το αναπόφευκτο του θανάτου καπνίζοντας, όπως υπογραμμίζουν ερευνητές.  

Σε αντίθεση με άλλες γλυκαντικές ύλες όπως η επιτραπέζια ζάχαρη, το μέλι περιέχει μικρές αλλά ποικίλες ποσότητες βιταμινών, μεταλλικών αλάτων και ιχνοστοιχείων, όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο κ.ά.   Επιπλέον, στο μέλι θα βρούμε αμινοξέα (προλίνη, φαινυλαλανίνη, τυροσίνη, βαλίνη, κ.ά.) καθώς και μοναδικές αντιοξειδωτικές ουσίες όπως το καφεϊκό οξύ, […]

Μετά από μια σκληρή δεκαετή διαμάχη, οι ευρωπαϊκές Αρχές Ανταγωνισμού κατέληξαν σε συμφωνία με την Microsoft, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε, κρίνει ικανοποιητικές τις δεσμεύσεις της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρίας ότι οι χρήστες στην Ευρώπη και την Ελλάδα θα μπορούν πια να επιλέγουν ελεύθερα το πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο «φυλλομετρητή» – browser.  

Ένα νέο πρόγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, το TrustedBird, που παρουσίασε η Mozilla (το πρόγραμμα πλοήγησης Firefox της οποίας είναι o κυριότερος ανταγωνιστής του Microsoft Internet Explorer), περιέχει πλέον κώδικα από μια απρόσμενη πηγή: τον γαλλικό στρατό, o οποίος αποφάσισε ότι το ανοικτό λογισμικό της Mozilla είναι ασφαλέστερο από το ανταγωνιστικό Outlook της Microsoft.  

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τα πανάκριβα υπολογιστικά «τέρατα» που γεμίζουν ολόκληρες αίθουσες. Ο νέος υπερ-υπολογιστής Fastra II του βελγικού πανεπιστημίου της Αμβέρσας, που διαθέτει την εντυπωσιακή ισχύ των 12 Teraflops (12 τρισεκατομμύρια υπολογισμοί ανά δευτερόλεπτο), κοστίζει μόλις 6.000 ευρώ και μοιάζει με έναν απλό επιτραπέζιο (desktop) υπολογιστή, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.  

Δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε καλά-καλά τα δίκτυα τρίτης γενιάς (3G) και αρχίζει η υλοποίηση της επόμενης γενιάς (4G) στην κινητή τηλεφωνία, αρχής γενομένης από –πού αλλού;- τη Σκανδιναβία, όπου οι πρώτοι χρήστες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν από τις αρχές του 2010 τα πρώτα δίκτυα 4G με ταχύτητες περίπου δεκαπλάσιες σε σχέση με τις […]

Κατά πολλούς, τα μάτια λένε πολλά χωρίς λόγια. Σύμφωνα με τον Βρετανό ψυχολόγο Τζέφρι Μπίτι, το ίδιο ισχύει και με τα πόδια. Ο επιστήμονας, που μελετά το ζήτημα εδώ και δεκαετίες, ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε μια καινούργια «οδό» επικοινωνίας, με την οποία όλοι οι άνθρωποι, αλλά ιδιαίτερα οι γυναίκες, στέλνουν «μυστικά» μηνύματα στους γύρω τους.  

Μια συναρπαστική φήμη κυκλοφορεί στη “μπλογκόσφαιρα» της διεθνούς κοινότητας των φυσικών τις τελευταίες μέρες: ότι αμερικανοί επιστήμονες, από τον υπόγειο Κρυογονικό Ανιχνευτή Σκοτεινής Ύλης (CDMS) στη Μινεσότα, ανακάλυψαν πάνω στον πλανήτη μας τα πρώτα σωματίδια σκοτεινής ύλης που έχουν ποτέ ανιχνευτεί και ότι πρόκειται να κάνουν τη σχετική δημοσιοποίηση στις 18 Δεκεμβρίου.  

Εντάθηκαν οι πληροφορίες ότι η Google ετοιμάζει το δικό της «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, το οποίο θα πουλά απευθείας στους καταναλωτές από το 2010, παρακάμπτοντας τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.  

Τα χταπόδια αιφνιδίασαν για άλλη μια φορά τους επιστήμονες που έκπληκτοι «έπιασαν» τα οχτάποδα μαλάκια να αρπάζουν σπασμένες καρύδες από το βυθό και να τρέχουν.  

συνεχίστε την αναζήτηση »
  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Δεκέμβριος 2009
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.