Ένα νέο πρόγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, το TrustedBird, που παρουσίασε η Mozilla (το πρόγραμμα πλοήγησης Firefox της οποίας είναι o κυριότερος ανταγωνιστής του Microsoft Internet Explorer), περιέχει πλέον κώδικα από μια απρόσμενη πηγή: τον γαλλικό στρατό, o οποίος αποφάσισε ότι το ανοικτό λογισμικό της Mozilla είναι ασφαλέστερο από το ανταγωνιστικό Outlook της Microsoft.

 

Η γαλλική κυβέρνηση το Νοέμβριο του 2007, μετά από μελέτη του θέματος από το 2003, με εγκύκλιό της σε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες (και τις στρατιωτικές) ζήτησε να αναζητήσουν λύσεις που να οδηγούν «στη μέγιστη τεχνολογική και εμπορική ανεξαρτησία» – και αυτό στην πράξη σήμαινε μακριά από την αμερικανική Microsoft (μεταξύ άλλων)!

 

Ο υπάκουος γαλλικός στρατός, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, κατέληξε κι αυτός ότι το ανοικτό λογισμικό της Mozilla επιτρέπει στη Γαλλία μεγαλύτερο βαθμό ασφαλείας.

 

Έτσι, τόσο οι ένοπλες δυνάμεις, όσο και πολλά υπουργεία (Οικονομικών, Εσωτερικών, Πολιτισμού) χρησιμοποιούν το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Mozilla Thunderbird και τη νέα εκδοχή του TrustedBird (συνδημιουργία της Mozilla και του γαλλικού στρατού).

 

Οι γάλλοι στρατιωτικοί έχουν ήδη παρουσιάσει το πρόγραμμα TrustedBird στο ΝΑΤΟ.

 

Η γαλλική κυβέρνηση επίσης έχει αρχίσει να προτιμά το ανοικτό λογισμικό Linux αντί για τα Windows και το OpenOffice αντί για το Microsoft Office.

http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=111420Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

 • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

  Φεβρουάριος 2024
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  26272829  
 • Αρχεία

 • Ετικέτες

 • Αποποίηση ευθυνών

  Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.