Αρχεία για 22 Δεκεμβρίου 2009

Από πολύ παλιά ήταν γνωστό ότι κάποιος αυτοπεριορισμός ή και η συστηματική αποχή από την υπερβολική κατανάλωση τροφής περιορίζει τις αρνητικές συνέπειες της γήρανσης και συμβάλλει αποφασιστικά στη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης των σωμάτων. Γι’ αυτή την εμπειρική διαπίστωση ωστόσο δεν διαθέταμε μέχρι πρόσφατα καμιά εύλογη επιστημονική εξήγηση ή πειστική ερευνητική απόδειξη.  

Οι ωκεανοί του πλανήτη μας γίνονται ολοένα και πιο θορυβώδεις λόγω της μόλυνσης, κάτι που πιθανότατα έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στις φάλαινες, τα δελφίνια και άλλους θαλάσσιους οργανισμούς, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.  

Οι ψυχολόγοι και όσοι διαπρέπουν στα παζάρια ξέρουν εδώ και πολλά χρόνια, ότι όταν δύο άνθρωποι, παζαρεύουν για την τιμή ενός προϊόντος, τότε ο πωλητής έχει κάθε λόγο να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση από μια όσο γίνεται πιο υψηλή αρχική τιμή, ώστε, μετά τις αναγκαίες υποχωρήσεις, να βρεθεί περίπου σε εκείνο το επίπεδο της τιμής όπου […]

Το ξεκίνημα της μέρας με ένα μπολ δημητριακών είναι τελικά πολύ παλαιότερη ανθρώπινη συνήθεια, από ό,τι θεωρούσαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες, έχοντας παρελθόν άνω των 100.000 ετών, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα.  

Η Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου, κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΜSc, MBA, SRD, υπεύθυνη του Επιστημονικού Διαιτολογικού Κέντρου «Σώμα Υγιές» επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Διαταραχών Λήψης Τροφής ΑΝΑΣΑ,  εξηγεί στο ygeiaonline.gr την ποιότητα των σνακ και τη φυσική δραστηριότητα που καθορίζουν το βάρος των παιδιών.

Με μεγάλη δυσκολία έφηβοι προσπαθούν να απεξαρτηθούν από την ιστοσελίδα The New York Times Το Facebook έχει σήμερα 350 εκατομμύρια χρήστες, που δαπανούν καθημερινά δέκα δισεκατομμύρια λεπτά σε αυτό ελέγχοντας τι κάνουν οι φίλοι τους, αφήνοντας σημειώσεις, χαζεύοντας φωτογραφίες και γενικά παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα στον ψηφιακό κόσμο.

Χωρίς προβλήματα και με μικρά βήματα προόδου έκλεισε για το 2009 ο LHC Ο μεγαλύτερος επιστημονικός επιταχυντής σωματιδίων του κόσμου, θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει το βασικό ερευνητικό του πρόγραμμα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το CERN.

Οι Ρωμαίοι πατρίκιοι τα χρόνια της άνθισης της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, μιμούμενοι τον θρύλο Ελλήνων βασιλέων – φιλοσόφων, θεωρούσαν καλό να ακολουθούνται παντού από έναν εκπαιδευμένο σκλάβο ο οποίος κρατούσε σημειώσεις για τα απομνημονεύματα τους, για να μην χάνουν… λέξη. Αν θεωρείτε ότι γεννηθήκατε σε λάθος εποχή, ίσως η τεχνολογία μπορεί να σας δώσει λύση…

Στα νέα μοντέλα φωτογραφικών μηχανών η έμφαση δίνεται περισσότερο στους υπερευρυγώνιους φακούς -που σας δίνουν τη δυνατότητα να συμπεριλάβετε στη φωτογραφία σας περισσότερα αντικείμενα, ακόμη κι όταν αυτά είναι πολύ κοντινά, απολαμβάνοντας περισσότερες επιλογές και βαθύτερη προοπτική. Η δυνατότητα αυτή σας λύνει τα χέρια όταν θέλετε να απαθανατίσετε ατελείωτα τοπία αλλά και όλα τα πρόσωπα […]

  Ξέρετε πότε ήρθε το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα; Το 1933, όταν ο βασιλιάς Όθωνας και η βαυαρική συνοδεία του, έφεραν στη χώρα μας το Γερμανικό έθιμο. Παρόλα αυτά, μετά τη δεκαετία του 50 έγινε απαραίτητη η παρουσία του σε κάθε ελληνικό σπίτι.

συνεχίστε την αναζήτηση »
  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Δεκέμβριος 2009
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.