Αρχεία για Νοέμβριος 2009

Ο πλανήτης Γη διαθέτει δύο «πνεύμονες» για την παραγωγή του πολύτιμου για τη ζωή οξυγόνου. Και ενώ όλοι γνωρίζουν ότι ο πρώτος «πνεύμονας» συγκροτείται από τα χερσαία φυτά και τα δάση, πολύ λιγότεροι υποψιάζονται ότι οι ωκεανοί αποτελούν τον δεύτερο πολύτιμο «πνεύμονα» ζωής στον πλανήτη μας. Το ένα στα δύο μόρια οξυγόνου που αναπνέουμε παράγεται […]

Ένας τεράστιος προϊστορικός ποταμός, ο οποίος έσκαψε μια κοίτη ανάμεσα στους κρητιδικούς λευκούς λόφους που κάποτε ένωναν τη νότια Αγγλία με τη βόρεια Γαλλία, άρχισε να δημιουργεί πριν περίπου 450.000 το κανάλι της Μάγχης και τελικά μετέτρεψε τη Βρετανία στο νησί που βλέπουμε σήμερα, σύμφωνα με νέα επιστημονικά στοιχεία.  

Οι επιστήμονες, οι οποίοι εδώ και αιώνες αναρωτιούνταν γιατί ο σφυροκέφαλος καρχαρίας έχει τόσο παράξενο κεφάλι (εξ ου και το όνομά του), επιβεβαίωσαν αυτό που ήδη υποπτεύονταν: ότι το κεφάλι σαν σφυρί τον βοηθά να βλέπει πολύ καλύτερα, στην πραγματικότητα να έχει μια εντυπωσιακή σφαιρική όραση 360 μοιρών.  

Ιστορικά χειρόγραφα από τον Ισαάκ Νεύτωνα, τον Βενιαμίν Φραγκλίνο και άλλες προσωπικότητες-ορόσημα για την παγκόσμια επιστήμη, θα καταστούν διαθέσιμα για το κοινό μέσω Ίντερνετ για πρώτη φορά, όπως ανακοίνωσε η Βασιλική Εταιρία, η ακαδημία επιστημών της Βρετανίας, που το 2010 γιορτάζει τα 350 χρόνια από την επίσημη ίδρυσή της στο Λονδίνο, στις 28 Νοεμβρίου 1660.

  Όταν κάποιοι ισχυρίζονται ότι στο Ίντερνετ μπορεί κανείς να βρει σχεδόν τα πάντα, η δήλωση θεωρείται πως φλερτάρει με την υπερβολή. Όταν όμως υπάρχει ιστοσελίδα που φιλοξενεί ειδήσεις απ’ όλο τον κόσμο σε άπταιστα αρχαιοελληνικά, τί να αντιτάξει κανείς;

Ο μεγάλος υπόγειος επιταχυντής αδρονίων του CERN κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα πέτυχε το πρώτο του παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς η ενέργεια των ακτινών υποατομικών σωματιδίων που εκπέμπει, ξεπέρασε το 1 τρισ. ηλεκτρονιοβόλτ. Κανείς άλλος επιταχυντής στον κόσμο δεν έχει ποτέ λειτουργήσει σε τόσο υψηλό ενεργειακό επίπεδο.  

Ο τρόπος με τον οποίο τα καγκουρό επανορθώνουν τις βλάβες στο DNA τους είναι πιθανό να κρύβει το «μυστικό» της πρόληψης του καρκίνου του δέρματος σύμφωνα με Αυστραλούς και Αυστριακούς ερευνητές.  

X.K. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε. RSS | Αναζήτηση | Βοήθεια | Επικοινωνία Καιρός Αθήνα – Δευ 30 Νοε 2009, 18:00 Ο Καιρός ΔΥΟ ντέρμπι, ένας γάμος και δυο κηδείες Συνθήκες Αραιή συννεφιά Ημέρα/Ώρα Δευ 30 Νοε 2009 18:00 Πόλη Αθήνα Θερμοκρασία 16°C Ημέρα Δευτέρα Ημερομηνία 30 Νοε Έτος 2009 Πλοήγηση * Ειδήσεις o Αρχική σελίδα o Πολιτική o Ελλάδα o Οικονομία o Διεθνή o Τέχνες o Αθλητισμός o Τεχνολογία o Υγεία * Άρθρα και Στήλες o Αρθρογραφία o Συνεντεύξεις o Οι αναγνώστες γράφουν * Έντυπη Έκδοση o Εφημερίδα * Το πορτοφόλι μου o Αρχική σελίδα o Αυτοκίνητο o Δάνεια & Καταθέσεις o Εργασία & Ασφάλιση * Πολυμέσα o Φωτογραφίες και Σκίτσα * Η φάρμα των ζώων o Τα νέα των ζώων o Χάθηκαν o Βρέθηκαν o Ζητούν σπίτι Τεχνολογία: <A TARGET=”_blank” HREF=”http://ad.gr.doubleclick.net/click%3Bh=v8/38f5/3/0/%2a/m%3B217214403%3B0-0%3B0%3B35262217%3B3454-728/90%3B32946962/32964839/1%3B%3B%7Esscs%3D%3fhttp://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=33167″><IMG SRC=”http://static.2mdn.net/2175538/week_static.png” BORDER=0></A> Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, 17:39 Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009 Απεβίωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας

ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ | 30 Νοεμβρίου, 2009 | Γράψτε σχόλιο

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), με έδρα στο Ηράκλειο Κρήτης, ανακοίνωσε τον θάνατο του προέδρου του, καθηγητή Αλκιβιάδη Χ. Παγιατάκη, που απεβίωσε στις 29 Νοεμβρίου μετά από μάχη με τον καρκίνο.  

“Στη διάρκεια αυτού του αιώνα, η τρύπα του όζοντος θα διευρυνθεί, κάτι που θα επιτρέψει να γίνουν απολύτως αισθητές οι συνέπειες της υπερθέρμανσης, μέσω της Ανταρκτικής”, αναφέρει στην έκθεσή της η Επιστημονική Επιτροπή Έρευνας στην Ανταρκτική (SCAR), στο πλαίσιο της οποίας συνεργάζονται 450 επιστήμονες από πέντε ερευνητικά κέντρα του πλανήτη.

Αισθάνεστε κι εσείς ότι παραγίναμε πολλοί στο Facebook; Ανησυχήσατε με τους νέους όρους χρήσης που εμμέσως πλην σαφώς δήλωναν ότι από τούδε και στο εξής οι φωτογραφίες σας θα χρησιμοποιούνταν από κάποιον άγνωστο στην άλλη άκρη του κόσμου, για διαφημιστικούς σκοπούς; Σας πέρασε από το μυαλό η σκέψη ότι αυτό δε θα συνέβαινε αν δεν […]

συνεχίστε την αναζήτηση »