Αρχεία για 1 Δεκεμβρίου 2009

Δεν έχουμε την τεχνογνωσία να φτάσουμε τους αρχαίους σε θέματα εφαρμογής των επιφανειών, λένε οι μαρμαροτεχνίτες της Ακρόπολης, ο μόχθος των οποίων πρωταγωνιστεί στον φακό του Βασίλη Βρεττού Πρόσωπα κάτω από τον ήλιο σκαλίζουν το μάρμαρο με υπομονή. Παλεύουν να νικήσουν τον χρόνο και να σταθούν αντάξιοι των προκατόχων τους, που δούλεψαν στον ίδιο χώρο […]

ΟΙ ΜΕΣΗΛΙΚΟΙ άνδρες και γυναίκες κινδυνεύουν να προσβληθούν από αρθρίτιδα αν το παρακάνουν με τη γυμναστική. Όπως έδειξε μια αμερικανική έρευνα σε δείγμα άνω των 200 ανθρώπων ηλικίας 45 έως 55 ετών με «φυσιολογικό» βάρος, αυτοί που κάνουν την περισσότερη γυμναστική, είναι και οι πιο ευάλωτοι σε τραυματισμούς στα γόνατα. Το τρέξιμο και τα άλματα […]

Ήταν κάποτε το ποτό που λάτρευαν οι διψασμένοι καουμπόηδες και το έκανε διάσημο ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ στην ταινία «Ο μεγάλος ύπνος». Στη συνέχεια, η ποτοαπαγόρευση έστρεψε την Αμερική προς το λιγότερο απαιτητικό μπέρμπον.

Κυβερνήσεις από όλον τον κόσμο και περιβαλλοντικές οργανώσεις ετοιμάζονται για τη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης την επόμενη εβδομάδα. Ο πολυβραβευμένος δημοσιογράφος Μπράιαν Άπλγιαρντ εξηγεί πώς από σκεπτικιστής για το φαινόμενο του θερμοκηπίου έγινε ένας παθιασμένος προστάτης του περιβάλλοντος.

 Τον αριθμό – ρεκόρ των 74.301 έφτασαν, την Ακαδημαϊκή χρονιά 2008/09 οι νέοι-ες που βρίσκονταν εγγεγραμμένοι σε κάποιο από τα 400 και πλέον προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που λειτουργούν στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Πάνω από 20 εκατομμύρια μετακινήσεις από όροφο σε όροφο πραγματοποιούν σε ημερήσια βάση οι περίπου τετρακόσιες χιλιάδες ανελκυστήρες που είναι εγκατεστημένοι στην ελληνική επικράτεια. Τα νούμερα αυτά και μόνο δείχνουν ότι αξίζει τον κόπο να επενδύσει κάποιος κάτι παραπάνω προκειμένου να φθάσει με πλήρη ασφάλεια ακόμη και σε ακραίες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε περίπτωση […]

«Από το μυαλό μου περνούσε η ιδέα πως ίσως κάποια στιγμή αναδειχθώ παγκόσμιος πρωταθλητής στο τρίσποντο γαλλικό μπιλιάρδο. Αλλά δεν περίμενα να τα καταφέρω σε τόσο μικρή ηλικία! Η σκέψη ότι μετρούσα ήδη δύο ήττες σε προηγούμενους μεγάλους τελικούς, πως είχα χάσει εύκολα ισάριθμες ευκαιρίες να φτάσω στον κορυφαίο τίτλο, με πείσμωνε. Έλεγα ότι πρέπει […]

ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ νέους λένε πότε «ναι» και πότε «όχι» στη χρήση προφυλακτικού. Κι όμως, όπως προκύπτει από νέα έρευνα, οι ίδιοι που γυρνούν την πλάτη τους στην προστασία κατά τη σεξουαλική επαφή παραδέχονται πως το ΑΙDS τούς προκαλεί συναισθήματα ανησυχίας, ακόμη και τρόμου.

«Πριν από λίγο καιρό αναζητούσα τα ίχνη τους στην περιοχή του Μόρνου. Περπατούσα πολλές ώρες μήπως και βρω έστω κι ένα από αυτά. Ώσπου κάποια στιγμή άκουσα ένα θρόισμα πίσω μου και γύρισα απότομα. Αντίκρυσα δύο ζευγάρια καφέ μάτια να με επεξεργάζονται με περιέργεια, σαν να έλεγαν “θα μας δώσεις τίποτα να φάμε;”…».

«Τα μανιτάρια έσωσαν τους Γρεβενιώτες τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, όταν όλοι έφτιαχναν χυλό από αυτά για να ζήσουν. Τα μάζευαν στο Μεσοχώρι και αφού πρώτα τα ζεμάτιζαν σε μεγάλα καζάνια, τα μοίραζαν σε όλες τις οικογένειες.

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Δεκέμβριος 2009
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.