Μεσήλικοι. Το τρέξιμο και τα άλματα μπορεί να  είναι η χειρότερη γυμναστική για  την υγεία των  συνδέσμων  τους, σε αντίθεση με το κολύμπι και  την ποδηλασία

ΟΙ ΜΕΣΗΛΙΚΟΙ άνδρες και γυναίκες κινδυνεύουν να προσβληθούν από αρθρίτιδα αν το παρακάνουν με τη γυμναστική. Όπως έδειξε μια αμερικανική έρευνα σε δείγμα άνω των 200 ανθρώπων ηλικίας 45 έως 55 ετών με «φυσιολογικό» βάρος, αυτοί που κάνουν την περισσότερη γυμναστική, είναι και οι πιο ευάλωτοι σε τραυματισμούς στα γόνατα. Το τρέξιμο και τα άλματα προκαλούν επίσης περισσότερες βλάβες στους χόνδρους και στους συνδέσμους απ΄ ό,τι το κολύμπι και η ποδηλασία, ανακοίνωσαν οι ερευνητές. Παρουσιάζοντας τα ευρήματά τους στην ετήσια συνεδρίαση της Ακτινολογικής Εταιρείας Βορείου Αμερικής, οι επιστήμονες διευκρίνισαν ότι στην έρευνά τους συμμετείχαν άνθρωποι που δεν είχαν παραπονεθεί ποτέ μέχρι τότε για πόνους στα γόνατα.

Οι αντιδράσεις
Ωστόσο μια φιλανθρωπική οργάνωση έσπευσε να ανακοινώσει πως η γυμναστική είναι πολύ σημαντική για την υγεία και πως η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει προβλήματα στις αρθρώσεις εξαιτίας της γυμναστικής.

Ο επικεφαλής της έρευνας δρ Κριστόφ Στέλινγκ, ερευνητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε: «Τα δεδομένα μάς δείχνουν ότι άνθρωποι που έχουν υψηλότερα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας μπορεί να κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν δυσμορφίες στα γόνατα. Ωστόσο, δραστηριότητες όπως το κολύμπι και η ποδηλασία μπορεί να προστατεύουν τους ασθενείς χόνδρους και να προλαμβάνουν την ανάπτυξη ασθενειών σε υγιείς χόνδρους».

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4548789&ct=2



Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Μάρτιος 2026
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.