Αρχεία για 5 Φεβρουαρίου 2009

Με την επέκταση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων σε όλες τις γωνιές του κόσμου, πολλοί είναι εκείνοι που τα χρησιμοποιούν ως εργαλεία οργάνωσης και επικοινωνίας. Επιστήμονες και ερευνητές εξέφρασαν επανειλημμένα την πεποίθηση τους ότι τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να χρησιμεύσουν ως όπλα στην βελτίωση των συνθηκών ζωής.

Νοήμονες εξωγήινοι πολιτισμοί υπάρχουν και μάλιστα κατά χιλιάδες, σύμφωνα με επιστήμονα από το Εδιμβούργο. Η ανακάλυψη της ύπαρξης περισσότερων από 330 εξωπλανητών τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει στον προσδιορισμό του αριθμού των διαφορετικών εξωγήινων μορφών ζωής.

Η νέα γενιά παιδιών αντιμετωπίζει πολύ μεγαλύτερους κινδύνους εμφάνισης καρκίνου σε μεγαλύτερη ηλικία εξαιτίας των ανθυγιεινών τρόπων ζωής και διατροφής. Σύμφωνα με την καθηγήτρια Κάθι Τζόουνς, οι δυτικές κοινωνίες θα πρέπει να προετοιμαστούν για «έκρηξη» καρκίνων που σχετίζονται με το βάρος. Ο πρόεδορος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδιατρικής Ογκολογίας τόνισε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να […]

Γεννημένος στις 12 Φεβρουαρίου 1809, ο Κάρολος Δαρβίνος λάτρευε, στα παιδικά του χρόνια, την ύπαιθρο και τις συλλογές σκαθαριών. Στα 22 του, εγκατέλειψε σπουδές Ιατρικής, προς χάρη της Θεολογίας. Την ίδια χρονιά, όμως, σάλπαρε με το «Μπιγκλ» για περιπετειώδες εξερευνητικό ταξίδι κατά τη διάρκεια του οποίου παρατήρησε με πρωτοφανή οξυδέρκεια και συνέλεξε είδη φυτών, ζώων, […]

Κίνδυνο υποβάθμισης των σπουδών τους αντιμετωπίζουν εκατοντάδες αυριανοί δάσκαλοι της χώρας καθώς οι ελλείψεις στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του ΑΠΘ όπου φοιτούν είναι πια «εκτός ορίων».

Χαρίζοντας ψηφιακά δώρα-έκπληξη γιορτάζει τα πέμπτα του γενέθλια το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον Παγκόσμιο Ιστό. Μπορεί το Facebook του 24χρονου Μαρκ Ζούκερμπεργκ να ξεκίνησε από ένα περιορισμένο δίκτυο που απευθυνόταν αποκλειστικά σε Αμερικανούς φοιτητές, ωστόσο γρήγορα εξαπλώθηκε και σήμερα αριθμεί 150 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε ηλικίας σε όλον τον κόσμο ξεπερνώντας ακόμη και το MySpace. […]

Δυο δίδυμοι άντρες, στην Σκοτία, κατέχουν μια οικογενειακή φωτογραφία που κρύβει μια αξιοπερίεργη ιστορία που εγείρει ερωτήματα είτε κάποιος είναι θρησκόληπτος είτε είναι σκεπτικιστής. Ο κύριος Phil Cahalane και ο δίδυμος αδελφός Mick έχουν στην κατοχή τους μια φωτογραφία που τραβήχτηκε πριν από 100 χρόνια και απεικονίζει τον προπάππου τους μαζί με μια «αγία» φιγούρα!

Η πρόσφατη εξέταση αίματος έδειξε ότι η χοληστερίνη σας είναι ανεβασμένη. Και βέβαια, προβληματίζεστε για το πώς θα τη ρίξετε, αφού ως γνωστόν, όταν η χοληστερίνη κυκλοφορεί στο αίμα σε μεγαλύτερη ποσότητα από όση χρειάζεται, μπορεί να γίνει επικίνδυνη για το καρδιαγγειακό σύστημα. «Χαμηλή χοληστερίνη σημαίνει υγεία της καρδιάς», τονίζουν ο ομότιμος καθηγητής Καρδιολογίας του […]

Αν από τη φετινή αμερικανική σοδειά υπάρχει μια αξεπέραστη ερμηνεία, αυτή είναι του Μίκι Ρουρκ στον «Παλαιστή». Ερμηνεία σωματική όπως και η ιστορία η ανατριχιαστική.

Λιγότερες ανεμογεννήτριες ακόμη και… από το 2006 εγκατέστησε πέρυσι η Ελλάδα, που παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες των πολιτικών και τα δεκάδες συνέδρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο, μοιάζει να έχει πάρει διαζύγιο με την αιολική ενέργεια.

συνεχίστε την αναζήτηση »
  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Φεβρουάριος 2009
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    232425262728  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.