Αρχεία για 20 Φεβρουαρίου 2009

Τα Όσκαρ σε αριθμούς: – 32 εκατομμύρια τηλεθεατές κατά μέσο όρο παρακολούθησαν την τελετή το 2007 στις ΗΠΑ, οι λιγότεροι από το 1974 όταν άρχισε να καταγράφεται η τηλεθέαση της τελετής.   – 5.810 είναι τα μέλη της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου που ψηφίζουν τους νικητές.

ΛΕΓΕΤΑΙ Τζέιντ Γκούντι, είναι μια διάσημη σταρ των βρετανικών ριάλιτι σόου και αποφάσισε να πεθάνει όπως έζησε: εκτεθειμένη στην τηλεόραση. Οι γιατροί δίνουν στην 27χρονη Τζέιντ μόλις μερικούς μήνες ζωής, καθώς έχει προσβληθεί από καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας, ενώ υπάρχουν μεταστάσεις στο συκώτι και το έντερό της. Η Τζέιντ όμως δεν βρίσκει κανέναν λόγο […]

Με βάρος περίπου τέσσερα κιλά και καλύπτοντας επιφάνεια περίπου δύο τετραγωνικών μέτρων, το δέρμα αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του σώματος. Οι ρόλοι του είναι πολλοί: συμβάλλει στην διατήρηση της σωματικής θερμοκρασίας, προλαμβάνει την αφυδάτωση, μας προστατεύει από επιβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως τα βακτήρια, η σκόνη και η ηλιακή ακτινοβολία, και μας βοηθεί να αντιλαμβανόμαστε ό,τι […]

Γιατροί από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: η κατανάλωση αλλαντικών περισσότερες από μία φορές την εβδομάδα από παιδιά, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης οξείας λευχαιμίας.

Ακόμη κι ένα ποτηράκι αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Καθώς μετατρέπεται στον οργανισμό σε καρκινογόνο μόριο, το αλκοόλ αυξάνει κατά 168% την πιθανότητα να εμφανίσει κανείς καρκίνο του στόματος, του φάρυγγα και του λάρυγγα.

Το νησί Σάμσο της Δανίας είναι γνωστό παγκοσμίως ως το πράσινο νησί. Το 100% των αναγκών του σε ηλεκτρισμό και το 75% σε θερμότητα προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έχει έκταση 114 τετρ. χλμ. και περίπου 4.100 κατοίκους.