«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Οι θανατοποινίτες θέλουν να ξέρουν τη μέρα του θανάτου τους-Ιαπωνία

Δημοσίευση: Εθνος.gr, 29 Δεκεμβρίου 2012r: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63759140

Οι θανατοποινίτες θέλουν να ξέρουν τη μέρα του θανάτου τους. Και προτιμούν τη θανατηφόρα ένεση.

Να γνωρίζουν εκ των προτέρων την ημέρα εκτέλεσής τους επιθυμούν οι 133 καταδικασμένοι σε θάνατο στην Ιαπωνία και δεν θέλουν να απαγχονιστούν, σύμφωνα με κοινοβουλευτική μελέτη.

Η πλειοψηφία των καταδικασμένων σε θάνατο που περιμένουν να εκτελεστούν ζητούν να γνωρίζουν από πριν πότε θα εκτελεστούν και όχι να το μαθαίνουν την ίδια ημέρα, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα, προκύπτει από τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον Σεπτέμβριο ως τον Νοέμβριο από την Μιζούκο Φουκουσίμα, αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ένωσης για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Συνολικά επτά άνθρωποι εκτελέστηκαν το 2012 στην Ιαπωνία, οι δύο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Από τους 78 θανατοποινίτες που απάντησαν στις ερωτήσεις, οι 51 δήλωσαν πως θα ήθελαν να γνωρίζουν εκ των προτέρων την ημερομηνία εκτέλεσής τους, λέγοντας οι περισσότεροι πως αυτό θα τους επέτρεπε να αποχαιρετήσουν τις οικογένειές τους.

Περισσότεροι από τους μισούς τόνισαν επίσης πως θα ήθελαν η εκτέλεση της θανατικής ποινής να μην γίνεται δια απαγχονισμού, αλλά με θανατηφόρα ένεση.

Η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ είναι οι μόνες δυτικές δημοκρατίες στις οποίες εφαρμόζεται η θανατική ποινή.

Στις 20 Δεκεμβρίου 111 χώρες–αριθμός ρεκόρ–υιοθέτησαν απόφαση των Ηνωμένων Εθνών για κατάργηση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια της θανατικής ποινής.

ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κίνα, Ιράν, Ινδία, Βόρεια Κορέα και Συρία είναι ανάμεσα στις 41 χώρες που ψήφισαν κατά της απόφασης αυτής, η οποία δεν είναι δεσμευτική.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/spykarydis/2012/12/30/thanatopoinites-iaponia/

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων