Αρχική » 2018 » Δεκέμβριος

Αρχείο μηνός Δεκέμβριος 2018

P1010037

Kατηγορίες

Δεκέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Σαν σήμερα

19/10/1943: Ο μεταπτυχιακός φοιτητής ʼλμπερτ Σατζ ανακαλύπτει την στρεπτομυκίνη, το πρώτο αντιβιοτικό φάρμακο για την καταπολέμηση της φυματίωσης.

P1010016
P1010037 1
P1010039
P1010043

η Χριστουγεννιάτικη γιορτούλα μας

η Χριστουγεννιάτικη γιορτούλα μας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Νεκταρίου το απόγευμα στις 17:00. Τα παιδιά παρουσίασαν τις χινονιφάδες , τον Ρούντολφ , τα καλικαντζαράκια και το δώρο της Παπλωματούς. τραγούδησαν κάλαντα Χριστουγέννων Ικαρίας και κάλαντα Φώτων Ικαρίας . Πήραν δώρα από τον Άγιο Βασίλη .

Συγχαρητήρια παιδιά

τα σκηνικά μας κι ο χώρος του Πνευματικού κέντρου του Αγίου Νεκταρίου

 

πριν την έναρξη οι πρωταγωνιστές είναι έτοιμοι

 

από τις χιονονιφάδες

απόσπασμα από τα τρίγωνα κάλαντα

απόσπασμα από την Άγια νύχτα

από το «δώρο της Παπλωματούς»

αποσπάσματα από «το δώρο της Παπλωματούς»

 

τα υπέροχα καλικαντζαράκια μας

βίντεο με τους καλικάντζαρους για το πρόγραμμα λαογραφίας

 

από τις υποκλίσεις

Μερικές φώτο από τον Άγιο Βασίλη

βίντεο από τα κάλαντα Φώτων Ικαρίας για το πρόγραμμα λαογραφίας

Σας ευχόμαστε καλές γιορτές, ευλογημένα Χριστούγεννα , υγεία κι ευτυχία για το Νέο Έτος

 

εργαστήρι με γονείς

Την τελευταία ημέρα πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια με όσους γονείς ή γιαγιάδες μπορούσαν να παραβρεθούν στον χώρο του Νηπιαγωγείου μας . ευχαριστούμε πολύ την γιαγιά Ιωάννα για τα δώρα της που έφερε για όλα τα παιδιά. η γιαγιά Ιωάννα έπλεξε Χριστουγεννιάτικες μπάλες στολίδια και στο εργαστήρι διακοσμήθηκαν από τις μητέρες και τα παιδιά.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ , ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ , ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 

Δημιουργία πρόσκλησης για την Χριστουγεννιάτικη γιορτούλα μας

Δημιουργία πρόσκλησης για την Χριστουγεννιάτικη γιορτούλα μας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου , ώρα 17:00 στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Νεκταρίου (αίθουσα εκδηλώσεων).

κολλάζ ζωγραφική και χιόνι

μικτή τεχνική ζωγραφική κολλάζ Χριστουγεννιάτικου τοπίου .

το έργο μας σε ζελατίνη και προσθήκη χιονιού

συμβουλή ευτυχίας

Η συμβουλή ευτυχίας για σήμερα από τον Δημήτρη

ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΚΑΝΤΟ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ 

Τα παιδιά στέλνουν σε όλους ένα πολύ όμορφο χαμόγελο

Σε ευχαριστούμε Δημήτρη! πολύ όμορφη η συμβουλή σου!

Μας έδωσε τόση χαρά! 

γράμμα στον Άγιο Βασίλη

 

τα παιδιά έγραψαν όπως μπορούσαν γράμμα στον Άγιο Βασίλη και ζωγράφισαν την επιθυμία τους

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από πηλό

Φτιάξαμε από πηλό αστεράκια και ρόδια για γούρι τα οποία κατόπιν τα βάψαμε και τα διακοσμήσαμε

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από κορν φλάουρ και σόδα

Το πρόγραμμα λαογραφίας και οι συντονιστές του etwinning προγράμματος ζήτησαν από τα συνεργαζόμενα σχολεία Χριστουγεννιάτικα στολίδια από τις γιαγιάδες που είχαν φτιάξει τις παραδοσιακές κούκλες σε κάθε σχολείο. Έτσι, ζητήσαμε από την γιαγιά της Φιλιάνας να ετοιμάσει κάτι για τα παιδιά. Η γιαγιά της Φιλιάνας ήρθε στο Νηπιαγωγείο μας και ετοίμασε μαζί με τα παιδιά μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή για στολίδια. ζύμη με κορν φλάουρ. έφερε το μάτι κουζίνας , τα υλικά, την κατσαρόλα της και μας έδειξε τον τρόπο. Ησυνταγή μοιράστηκε στους γονείς. τα στολιδάκια έπρεπε να ψηθούν στον φούρνο και επειδή στο Νηπιαγωγείο μας δεν έχουμε φουρνάκι ανέλαβε η κυρία Μαρία το ψήσιμο. τα στολιδάκια μας θα βαφτούν την Δευτέρα. πάντως η ζύμη μας βγήκε πολύ καλή.  τα παιδιά κατόπιν έγραψαν όπως μπορούσαν και ζωγράφισαν την συνταγή

η συνταγή μας

1 1/4 κούπα κορν φλάουρ
2 κούπες σόδα μαγειρικής
1 1/2 κούπα νερό
Σε μία κατσαρόλα βάλτε το κορν φλάουρ με τη σόδα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία.Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει σαν πουρέ,θα χρειαστείτε 4-5 λεπτά μέχρι να πήξει. Λίγο προσοχή στο ανακάτεμα γιατί μπορεί να σας κολλήσει!Βγάλτε την κατσαρόλα από το μάτι και σκεπάστε την με μία υγρή πετσέτα ώσπου να κρυώσει λίγο και να μην καίει.Πασπαλίζετε την επιφάνεια εργασία και τα χέρια σας με κορν φλάουρ και πλάστε το ζύμάρι μέχρι να γίνει μαλακό και να δουλεύεται καλά.Ανοίγετε φύλλο με τον πλάστη,ούτε πολύ λεπτό γιατί το φύλλο θα σπάει αλλά ούτε πολύ χοντρό γιατί δεν θα ψηθεί στο εσωτερικό μετά.Κόψτε με τα κουπάτ σε ότι σχήμα θέλετε.Τοποθετείτε τα στολίδια σας σε ένα ταψί αφού έχετε στρώσει πρώτα λαδόκολλα.Και ψήνετε στους 80-100 βαθμούς στις αντιστάσεις για 2 ώρες περίπου.Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε τα στολίδια σας να κρυώσουν καλά. Έπειτα μπορείτε να τα βάψετε και να τα διακοσμήσετε όπως θέλετε!

θεατρική παράσταση

Σήμερα μεταβήκαμε στο θέατρο Παπαδημητρίου να παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση με τον Σκρουτζ
Η παράσταση άρεσε στα παιδιά

ομαδοσυνεργατικό παραμύθι

στο etwinning πρόγραμμα μας lets walk on the paths of tradition , δημιουργούμε ένα ομαδοσυνεργατικό παραμύθι με όλα τα σχολεία με τα οποία συνεργαζόμαστε στο πρόγραμμα.
κάθε σχολείο γράφει την συνέχεια ενός παραμυθιού που ξεκίνησε από κάποιο Νηπιαγωγείο της Ιταλίας. είναι η σειρά μας. διαβάσαμε το παραμύθι στα παιδιά και τα παιδιά ως συγγραφείς συνέχισαν την ιστορία και την ζωγράφισαν.
Στο παραμύθι πρωταγωνίστρια είναι η γιαγιά Μορφούλα.
στο δικό μας απόσπασμα ο ήλιος έχασε το δαχτυλίδι του παίζοντας κρυφτό με ένα αγγελουδάκι του ουρανού. το δακτυλίδι του ήλιου έπεσε στο πηγάδι της γιαγιάς Μορφούλας και το μαγεμένο αρνί της γιαγιάς , έβγαλε φτερά πέταξε στα βάθη του πηγαδιού κι έβγαλε το δακτυλίδι και πετώντας στον ουρανό έτρεξε να βρει τον ήλιο για να του το δώσει πίσω. η γιαγιά Μορφούλα όμως δεν έβρισκε το αρνάκι της, δεν ήξερε που είχε πάει, ήταν πολύ λυπημένη κι έτσι…
η ιστορία συνεχίζεται από κάποιο άλλο σχολείο.

οι ζωγραφιές των παιδιών

Translate

Χρόνος ο πάντων πρόγονος. Πίνδαρος,
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση