Αρχική » 2018 » Σεπτέμβριος

Αρχείο μηνός Σεπτέμβριος 2018

P1010037

Kατηγορίες

Σεπτέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Σαν σήμερα

19/10/1943: Ο μεταπτυχιακός φοιτητής ʼλμπερτ Σατζ ανακαλύπτει την στρεπτομυκίνη, το πρώτο αντιβιοτικό φάρμακο για την καταπολέμηση της φυματίωσης.

P1010016
P1010037 1
P1010039
P1010043

γωνιά των παζλ

βράβευση στην Ελένη μας, η οποία με επιτυχία συμπλήρωσε ένα πολύ δύσκολο παζλ (μικρά και πολλά κομμάτια στην γωνιά των παζλ. συγχαρητήρια Ελένη .

θεατρικό παιχνίδι

μιλήσαμε και σήμερα για τα χαρακτηριστικά του Φθινοπώρου και παίξαμε θεατρικό παιχνίδι με τα φύλλα του Φθινοπώρου γνωρίζοντας τον κύκλο ζωής ενός φύλλου

πείραμα με νερό και ζάχαρη

προσπαθήσαμε ένα πείραμα με νερό και ζάχαρη που όμως Δεν πέτυχε….

όμως αυτά συμβαίνουν με τα πειράματα. για αυτό δεν το βάζουμε κάτω και αύριο θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. τα παιδιά έκαναν προβλέψεις και βρήκαν ποιος παράγοντας πιθανών ευθύνεται . υποσχεθήκαμε να ξανακάνουμε το πείραμα αύριο αλλάζοντας την ζάχαρη στο πρώτο ποτήρι και να μην βάλουμε καθόλου ζάχαρη.

θα σας περιγράψουμε αύριο το πείραμα με την ελπίδα να πετύχει.

χημικοί εν δράση αύριο ραντεβού.

την επόμενη μέρα επαναλάβαμε το πείραμα μας …..το οποίο πέτυχε ….

διαφορετική ποσότητα ζάχαρης σε κάθε ποτήρι με νερό , διαφορά πυκνότητας, το ελαφρύτερο μένει στην επιφάνεια, το νερό με την περισσότερη ζάχαρη είναι στη βάση του ποτηριού
μικροί χημικοί εν δράση

τα υλικά μας , τα ποτήρια με νερό στα οποία βάζουμε ένα μικρό κομματάκι γκοφρέ για να πάρουν χρώμα (διαφορετικό χρώμα σε κάθε ποτήρι)

 

προσθήκη διαφορετικής ποσότητας ζάχαρης σε κάθε ποτήρι

 

 

μεταφορά των υγρών προσεχτικά και αργά

βλέπουμε τις λεπτές στρώσεις διαφορετικού χρώματος στα ποτήρια

σχήματα

τα παιδιά σχεδίασαν τρίγωνα και έφτιαξαν την καστρούπολη του klee σε μαγνητικό πίνακα.

παιχνίδια με αριθμούς

στην γωνιά των αριθμών τα παιδιά έφτιαξαν το παζλ με τους αριθμούς

και έπαιξαν κατά ζευγάρια ένα παιχνίδι με ζάρι. τα παιδιά έριχναν εναλλάξ το ζάρι και σημείωναν στο χαρτί τόσους κύκλους όσους έφερναν με το ζάρι. νικητής ήταν το παιδί σε κάθε ζευγάρι που είχε σημειώσει τους περισσότερους πόντους (κύκλους στο χαρτί).

ανακατασκευή συνθέσεων από εικόνες και κάρτες

παιχνίδι μαθηματικών

τι είναι άραγε αυτή η Χημεία?

ρωτήσαμε τα παιδιά αν θα ήθελαν να γνωρίσουν νέους φίλους από άλλα σχολεία και άλλες χώρες. ξεκίνησε μία πολύ ενθουσιώδης συζήτηση και η περιέργεια των παιδιών ήταν μεγάλη να μάθουν περισσότερα. αποκαλύψαμε το μυστικό αν και δεν ήταν στον ημερήσιο προγραμματισμό μας. θα κάνουμε πειράματα Χημείας , θα τα δείχνουμε σε νέους φίλους κι αυτοί θα μας δείχνουν τα δικά τους πειράματα. τα παιδιά άρχισαν να ρωτούν τι είναι η Χημεία. ερευνήσαμε όλοι μαζί στο διαδίκτυο , είδαμε πολλές εικόνες κι ακολούθησε ένας καταιγισμός ιδεών που ενθουσίασε τα παιδιά.

τα παιδιά κατόπιν ζωγράφισαν ότι τους έκανε ιδιαίτερη εντύπωση από αυτήν την έρευνα. έδωσαν τίτλο στις ζωγραφιές τους και ηχογραφήσαμε τους τίτλους που έδωσαν τα παιδιά στα έργα τους.

συνεργαστήκαμε με τους νέους μας φίλους στο Νηπιαγωγείο Μίστρου και δημιουργήσαμε ένα διασχολικό βίντεο που ενθουσίασε τα παιδιά των Νηπιαγωγείων μας

μιλήσαμε τηλεφωνικά με ανοιχτή ακρόαση με τους νέους μας φίλους

ακολουθεί το ομαδοσυνεργατικό βίντεο

πειράματα

κάναμε περάματα προσπαθώντας να φτιάξουμε σύννεφα από βρεφικές πάνες

 

πείραμα το νερό ανεβαίνει στο ποτήρι.

χέρι φιλίας- ο εαυτός μου και οι άλλοι

Mε αφορμή την παγκόσμια μέρα φιλίας, συνεχίζουμε την παρουσίαση του εαυτού μας και επικεντρωνόμαστε στις σχέσεις μας με τους άλλους . ο εαυτός μου και οι άλλοι
δίνουμε το χέρι μας να γίνουμε φίλοι. το χέρι μας γίνεται δέντρο φιλίας για όλα τα παιδιά. εμπνευσμένοι από την Cusama αποτυπώνουμε τη παλάμη μας στο χαρτί και τα δακτυλικά μας αποτυπώματα οι καλές μας πράξεις που με αυτές βοηθούμε τους άλλους. ο συμβολισμός στην τέχνη ως μέσο εισαγωγής στην ενσυναίσθηση , στο μοίρασμα και στην αγάπη. μήπως τελικά όλα αυτά δεν είναι η τέχνη?
μερικές φωτο μας

ο κύκλος μέσα από τα έργα της Cusama

Συνεχίσαμε με πίνακες ζωγραφικής της Ιαπωνέζας ζωγράφου Cusama βλέποντας έργα της στο διαδίκτυο. Ανακαλύψαμε αντικείμενα της τάξης που έχουν σχήμα κύκλου , αλλά και στο σώμα μας και στα ρούχα μας. Με το χέρι, το πόδι, το κεφάλι φτιάξαμε σχεδιάσαμε κύκλους στον αέρα. σχηματίσαμε κύκλους με το σώμα μας.
Κατόπιν ζωγραφίσαμε ομόκεντρους κύκλους όπως η Cusama .
Ζωγραφίσαμε τον κύριο Κυκλάκη, όπως η Cusama, όπου το σώμα του ήταν από κύκλους.
μερικές φωτο παρακάτω από τον κύριο Κυκλάκη

 

από τους ομόκεντρους κύκλους της Cusama

Translate

Χρόνος ο πάντων πρόγονος. Πίνδαρος,
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση