Πρωτομαγιά

Ήρθε λοιπόν και ο Μάιος. Στο άρθρο αυτό έχουμε συγκεντρώσει παιχνίδια και κατασκευές για να υποδεχτούμε το νέο μήνα της άνοιξης.

Αρχικά μπορείς να κάνεις κάποιες κατασκευές με απλά υλικά. Οδηγίες για την κατασκευή που σε ενδιαφέρει θα βρεις κάνοντας κλικ στην αντίστοιχη εικόνα:

Στη συνέχεια μπορείς να διαβάσεις/ακούσεις το παρακάτω βιβλίο για τις περιπέτειες μιας πασχαλίτσας:

 

Τέλος μπορείς να παίξεις κάποια παιχνίδια κάνοντας κλικ στους συνδέσμους παρακάτω:

 

Ευχές για το Πάσχα

Γράψε μια ευχή για το Πάσχα σε ένα χαρτί, μπορείς να την ζωγραφίσεις κιόλας, αν θέλεις στείλτην μας σε φωτογραφία για να την ανεβάσουμε στην ιστοσελίδα της τάξης μας και να την δουν και οι συμμαθητές σου! Μην ξεχάσεις να γράψεις και το όνομά σου!

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μας και στις οικογένειές τους Καλή Ανάσταση και Χρόνια πολλά γεμάτα υγεία και πολλές χαρές!

 

Το ραγισμένο κόκκινο αυγό

Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και η παράδοση θέλει να βάφουμε κόκκινα αυγά που συμβολίζουν το αίμα του Χριστού, τα τελευταία χρόνια βέβαια τα αυγά συνηθίζουμε να τα βάφουμε και με άλλα χρώματα ή σχέδια! Θέλεις να ακούσεις το παραμύθι για το ραγισμένο κόκκινο αυγό;

*Πάτησε στον τίτλο!

 

Μαθαίνουμε παίζοντας

Πάτησε πάνω στην εικόνα και θα μεταφερθείς στην ιστοσελίδα “in school” που έχει πολλά παιχνίδια μαθηματικών, και όχι μόνο, που μπορείς να κάνεις απο τον υπολογιστή ή το κινητό. Θυμίζω ότι στα μαθηματικά έχουμε κάνει μέχρι το κεφάλαιο 43. 

Παιχνίδια για εκτύπωση

Προτείνουμε τα παρακάτω παιχνίδια για τις μέρες του Πάσχα, για όποιον έχει τη δυνατότητα να εκτυπώσει, μπορείτε να επιλέξετε ό, τι σας αρέσει:

*Πατήστε στον τίτλο για να τα δείτε!

(περισσότερα…)

Ο βασιλιάς Κορονοϊός

Ένα ακόμα παραμύθι που γράφτηκε για τον κορονοϊό από τη δασκάλα Γιώτα Στανελούδη και μπορείτε να διαβάσετε:



Λήψη αρχείου

2 Απριλίου – Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. Ακολουθούν λοιπόν μερικές δραστηριότητες σχετικές με τα παιδικά βιβλία και την φιλαναγνωσία.

Μπορείς να αρχίσεις ακούγοντας ή διαβάζοντας το παραμύθι “Ο σκαντζόχοιρος που ήθελε να τον χαϊδέψουν” αν κάνεις κλικ στην εικόνα:

 

 

 

Μπορείς να αλλάξεις σελίδα πατώντας το βελάκι που δείχνει προς τα δεξιά.

Στη συνέχεια μπορείς να παίξεις ένα παιχνίδι μνήμης με εικόνες του βιβλίου:

Να κάνεις το εξώφυλλό του βιβλίου σε παζλ:

Ή ακόμα και να συμπληρώσεις μία σύντομη άσκηση:

Τέλος, αν πατήσεις πάνω στην εικόνα παρακάτω, μπορείς να πάρεις ιδέες για να φτιάξεις τον δικό σου σελιδοδείκτη: