Οκτ 19
05

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΛΟΓΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ»

Επιμορφωτική δράση με θέμα: «Το λόγιο επίπεδο στη σύγχρονη Νέα Ελληνική: αναστοχασμός και εκπαιδευτικές προοπτικές», με εισηγητή τον κ. Ασημάκη Φλιάτουρα, λέκτορα Ιστορικής Γλωσσολογίας στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκη, διοργάνωσε την Παρασκευή 4/10, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης και οι Σ.Ε.Ε. Φιλολόγων ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ∆υτ. Μακεδονίας, στη γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου/ 8ου Γυμνασίου Κοζάνης.

Μετά από μια μικρή εισαγωγή για τις επιβιώσεις της Αρχαίας Ελληνικής στη Νέα Ελληνική Γλώσσα, ο κ. Φλιάτουρας παρουσίασε με εξαιρετικά διαδραστικό και βιωματικό τρόπο διδακτικές προτάσεις αξιοποίησης των λόγιων λέξεων της Νέας Ελληνικής και των «αστοχιών» που ανακύπτουν από τη χρήση τους, για τη διδασκαλία τόσο της Αρχαίας Ελληνικής όσο και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, με τη χρήση και διαδικτυακών εργαλείων.

Ο κ. Ασημάκης Φλιάτουρας έχει δεκάδες δημοσιεύσεις σε περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων, συλλογικούς τόμους και βιβλία, με βασικότερη τη συμμετοχή του στη συντακτική ομάδα του «Λεξικού αρχαίας ελληνικής γλώσσας» (ΟΕΔΒ) για το Γυμνάσιο. Ερευνά, δημοσιεύει και διδάσκει γύρω από θέματα συγχρονικής και διαχρονικής αλλαγής της ελληνικής, με έμφαση στη σχέση αρχαίας και νέας ελληνικής, στην ιστορική μορφολογία και στη σχέση της ελληνικής με άλλες γλώσσες.

Ρεπορτάζ με φωτογραφίες και βίντεο μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε στον παρακάτω υπερσύνδεσμο.

 

Οι φωτογραφίες είναι από ρεπορτάζ του ιστότοπου kozan.gr για την εκδήλωση.Αφήστε μια απάντηση