ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Καλησπέρα σας

Σας ενημερώνουμε ότι το 1ο Γυμνάσιο Κοζάνης κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2024 θα είναι ανοιχτό κάθε Πέμπτη 8.30 π.μ. έως 13.30 μ.μ. (Αντί της Πέμπτης 15 Αυγούστου θα είναι ανοιχτό την Παρασκευή 16 Αυγούστου)

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΒΛΑΧΑΒΑ ΕΥΑΝΘΙΑ
ΠΕ02-ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΣΕ ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ.

Από τις 27 Ιουνίου 2024 και ώρα 07:00 έως και τις 05 Ιουλίου 2024 και ώρα 23:59, όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2024-2025.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές», στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

*********************************************************************************************

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

ΑΦΙΣΑ ΕΣΠΑ

parallili_stiriksi

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

IMG 20240528 074039IMG 20240528 074002Οι μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης στις 28/5/2024 εξέθεσαν στο χώρο του σχολείου τα έργα (τις κατασκευές τους) στα πλαίσια του μαθIMG 20240528 074222ήματος της Τεχνολογίας με διδάσκουσα την κ. Φωτιάδου Αναστασία.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Διαγωνισμός Ζωγραφικής “Δείξε μας την καρδιά σου” 

Το 1ο Γυμνάσιο Κοζάνης (Βαλταδώρειο) πήρε μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Τέχνης με τίτλο «Δείξε μας την καρδιά σου» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του καρδιολογικού συνεδρίου Καρδιαγγειακής ιατρικής“CARDIOATHENA 2024”. Οι μαθήτριες Αναστασία Λιούρα, Μαρία Παπαδημητρίου και Περιστέρα Χαλτογιαννίδου της Β´ τάξης συμμετείχαν με πρωτότυπα έργα ζωγραφικής. Στόχος του διαγωνισμού ήταν η εξοικείωση με την καρδιά ως ζωτικό όργανο του σώματος, η ανάδειξη της καθοριστικής σημασίας της για την ανθρώπινη υγεία και την ποιότητα ζωής καθώς και η ευαισθητοποίησή τους για την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Ο διαγωνισμός είχε ιδιαίτερη ανταπόκριση και συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες 200 περίπου σχολείων, ενώ αξιολογήθηκαν 450 έργα ζωγραφικής. Την Παρασκευή 12/4/2024 ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός αυτός. Σύμφωνα με την επιτροπή του συνεδρίου η διαδικασία αξιολόγησης ήταν ιδιαίτερα απαιτητική, δεδομένης της εξαιρετικής ποιότητας των έργων που στάλθηκαν. Τα έργα των μαθητριών του σχολείου μας  εκτίθενται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ξενοδοχείο CARAVEL.

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Το σκότσο της μαθήτριας Παπαδημητρίου Μαρίας

20240529 021940

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

20240521 003529 20240521 003551 20240521 003456

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Το 1ο Γυμνάσιο Κοζάνης επισκέφθηκε το Βελιγράδι από 22-4-2024 έως 25-4-2024, έπειτα από πρόσκληση του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Παν/μίου του Βελιγραδίου και του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας του Βελιγραδίου, όπου οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό.

Η εκπαιδευτική εκδρομή περιελάμβανε επίσης επίσκεψη στο μουσείο Tesla, όπου οι μαθητές παρακολούθησαν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ξενάγηση στην πόλη,  στο φρούριο Καλεμέγκνταν, στον Πύργο Nebosja, στον Άγιο Σάββα, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων.

Η Διευθύντρια

Βλαχάβα Ευανθία

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Στις 19 Απριλίου 2024 οκτώ (8)  μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης παρουσίασαν στο Διαδικτυακό Συνέδριο του Πειραματικού Σχολείου Παν/μιου Πατρών τις εργασίες :

“Ποίημα για την πόλη μου”

“Η πόλη μου μέσα από φακό”

“Ο Αλή Πασάς και η Κοζάνη”

Συγχαρητήρια στους μαθητές/τριές  μας

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί:

Βλαχάβα Ευανθία, Θεοδωρίδου Ουρανία, Παπανώτα Δήμητρα


Πάτρα 2
Πάτρα 4

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

  Στις 9-10/4/24 30 μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης επισκεφθήκαμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου στο πλαίσιο του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος “Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου”, ξεκινήσαμε τη μέρα μας από τον Κήπο των Ηρώων ώστε να τιμήσουμε τη μνήμη των Ελεύθερων Πολιορκημένων που στις 10 Απριλίου 1826, χάρισαν την άσβεστη δόξα και την ελευθερία στη χώρας μας. Η συνέχεια μας βρήκε στη λιμνοθάλασσα με “μαθήματα προσαρμογής στην κλιματική κρίση”, ορνιθοπαρατήρηση, αλατοπόλεμο στις Αλυκές Μεσολογγίου και γνωριμία με τους λιμναίους οικισμούς της λιμνοθάλασσας. Επισκεφθήκαμε επίσης τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Μουσείο Τρικούπη και με τη βοήθεια της  μουσειοπαιδαγωγού Μ. Γαβρίνα ξεναγηθήκαμε στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου.

Ευχαριστούμε την υπεύθυνη του ΚΠΕ Μεσολογγίου  Όλγα Γιαννακογεώργου

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί οι: Βλαχάβα Ευανθία, Θεοδωρίδου Ουρανία, Παπανώτα Δήμητρα


1713698703853 1
5 Αλυκές 1 1 5 Αλυκές 3 5 Αλυκές 2 15 Αλυκές 117136986670094 Τουρλίδα 12 Κήπος ηρώων 32 Κήπος ηρώων 2

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2024-25

2 υπευθυνες δηλώσεις παλιοΑγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ.1/ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ).

Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα :

 1. Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές θα πραγματοποιηθεί με κωδικούς ΓΓΠΣΨΔ (TaxisNet).
 2. Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣΨΔ (TaxisNet) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως «Κηδεμόνας E-eggrafes» στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια. Για να γίνει αυτό, και, προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας, θα πρέπει:
  1. ο γονέας/κηδεμόνας που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση, δηλαδή ο «Κηδεμόνας E-eggrafes», να συμπληρώσει την  Υπεύθυνη Δήλωση Α και
  2. ο έτερος κηδεμόνας να συμπληρώσει την Υπεύθυνη Δήλωση Β που τον αφορά και να τις αποστείλουν/καταθέσουν στο σχολείο. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη συμπλήρωση των στοιχείων της Υπεύθυνης Δήλωσης από τον γονέα/κηδεμόνα που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής, καθώς θα πρέπει να συμπληρώσει ακριβώς τα στοιχεία του όπως εμφανίζονται στο taxisnet.
 1. Η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, βάσει της οποίας θα εγγραφεί-κατανεμηθεί ο/η μαθητής/τρια, είναι αυτή η οποία θα συμπληρώσετε στις υπεύθυνες δηλώσεις (θα πρέπει να ταυτίζεται και στις δύο Υ.Δ.).
  Αν η διεύθυνση είναι διαφορετική από αυτή που έχετε ήδη δηλώσει στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool, δηλαδή δεν κατοικείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε έγκαιρα με τη σχολική μονάδα όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια και να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά που θα σας ζητήσουν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αλλαγή.
 2. Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, μόλις ενεργοποιηθεί η εφαρμογή (τέλος Ιουνίου μετά την έκδοση αποτελεσμάτων ), θα σας χρειαστούν εκτός των κωδικών ΓΓΠΣΨΔ (TaxisNet):
  α) Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας, η οποία είναι αυτή που έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool. Αν υπάρχει θέμα διόρθωσης, παρακαλείστε να την πραγματοποιήσετε άμεσα στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια, μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα που θα σας ενημερώσει για τις απαραίτητες διαδικασίες.β) Ο Αριθμός Μητρώου μαθητή/τριας, ο οποίος αναγράφεται σε έγγραφα από το σχολείο, όπως η βαθμολογία της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο τέτοιο έγγραφο στη διάθεσή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο για να σας δώσουν τον αριθμό.

Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή e-εγγραφές δεν διατηρεί αρχείο αιτήσεων προηγούμενων ετών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όλα τα στοιχεία που έχουν καταχωριστεί διαγράφονται.

Για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές θα ενημερωθείτε:

α. μέσω email από τη σχολική μονάδα που φοιτά κατά το τρέχον έτος ο/η μαθητής/τρια,

β. μέσω σχετικού Δελτίου Τύπου του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και

γ. από την πρώτη σελίδα της εφαρμογής https://e-eggrafes.minedu.gov.gr. Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας θα είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή η σχετική εγκύκλιος, καθώς και οδηγοί χρήσης.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να απευθύνεστε στις σχολικές μονάδες για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εγγραφές των μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2024-2025.

Από τη Γενική Διεύθυνση Σπουδών

Π.Ε. και Δ.Ε. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

2. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ 2024-25

20230426 ΥΔ_e-εγγραφές_Α

20230426 ΥΔ_e-εγγραφές_Β

Για την έκδοση υπεύθυνης δήλωσης μέσω GOV:

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/ekdose-upeuthunes-delos

GOV ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΚΕΘΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης, στο πλαίσιο συνεργασίας της με την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης και το ΚΕΘΕΑ Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη, οργάνωσε επιμορφωτικές δράσεις στο χώρο των σχολείων.

Το σχολείο μας πραγματοποίησε τη δράση την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024. Σκοπός της εκπαιδευτικής δράσης ήταν η δια ζώσης ενημέρωση των μαθητών,  και η ευαισθητοποίηση τους για τις αρνητικές επιπτώσεις των εξαρτήσεων και ειδικότερα των ναρκωτικών.

Την ενημέρωση πραγματοποίησαν :

 1. Η κ. Λαζή Άννα, ψυχολόγος και η κ. Σιδηροπούλου Σοφία, κοινωνική λειτουργός, Θεραπευτικό προσωπικό στην Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ. Η παρουσίαση τους είχε τον τίτλο: “Εξαρτήσεις: Μύθοι και πραγματικότητα. Τα στάδια της εξάρτησης. Τρόποι αντιμετώπισης.
 2. Ο Υπαστυνόμος Β’ Μαρινίδης Θωμάς, Αστυνομικός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, με θέμα : “Εξαρτησιογόνες ουσίες-Ναρκωτικά

Τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες  παρουσιάσεις παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές της Γ τάξης. Δια ζώσης το ένα τμήμα και μέσω Webex τα άλλα δύο τμήματα.

 Τόσο ο κ. Μαρινίδης εκ μέρους της αστυνομίας όσο και το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ κάλεσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες να μη διστάσουν να ζητήσουν βοήθεια για όποιο θέμα απασχολεί τους ίδιους ή κοντινό τους πρόσωπο.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ και της Αστυνομίας

Πληροφορίες για τις μονάδες του ΚΕΘΕΑ στην Κοζάνη και οποιαδήποτε βοήθεια μπορείτε να αντλείτε από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/ketheaditikismakedonias

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο