Πέμπτη, 19 Νοέμβριος 2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Το παρόν πρόγραμμα θα ισχύσει ,όταν το σχολείο λειτουργήσει κανονικά

 Λήψη αρχείου

Τρίτη, 17 Νοέμβριος 2020

Ενισχυτική Διδασκαλία 2020-2021

 Λήψη αρχείου

Υπόδειγμα αίτησης σε  WORD

Σάββατο, 7 Νοέμβριος 2020

Εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ για την Εξ αποστάσεως Εκπ/ση 7/11/20Λήψη αρχείου

Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2020

2η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης (Βαλταδωρείου)  καλεί τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 1ου Γυμνασίου, σύμφωνα με το άρθρο 18 του ισχύοντος καταστατικού, να συμμετέχουν στη διαδικασία εκλογής Δ.Σ., Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπου για την Ένωση Συλλόγων Γονέων, Σχολικής Επιτροπής, Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Συνομοσπονδία Γονέων,  για τη διετία 2020-2022. Η Γ.Σ. θα συγκληθεί για το σκοπό αυτό την Πέμπτη 15.10.2020 και ώρα 15.00 σε αίθουσα του Σχολείου. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιοτήτων έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη μέχρι την έναρξη της Γ.Σ.

Επισημαίνεται ότι για την ασφάλεια όλων, ο καθένας πρέπει να διαθέτει τον προσωπικό του στυλογράφο, προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αθανάσιος Χατζής                  Γιάννης Παπακωνσταντίνου

Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2020

Μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία από τον κορωνοϊό

Πλένουμε τα χέρια μας,

κρατάμε αποστάσεις,

#μένουμε_ασφαλείς,

#dimos_kozanis

 

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας
Δήμου Κοζάνης

Πλατεία Νίκης 1 , 2ος όροφος
T.K. 50131
Τηλ: +30 24613 50305, 6977832002
E-mail: mme@cityofkozani.gov.gr
Website: www.cityofkozani.gov.

Πέμπτη, 8 Οκτώβριος 2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου  Γυμνασίου Κοζάνης (Βαλταδωρείου)  καλεί τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 1ου  Γυμνασίου Κοζάνης, σύμφωνα με το άρθρο 18 τού ισχύοντος καταστατικού, να συμμετέχουν στη διαδικασία εκλογής Δ.Σ. για τη διετία 2020-2022.

Η Γ.Σ. θα συγκληθεί για το σκοπό αυτό την Παρασκευή 9.10.2020 και ώρα 19.00 και σε περίπτωση μη απαρτίας (για την οποία απαιτείται η παρουσία τού 1/3 των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών τού Σχολείου) την Κυριακή 11.10.2020 και ώρα 19.00.

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιοτήτων έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη μέχρι την έναρξη τής Γ.Σ.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αθανάσιος Χατζής                           Γιάννης Παπακωνσταντίνου

Τρίτη, 6 Οκτώβριος 2020

Ανακοίνωση για εκλογές Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης καλεί όλους τους γονείς και τους κηδεμόνες των παιδιών σε Γενική Συνέλευση και τη διενέργεια εκλογών, για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου την ΤΕΤΆΡΤΗ    7/10/2020 και ώρα 19.00  στην αυλή του σχολείου μας.
Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Με εκτίμηση ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης

Αθανάσιος Οδυσσέα Χατζής

Πέμπτη, 1 Οκτώβριος 2020

Επείγον -ΦΕΚ για την εξ αποστάσεως εκπ/ση σε περιόδους μη λειτουργίας του Σχολείου (αρθ. 2 &3)Λήψη αρχείου

Πέμπτη, 1 Οκτώβριος 2020

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης  (Βαλταδωρείου)  καλεί τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 1ου Γυμνασίου σε ενημερωτική συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 2/10/2020 και ώρα 14:30  μπροστά από την Κεντρική είσοδο του Σχολείου, αναφορικά με τις τελευταίες μαθητικές κινητοποιήσεις.

                          Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αθανάσιος Χατζής      Γιάννης Παπακωνσταντίνου

Σάββατο, 12 Σεπτέμβριος 2020

Αγιασμός σχολικού έτους 2020-2021

 

Ο  Αγιασμός για το σχολικό έτος 2020-21 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στις 11 π.μ. στον αύλειο χώρο του σχολείου μας  με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί.

 • Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8.15  το πρωί με μάσκες και κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους.
 • Τα τμήματα που θα κατανεμηθούν οι μαθητές θα αναρτηθούν στις αντίστοιχες εισόδους του σχολείου.
 • Στην τάξη θα γίνει  επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ.
 • Θα γίνει διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς.
 • Διανομή μάσκας ανά μαθητή
 • Διανομή των απαραίτητων εντύπων  για την εγγραφή των μαθητών της  Α΄τάξης.
 • Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.

Κ α λ ή  σ χ ο λ ι κ ή  χ ρ ο ν ι ά  σ ε  ό λ ο υ ς

Η Διευθύντρια

Σάββατο, 12 Σεπτέμβριος 2020

Μέτρα προφύλαξης από τον ιό SARS-Cov-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19

Σας παρουσιάζουμε συμπληρωματικό υλικό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

Τρίτη, 9 Ιούνιος 2020

Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων σχετικά με την ηλεκτρονική εφαρμογή e-εγγραφές

Εν αναμονή της έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για την υποβολή των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων εγγραφής , ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής των μαθητών/τριών στην Α  τάξη των Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020-2021, παρακαλούμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Γ Γυμνασίου του σχολείου μας να ενημερωθούν και να προετοιμαστούν σύμφωνα με τις οδηγίες του παρακάτω εγγράφου:Λήψη αρχείου

Κυριακή, 17 Μάιος 2020

Οδηγίες προς γονείς και κηδεμόνεςΛήψη αρχείου

Κυριακή, 17 Μάιος 2020

Οδηγίες για μαθητέςΛήψη αρχείου

Πέμπτη, 16 Απρίλιος 2020

Μαθητικός Διαγωνισμός

Πέμπτη, 16 Απρίλιος 2020

Μαθητικός διαγωνισμός Κοζάνη έξυπνη ΠόληΛήψη αρχείου

Κυριακή, 5 Απρίλιος 2020

Έναρξη Σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση με Webex

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

Την εβδομάδα που ξεκινάει τη Δευτέρα 6/4/2020  θα αρχίσουμε  την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση με την πλατφόρμα Webex.

Το ωράριο λειτουργίας για τα Γυμνάσια θα είναι 8:00-12:00.

Ο κάθε μαθητής θα μπορεί να συνδεθεί στην πλατφόρμα με τη βοήθεια του link που θα του στείλει ο καθηγητής του, την προγραμματισμένη ώρα, εισάγοντας το όνομα και το επώνυμό του  προκειμένου να τον αναγνωρίσει ο καθηγητής. Κατόπιν επιλέγει το «Join meeting». Στη συνέχεια θα περιμένει μέχρι ο αντίστοιχος  εκπαιδευτικός να ξεκινήσει τη διαδικασία διδασκαλίας.

Προαιρετικά ο μαθητής μπορεί να διαθέτει μικρόφωνο και κάμερα. Παρ’ όλα αυτά για να μην παρενοχλείται η εκπαιδευτική διαδικασία οι κάμερες και τα μικρόφωνα θα είναι απενεργοποιημένα.

Αν ο μαθητής δεν έχει υπολογιστή και Internet μπορεί να συνδεθεί με σταθερό τηλέφωνο. Καλεί σταθερό ελληνικό αριθμό είτε από σταθερό τηλέφωνο είτε από κινητό και θα παρακολουθήσει  μόνο το ηχητικό κομμάτι.  Το σχολείο θα του δώσει τον αριθμό που πρέπει να καλέσει και τον εννεαψήφιο κωδικό της εικονικής αίθουσας. Το τηλέφωνο που θα καλέσει από το τηλέφωνό του είναι το: 211-990 23 94 . Θα ακούσει ένα πρώτο ηχητικό μήνυμα,θα πληκτρολογήση τον εννεαψήφιο κωδικό της αίθουσας , δίεση # στο τέλος, θα ακούσει  το δεύτερο ηχητικό μήνυμα και θα πατήσει πάλι δίεση # .

Οι μαθητές θα λάβουν τους αντίστοιχους συνδέσμους για το μάθημα κάθε εκπαιδευτικού μέσω email. Δε χρειάζεται να εγκαταστήσουν κάποια εφαρμογή, παρά μόνο να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Παράλληλα λειτουργεί και η ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση με την πλατφόρμα η-τάξη στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Παρακαλούμε να παρακολουθείτε καθημερινά το email και την ιστοσελίδα του σχολείου για ενημέρωση.

Αν κάποιος δεν έχει λάβει κανένα email από το σχολείο, να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση στο:

mail@1gym-kozan.koz.sch.gr

Παρασκευή, 3 Απρίλιος 2020

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Οδηγίες και σχετική ενημέρωση από την ιστοσελίδα του Υπουργείου  Παιδείας και Θρησκευμάτων

https://www.minedu.gov.gr/anastoli-leitourgias-ekpaideftikon-monadon/44445-21-03-2020-odigies-gia-tin-eks-apostaseos-ekpaidefsi#5-poios-einai-o-rolos-ton-ekpaideftikon-tis-omadas-ypostiriksis

Παρασκευή, 3 Απρίλιος 2020

Συμβουλές χρήσης του διαδικτύου

Ενημερωτικά φυλλάδια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Συμβουλές χρήσης του διαδικτύου

Γενικές συμβουλές

Ασφαλής εκπαίδευση εξ’ αποστάσεως

Ασφαλής εργασία εξ’ αποστάσεως

Συμβουλές για γονείς

Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2020

Ενημέρωση γονέων για τα προσωπικά δεδομένα

Κατ΄εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού προστασίας Προσωπικών δεδομένων 2016/679  και του νόμου 4624/2019, σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Tα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητάς σας ως μαθητών ή /και γονέων ή κηδεμόνων  και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων  του Ελληνικού Δημοσίου,  κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid 19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους  στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ΄ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη  εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων , και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους. Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) και όχι μέσω εφαρμογής.

Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία , έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή,  διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης. Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της συνομιλίας άλλου προσώπου χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παράνομη και επισύρει ποινικές, διοικητικές και αστικές κυρώσεις. Ειδικά για τους ανήλικους απαιτείται και η συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα του. Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/ και τα σχετικά δικαιώματά σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας (e-mail επικοινωνίας cst@minedu.gov.gr)  

Τρίτη, 24 Μάρτιος 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τη λειτουργία Ασύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης που θα υλοποιηθεί τις επόμενες ημέρες για την υποστήριξη των μαθητών του σχολείου μας.

Για τη διαδικασία αυτή απαιτείται εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Με την εγγραφή τους οι μαθητές/τριες αποκτούν μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ μέσω του οποίου έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης στη σελίδα

 https://register.sch.gr/students/

Σας ενημερώνουμε ότι το ΠΣΔ είναι ιδιαίτερα απασχολημένο για τούτο επιμείνετε στην προσπάθειά σας.

Για τα Γυμνάσια θα ισχύσει η ασύγχρονη εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου οι μαθητές θα μπαίνουν στο e-class με τους κωδικούς τους , θα ασχολούνται με τις προτεινόμενες δραστηριότητες, θα στέλνουν στους εκπαιδευτικούς συμπληρωμένα κάποια φύλλα εργασίας και εκείνοι θα τους στέλνουν τις διορθώσεις. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα οδηγίες, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα έχουν επαναληπτικό χαρακτήρα και δεν θα καλύψουν νέα ύλη.

Όσοι μαθητές εγγραφούν, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική τάξη ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
1. Μπαίνετε στην ιστοσελίδα της Ηλεκτρονικής Τάξης του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης
https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=2647

2. Κάνετε Εγγραφή με τα στοιχεία του λογαριασμού που φτιάξατε στο ΠΣΔ
3.Επιλέξτε τα μαθήματα της τάξης σας

Για τους μαθητές της Α Γυμνασίου που είχαν λογαριασμό ΠΣΔ για τις ανάγκες του μαθήματος της Πληροφορικής, αλλά δεν θυμούνται το username και το password, μπορούν να κάνουν κανονικά νέα εγγραφή με τη βοήθεια των κηδεμόνων τους. Τονίζεται ότι η νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία εγγραφής λειτουργεί παράλληλα με την καθιερωμένη διαδικασία διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών από την πλευρά του σχολείου και δεν την αντικαθιστά, αλλά την συμπληρώνει ως προς το σκέλος της εγγραφής. Για την προστασία της ιδιωτικότητας του μαθητή/μαθήτριας το όνομα χρήστη (username) που παράγεται δεν έχει σχέση με τα προσωπικά στοιχεία του μαθητή/μαθήτριας. (Το σχολείο δημιουργούσε username της μορφής  “Kostaspapado07” ενώ η νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία εγγραφής δημιουργεί username της μορφής “a33333”).

 

 

 

Τρίτη, 24 Μάρτιος 2020

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Για τη διασύνδεση των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ένα ασφαλές δίκτυο και την παροχή ποιοτικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε αυτούς, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων λειτουργεί και εξελίσσει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (www.sch.gr).

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων λαμβάνοντας υπόψη του την ανάγκη για:

 • ·         την προσωποποιημένη πρόσβαση των μαθητών/μαθητριών σε περιβάλλοντα σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης που παρέχονται από το Υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων και από εποπτευόμενους φορείς του
 • ·         την ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της υποστήριξης των εκπαιδευτικών μεθόδων με σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, διδασκαλίας και συνεργασίας
 • ·         την εξοικείωση των μαθητών με τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, στο πλαίσιο των γνωστικών αντικειμένων που διδάσκονται στο σχολείο
 • ·         την πρόσβαση των μαθητών στις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, οι οποίες παρέχονται με απολύτως ασφαλή τρόπο και σε ένα σαφώς ορισμένο πλαίσιο με πλήρη προστασία της ιδιωτικότητας των μαθητών, υλοποίησε μία νέα ευέλικτη διαδικασία παροχής λογαριασμών πρόσβασης (μαθητικούς λογαριασμούς) στους μαθητές και τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη χρήση των υπηρεσιών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.

Με τους μαθητικούς λογαριασμούς παρέχεται η πρόσβαση των μαθητών σε ένα σύνολο υπηρεσιών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, όπως η ηλεκτρονική αλληλογραφία, η τηλεκπαίδευση, τα ιστολόγια, οι κοινότητες αλλά και σε άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Εγγραφή και δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο ΠΣΔ για τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Για όλους τους μαθητές/μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργεί μία νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας μαθητικών λογαριασμών ΠΣΔ με ευθύνη του κηδεμόνα, η οποία υλοποιείται με τα παρακάτω βήματα:

1. Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/.

2. Για την εγγραφή απαιτείται από τον κηδεμόνα: (α) η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και (β) να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email).

3. Η εφαρμογή εγγραφής αρχικά εμφανίζει εισαγωγική σελίδα, με χρήσιμες πληροφορίες για τον μαθητή και τον κηδεμόνα του.

4. Ο κηδεμόνας εφόσον το επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει με την εγγραφή με το κατάλληλο πλήκτρο που υπάρχει στο τέλος της σελίδας και το οποίο οδηγεί στη φόρμα εγγραφής.

5. Στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει:

i.                     Όλα τα πεδία να συμπληρωθούν ακριβώς όπως αναγράφονται σε έλεγχο προόδου του/της μαθητή/μαθήτριας που έχει λάβει πρόσφατα από το σχολείο.

ii.                   Η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι υποχρεωτική.

iii.                  Τα πεδία email κηδεμόνα και κινητό τηλέφωνο κηδεμόνα συμπληρώνονται με σκοπό την εύκολη ανάκτηση των στοιχείων του λογαριασμού (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) από τον κάτοχό του.

6. Αφού ο κηδεμόνας διαβάσει τους Όρους Χρήσης και τη Δήλωση Εχεμύθειας μπορεί να προχωρήσει στην υποβολή της φόρμας για τη δημιουργία του μαθητικού λογαριασμού.

7. Η ορθότητα των στοιχείων μαθητή/μαθήτριας επιβεβαιώνεται από το σύστημα mySchool και δημιουργείται ο λογαριασμός.

8. Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη (username), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να διατηρήσει ο κηδεμόνας για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες του ΠΣΔ.

9. Ταυτόχρονα, αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα στην e-mail διεύθυνση του κηδεμόνα με το όνομα χρήστη και χρήσιμες οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχαστεί.

10. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επιβεβαίωση της ορθότητας των στοιχείων (βήμα 7) και η δημιουργία του λογαριασμού, ο κηδεμόνας μπορεί να επικοινωνήσει με το σχολείο ώστε να διασταυρώσει την ορθότητα των στοιχείων του/της μαθητή/μαθήτριας. Εναλλακτικά, μπορεί να υποβάλει αίτημα υποστήριξης προς το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο από τη σχετική επιλογή που υπάρχει στην οθόνη της εφαρμογής.

Για την προστασία της ιδιωτικότητας του μαθητή/μαθήτριας το όνομα χρήστη (username) που παράγεται δεν έχει σχέση με τα προσωπικά στοιχεία του μαθητή/μαθήτριας.

Τονίζεται ότι η νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία εγγραφής λειτουργεί παράλληλα με την καθιερωμένη διαδικασία διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών από την πλευρά του σχολείου και δεν την αντικαθιστά, αλλά την συμπληρώνει ως προς το σκέλος της εγγραφής.

 

Υποστήριξη μαθητικών λογαριασμών

Η ανάκτηση κωδικού σε περιπτώσεις που απαιτηθεί θα γίνεται αποκλειστικά μέσω email ή μηνύματος σε κινητή συσκευή (SMS) από την ιστοσελίδα https://register.sch.gr/password/.

Ο διαχειριστής του μαθητικού λογαριασμού μπορεί να ορίσει νέο κωδικό πρόσβασης σε κάθε μαθητικό λογαριασμό εφόσον αυτό ζητηθεί από τον κηδεμόνα του μαθητή.

Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2020

«Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι, στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα»

Σας διαβιβάζουμε Οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας με θέμα:

«Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι, στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα»

Με στόχο τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την πρόληψη κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, παρακαλούνται οι Διευθυντές/τριες ή οι Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων:

α) να ενημερώσουν όλη την εκπαιδευτική κοινότητα,

β) να αναρτήσουν άμεσα στην ιστοσελίδα του σχολείου την εν λόγω οδηγία,

γ) να αποστείλουν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την εν λόγω οδηγία στους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών/τριών ή στους ίδιους τους μαθητές/τριες, εφόσον είναι ενήλικοι, ή μέσω κινητού τηλεφώνου μήνυμα (SMS), προκειμένου να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του σχολείου, ώστε να ενημερωθούν για την ανωτέρω οδηγία:

 Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι

στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα

11 Μαρτίου 2020

 • Αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού οπουδήποτε (π.χ. καφετέριες, κινηματογράφοι)
 • Αποφυγή ομαδικών εξωσχολικών δραστηριοτήτων
 • Αποθάρρυνση συναντήσεων σε σπίτια φίλων, εστιατόρια ή εμπορικά κέντρα
 • Ενθάρρυνση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων εξ αποστάσεως (e-learning)
 • Αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
 • Συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή αλκοολούχο διάλυμα
 • Κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος με χαρτομάντιλο και απόρριψη στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, με το εσωτερικό του αγκώνα
 • Αποφυγή αγγίγματος ματιών, μύτης και στόματος
 • Αποφυγή στενής επαφής (χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά)
 • Αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα λοίμωξης
 • Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων, παραμονή στο σπίτι και επικοινωνία με ιατρό ή με τον ΕΟΔΥ.

Βιβλιογραφία

Centers for Disease Control and Prevention. Coronavirus Disease 2019 (COVID-19). Interim Guidance for Administrators of US Institutions of Higher Education

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/community/guidance-ihe-response.html

 

 ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΌΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΛΟΙΜΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

 Τηλ. 2105212000   www.eody.gov.grΛήψη αρχείου

 

Κυριακή, 1 Μάρτιος 2020

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την προστασία  από τον ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ 2019-nCoV (αλλά και από την γρίπη και τις υπόλοιπες αερογενώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις του αναπνευστικού) η Ειδική Υπηρεσία Υγειονομικής Κάλυψης  (Ε.Υ.Υ.Κ.) της Βουλής των Ελλήνων έχει συντάξει το παρακάτω ερωτηματολόγιο.

Σας παρακαλούμε το ερωτηματολόγιο αυτό, να συμπληρωθεί από τους γονείς – κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών, που πρόκειται να επισκεφθούν τη Βουλή των Ελλήνων τις επόμενες ημέρες.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeHZ_w_UJkOZuIMC95pxxB0JYVuTQd-IK0kxbt6tjeWnYajrg/viewform?usp=sf_link

Σάββατο, 29 Φεβρουάριος 2020

Θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων.

Την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης τριήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Βουλή των Ελλήνων αποφάσισαν στην έκτακτη συνεδρίασή τους ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης, την Παρασκευή 28/2/2020.

Ισχύει λοιπόν το προκαθορισμένο ραντεβού την Τρίτη 3/3/2020 στις 7:45 π.μ. στο Λαογραφικό Μουσείο και  αναχώρηση στις 8:00 π.μ.

Παρακαλούνται οι γονείς που αποφάσισαν να μη πάρουν μέρος τα παιδιά τους  στην εκδρομή, να επικοινωνήσουν με τον αρχηγό της εκδρομής για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και ακυρώσεις στις κρατήσεις του κέντρου διασκέδασης  και του θεάτρου.

Παρασκευή, 28 Φεβρουάριος 2020

Έκτακτη κοινή συνεδρίαση των συλλόγων Διδασκόντων και Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης

Την Παρασκευή 28/2/2020 και ώρα 17:30 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση  του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης στο χώρο του σχολείου, με θέμα την πραγματοποίηση ή μη της προγραμματισμένης τριήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Βουλή των Ελλήνων.

Η Διευθύντρια

Μαλούτα Μαρία

Τρίτη, 11 Φεβρουάριος 2020

Επίδοση ελέγχων προόδου Α΄ τετραμήνου του σχολικού έτους 2019-2020

Η επίδοση των ελέγχων προόδου του  Α΄ τετραμήνου του σχολικού έτους 2019-2020  θα γίνει την

 ΤΕΤΑΡΤΗ  12-2-2020  και ώρα  13:35 μ.μ. ως 15:30 μ.μ.

Από τη Διεύθυνση

Πέμπτη, 10 Οκτώβριος 2019

Ενισχυτική Διδασκαλία στο πλαίσιο της Πράξης «Ενισχυτική διδασκαλία στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σχολικό έτος 2019-2020»

Καλούνται  οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας να συμπληρώσουν τις  αιτήσεις-δηλώσεις των μαθημάτων και να τις υποβάλουν  μέχρι 18/10/2019, στη Δ/ντρια της Σχολικής Μονάδας.

Στο ΦΕΚ 3588 Β΄/26-09-2019  δημοσιεύτηκε η με  αρ. πρωτ. 144869/Δ2/18-09-2019 Υ.Α.  με θέμα «Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την ενισχυτική διδασκαλία για το σχολικό έτος 2019-2020».  Σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, για το σχολικό έτος 2019-2020 η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα:

 1. Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
 2. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
 3.  Μαθηματικά
 4. Φυσική
 5. Χημεία
 6. Αγγλικά

Η Ενισχυτική Διδασκαλία αποτελεί δομή Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης, εντός του ευρύτερου εκπαιδευτικού και κοινωνικού πεδίου της πολιτείας, για την οποία αποκλειστικά αρμόδιο, είναι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μέσω της Διεύθυνσης Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.. Στο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας συμμετέχουν μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στους παραπάνω τομείς γνώσης, με συνέπεια την αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής τους στη διαδικασία της μάθησης ή μαθητές/τριες που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα παραπάνω μαθήματα.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

Τρίτη, 10 Σεπτέμβριος 2019

Έναρξη σχολικού έτους 2019-2020 (Αγιασμός και διανομή βιβλίων)

Ο Αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2019-2020 στο 1ο Γυμνάσιο Κοζάνης θα γίνει την Τετάρτη  11 Σεπτεμβρίου 2019 στις 9:30 πμ.  στην αυλή του σχολείου.

Αμέσως μετά θα διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές.

Παρακαλούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών κυρίως της Α’ τάξης αλλά και των υπόλοιπων τάξεων να προσέλθουν στο σχολείο προκειμένου :

 1. Να εγγράψουν τους μαθητές στην τάξη
 2.  Να δηλώσουν τα στοιχεία τους για την επικοινωνία με το σχολείο
 3. Να παραλάβουν το έντυπο για το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) και να το παραδώσουν  στο σχολείο το αργότερο μέχρι  30/9/2019, υπογεγραμμένο από γιατρό.

Στο σχολείο θα υπάρχει εκπρόσωπος  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης για όσους θέλουν να πληρώσουν τη συνδρομή τους στο Σύλλογο.

Πέμπτη, 30 Μάιος 2019

Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μαθητών/-τριών για το σχολικό έτος 2019 – 2020.

Γενικά

Οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2019 – 2020, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την 22η Μαΐου και ώρα 10:00 έως τη 17η Ιουνίου 2019 και ώρα 00:00. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/-τριών την Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωριστεί στο ΠΣ myschool. Σε περίπτωση ενήλικων μαθητών/-τριών, Ηλεκτρονική Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι, με τους δικούς τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), εφόσον είναι καταχωρισμένοι στο ΠΣ myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους).

Επισημαίνεται ότι:

α) Για τα Γυμνάσια, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/-τριών ή οι ίδιοι οι μαθητές/-τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/-ες, που φοιτούν στη Γ’ Τάξη κατά το τρέχον σχολικό έτος 2018 – 2019.

Είσοδος στην εφαρμογή e-eggrafes

Για την είσοδο στην εφαρμογή e-eggrafes, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του κηδεμόνα του/της μαθητή/-τριας που θέλει να υποβάλει Ηλεκτρονική Αίτηση. Για τους/τις ανήλικους/-ες μαθητές/-τριες ή ενήλικα προστατευόμενα μέλη, που δε διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του γονέα ή κηδεμόνα ή του κατά τον νόμο υπεύθυνου αντίστοιχα που έχει καταχωριστεί στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool. Στην τελευταία περίπτωση, απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο σχολείο.

Επισημαίνεται ότι, αν οι αιτούντες/-σες κηδεμόνες ή ενήλικοι/-ες μαθητές/-τριες δεν διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.

Εφιστάται η προσοχή, σε περίπτωση γονέων/κηδεμόνων των οποίων τα ατομικά στοιχεία αναγράφονται στο ΓΓΠΣ (taxis) με λατινικούς χαρακτήρες, να ενημερώσουν τον/τη Διευθυντή /-ντρια της σχολικής μονάδας προκειμένου ο/η τελευταίος/-α να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συμφωνούν τα στοιχεία του κηδεμόνα, που έχουν καταχωρισθεί στο ΠΣ myschool με αυτά που εμφανίζονται στο taxis.
Οι Διευθυντές/-ντριες των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων ή Επαγγελματικών Λυκείων διευκολύνουν τους κηδεμόνες που δηλώνουν αδυναμία να υποβάλουν μόνοι τους την Ηλεκτρονική Αίτηση διαθέτοντας έναν/μία τουλάχιστον εκπαιδευτικό και έναν Η/Υ στο σχολείο τους για την καταχώριση των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων. Η σύνδεση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-eggrafes γίνεται με τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) του κηδεμόνα.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

Επόμενη σελίδα: »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων