ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στο πλαίσιο των βιωματικών δράσεων και εκδηλώσεων για τον εορτασμό των πενήντα ετών λειτουργίας των ελληνικών σχολείων στο Μόναχο διεξάγεται μαθητικός διαγωνισμός με θέμα: «Μια ιστορία από τα σχολικά χρόνια των γονιών μου ή των παππούδων/γιαγιάδων μου στα Ελληνικά Σχολεία του Μονάχου».
Στον διαγωνισμό συμμετέχουν εθελοντικά μαθητές/τριες της Ε΄και ΣΤ΄τάξης των τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων, της 7ης και 8ης τάξης των δύο Γυμνασίων και της Α΄ και B´Λυκείου. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι οι γονείς ή οι παππούδες/γιαγιάδες των μαθητών/τριών να έχουν φοιτήσει στα Ελληνικά Σχολεία του Μονάχου.
Οι μαθητές/τριες καλούνται να συζητήσουν πρώτα με τους γονείς τους ή τη γιαγιά ή τον παππού σχετικά με τις μνήμες που έχουν από τα χρόνια που έζησαν στα Ελληνικά Σχολεία του Μονάχου και να τους παρακαλέσουν να τους διηγηθούν μια αξέχαστη γι΄αυτούς ιστορία από εκείνα τα χρόνια. Στη συνέχεια θα πρέπει τις πληροφορίες που πήραν και την ιστορία που άκουσαν να τα καταγράψουν σε ένα κείμενο έως 5 σελίδες στα Ελληνικά ή στα Γερμανικά (ηλεκτρονικά σε Α4).
Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των ανωτέρω τάξεων των Ελληνικών Σχολείων στο Μόναχο παρακαλούνται να αφιερώσουν δύο διδακτικές ώρες για να συζητήσουν με τους/τις μαθητές/τριές τους σχετικά με την ίδρυση, τη λειτουργία των Ελληνικών Σχολείων στο Μόναχο και τη σημασία που είχαν και έχουν αυτά για τους Έλληνες του Μονάχου. Ακόμη, θα χρειαστεί να τους εξηγήσουν με βάση λεπτομερείς οδηγίες τι ακριβώς ζητείται να κάνουν στο πλαίσιο του διαγωνισμού.
Ο μαθητικός διαγωνισμός ξεκινά επίσημα στις 2 Μαΐου 2019 και ολοκληρώνεται στις 24 Ιουνίου 2019 (τελευταία προθεσμία παράδοσης των εργασιών). Οι εργασίες θα παραδοθούν στον/στην εκπαιδευτικό της τάξης και στη συνέχεια το κάθε σχολείο θα στείλει όλες τις εργασίες στο Ίδρυμα Παλλάδιον.
Η τελετή βράβευσης όλων των μαθητών που η ιστορία τους, μία από κάθε τάξη, διακρίθηκε έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου 2019.
Ευχαριστούμε όλους για τη συνεργασία τους.
Μόναχο, 10 Απριλίου 2019