Επίσκεψη στο Δημαρχείο Συνέντευξη με την την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δυμαίων κ. Κοκκίνη

Στις 24 Μαΐου 2018 ομάδα μαθητών του προγράμματος με τη συνοδεία των καθηγητριών – μελών της παιδαγωγικής ομάδας, Αιμιλίας Σιακοβέλη και Αγγελικής Ρετσινά, επισκέφτηκαν το Δημαρχείο Δυτικής Αχαΐας και συναντήθηκαν με την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δυμαίων (Κ.Ε.Δ.ΔΥ) κ. Πατρούλα Κοκκίνη.

Σκοπός της επίσκεψης, που αποτελεί συνέχεια προηγούμενων συναντήσεων με τις τοπικές αρχές (τον Ιούνιο 2017 και στις 2 Μαΐου 2018, κατά την υποδοχή των Ευρωπαίων εταίρων μας στην Κάτω Αχαΐα), ήταν η ενημέρωση για την μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος και για τις δράσεις που έχουν λάβει χώρα, συνέντευξη με την κ. Κοκκίνη, καθώς και υπογραφή Συμφωνητικού Συνεργασίας και Καλής Θέλησης μεταξύ του Σχολείου και της Δημοτικής Αρχής για την από κοινού αντιμετώπιση ανισοτήτων και κοινωνικού αποκλεισμού.

Η ομάδα των μαθητών ενημέρωσε την κ. Κοκκίνη για τις δράσεις του προγράμματος, για τις εμπειρίες που τους προσέφερε η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, καθώς και για τις εντυπώσεις των Ευρωπαίων εταίρων που φιλοξενήθηκαν από το σχολείο μας 1 – 6 Μαΐου 2018.

Η συνέντευξη επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν βασικούς στόχους του προγράμματος “R.E.S.P.E.C.T” όπως η πρόσβαση που έχουν στην εκπαίδευση ιδιαίτερες πληθυσμιακές ομάδες της περιοχής μας, η υποστήριξη που μπορεί να προσφέρει ο Δήμος μέσω των κοινωνικών δομών του σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, καθώς και η μέριμνα για την προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην κοινωνική ζωή.

Δείτε τη συνέντευξη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ