Χρήσιμες Συμβουλές

Στο ιστολόγιο αυτό θα βρείτε μικρές χρήσιμες συμβουλές για ζητήματα που μπορούν να κάνουν τη ζωή σας (και των μαθητών σας) πιο εύκολη.

Για άμεση επικοινωνία με τον υπεύθυνο ΠΛΗΝΕΤ
μπορείτε να στείλετε mail στο plinet (στο) dipe.ioa.sch.gr
ή να τηλεφωνήσετε στο 2651077697.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Οδηγίες για τη διαδικασία της καταστροφής εξοπλισμού

Σε αρκετά σχολεία παρατηρείται το φαινόμενο να βρίσκονται συσσωρευμένα διάφορα άχρηστα υλικά σε αποθήκες και αίθουσες, τα οποία θα πρέπει κάποια στιγμή να αποσυρθούν. Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη howto | Σχολιάστε

Οδηγίες για την Καταγραφή Εξοπλισμού στο Βιβλίο Υλικού

Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο να καταγράφεται ο εξοπλισμός του Σχολείου στο Βιβλίο Υλικού με λάθος τρόπο, είτε με ελλειπή περιγραφή, είτε με υπερβολικές λεπτομέρειες. Με τον όρο ‘Βιβλίο Υλικού’ αναφερόμαστε τόσο στο παλιό βιβλίο περιουσίας του Σχολείου, όσο και στην ηλεκτρονική καταγραφή του εξοπλισμού στο Myschool, αλλά και την ανεπίσημη καταγραφή που κάνει ο καθένας μας για προσωπική του χρήση. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούμε να εντοπίσουμε πχ κάποιον υπολογιστή στο βιβλίου υλικού.

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη howto | Σχολιάστε

Οργάνωση Η/Υ σε ομάδες στον Επόπτη

Όλοι χρησιμοποιούμε τον Επόπτη για να ελέγχουμε τους υπολογιστές των μαθητών στην τάξη, όμως πολλοί από εμάς δεν έχουν εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες που μας παρέχει η εφαρμογή.

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Ubuntu | Σχολιάστε

Απενεργοποίηση του Screen Reader

Ένα από τα ‘κολπάκια’ που επιστρατεύουν οι μαθητές για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσα στην τάξη, είναι η ενεργοποίηση του Αναγνώστη της Οθόνης.

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Ubuntu | Σχολιάστε

Πλήρης στοίχιση σε άρθρα του ιστολογίου

Όταν φτιάχνετε άρθρα στο ιστολόγιό σας στο blogs.sch.gr, ή την wordpress ιστοσελίδα σας, η προεπιλεγμένη στοίχιση του κειμένου στις παραγράφους σας είναι η αριστερή στοίχιση (όπως είναι η παράγραφος που διαβάζετε τώρα).

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Wordpress | Σχολιάστε

Πρόβλημα με εικόνες .jpg στο Scratch 1.4

Στις τελευταίες εκδόσεις του Ubuntu παρατηρείται το φαινόμενο να μην εμφανίζονται σωστά οι εικόνες .jpg που προσπαθούμε να εισάγουμε ως υπόβαθρα στο Scratch 1.4 (οι εικόνες .png εμφανίζονται κανονικά).

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Scratch | Σχολιάστε

Επαναφορά Χρωμάτων στο Kolourpaint

Συχνά οι μαθητές την ώρα που δουλεύουν στο Kolourpaint, κάνουν άτσαλες κινήσεις με το ποντίκι και ξεκουμπώνουν την παλέτα με τα χρώματα από τη θέση τους.

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Kolourpaint | Σχολιάστε

Απόκρυψη Εικονιδίων στο Libreoffice Writer

Οι μαθητές στο Δημοτικό χρησιμοποιούν αρκετά το Libreoffice Writer για να κάνουν τις εργασίες τους. Τα κουμπιά που χρησιμοποιούν στην πράξη είναι λίγα και συγκεκριμένα. Στο άρθρο αυτό θα σας βοηθήσουμε να απλοποιήσετε τη γραμμή εργαλείων ‘Μορφοποίηση’, ώστε να περιλαμβάνει μόνο τα κουμπιά που θέλουμε. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές σας θα βρίσκουν εύκολα την εντολή που ψάχνουν και δεν θα πατάνε λάθος κουμπιά.

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Libreoffice | Σχολιάστε