cropped ΣΧΟΛΕΙΟ5

Μήνας: Απρίλιος 2026

ΥΠΕΝΘΥΝΙΣΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ Γεννηθέντες 2008/2009


Λήψη αρχείου

Εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στην επιχείρηση ΄΄Αυγά Ρόδου΄΄!!

IMG 230e51632113345591c0051489bd0eeb VIMG b8174d60f176f4c0159ff06ce8bd3d18 V

Την Τρίτη 31 Μαρτίου 2026 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τομέα Γεωπονίας, καθώς και των Ομίλων «Σχολικής Εφημερίδας» και «Ταινιών Μικρού Μήκους», πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης Αυγά Ρόδου του κ. Α. Μπούκλα,ή πιο γνωστής σε όλους μας ως “Αυγά Ρόδου”.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους σύγχρονους χώρους της μονάδας και να γνωρίσουν από κοντά όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, από την εκτροφή των πτηνών έως τη συλλογή, τυποποίηση και διάθεση των αυγών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις σύγχρονες πρακτικές που εφαρμόζει η επιχείρηση για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων και την τήρηση υψηλών προτύπων υγιεινής.

IMG 6d7b9a2d922bec7bb7af45628ff14c04 VIMG 43d36babd743aa75003be25aacd06cc9 V

Παράλληλα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις καινοτόμες δράσεις της επιχείρησης στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε εγκαταστάσεις διαχείρισης και αξιοποίησης της κοπριάς, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και στη βιώσιμη ανάπτυξη της παραγωγικής διαδικασίας.

Η βιωματική αυτή εμπειρία έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές του Τομέα Γεωπονίας να συνδέσουν τη θεωρητική γνώση με την πράξη, να κατανοήσουν καλύτερα τις απαιτήσεις και τις προοπτικές του πρωτογενούς τομέα, καθώς και να εξοικειωθούν με σύγχρονες επιχειρηματικές πρακτικές στον χώρο της αγροδιατροφής. Επιπλέον, τα μέλη των ομίλων αξιοποίησαν το υλικό της επίσκεψης για δημοσιογραφική και οπτικοακουστική καταγραφή, ενισχύοντας τις δεξιότητές τους στην επικοινωνία και τη δημιουργία περιεχομένου.

IMG 210207d7cfe86dcc43fecf63fc0624cf V

Από τη συμμετοχή τους στη δράση, οι μαθητές αποκόμισαν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες, ανέπτυξαν την επαγγελματική τους συνείδηση και κατανόησαν τη σημασία της καινοτομίας και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας στη σύγχρονη γεωπονική πρακτική.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Συλλογικού Προγραμματισμού Εσωτερικής Αξιολόγησης του έργου της σχολικής μονάδας, στον άξονα ΄΄ Σχολείο και Κοινότητα΄΄.

Ευχαριστούμε θερμά την επιχείρηση Αυγά Ρόδου και ιδιαίτερα τον κ. Α. Μπούκλα για την εγκάρδια φιλοξενία, την αναλυτική ξενάγηση και την ουσιαστική συμβολή τους στην υλοποίηση μιας τόσο ενδιαφέρουσας και εποικοδομητικής εκπαιδευτικής δράσης.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : Μαριέττα Μοσχογιάννη, Γραμματική Κάρλα, Θεόδωρος Βασιλείου, Θωμαΐς Βεργωτή, Ελευθερία Μαγκανιάρη.

Επιμορφωτική δράση εκπαιδευτικών του ΠΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου!

Epimorfotikh drash 4

Την Τρίτη 31 Μαρτίου 2026 πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου επιμορφωτική δράση για εκπαιδευτικούς του ΠΕΠΑΛ με τίτλο «Μέτρηση και Βελτίωση Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος Σχολικής Μονάδας». Η δράση εντάχθηκε στο πλαίσιο της ημερίδας «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ως γέφυρα διασύνδεσης με την Ευρώπη», η οποία διοργανώθηκε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Epimorfotikh drash 1Epimorfotikh drash 3

Η πρωτοβουλία για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του ΠΕΠΑΛ, με στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ανήκε στην εκπαιδευτικό κυρία Γεωργία Αρβανίτη. Στην επιμορφωτική ομάδα συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Γεωργία Αρβανίτη (Οικονομολόγος), Γεωργία Γιαννά (Πληροφορικός), Νίκος Καραλής (Μηχανολόγος) και Παναγιώτης Παπαδημητρίου (Μαθηματικός), παρουσία της Διευθύντριας του ΠΕΠΑΛ Αρίστης Στεργιάδου. Στη συνέχεια, στη δράση προστέθηκαν και οι εκπαιδευτικοί Μαρία Θαλασσινού και Κώστας Λέκκας.

Epimorfotikh drash 5

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Χαράλαμπο Συργιάννη, Προϊστάμενο του ΚΕΠΕΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ ΡΟΔΟΥ και επιστημονικό συνεργάτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο οποίος παρουσίασε με ιδιαίτερα ουσιαστικό τρόπο ζητήματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα, την υπεύθυνη διαχείριση των πόρων, τις επιπτώσεις των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο περιβάλλον και τη σημασία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη σύγχρονη σχολική πραγματικότητα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πώς το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της σχολικής μονάδας μπορεί να μετρηθεί, να αναλυθεί και να βελτιωθεί μέσα από συνεργατική προσπάθεια και παιδαγωγικό σχεδιασμό.

Μέσα από τη συμμετοχή τους στη δράση, οι εκπαιδευτικοί ενίσχυσαν τις επιστημονικές και παιδαγωγικές τους γνώσεις, εμπλούτισαν τις διδακτικές τους πρακτικές και απέκτησαν κοινές βάσεις συνεργασίας για την ανάπτυξη μελλοντικών παρεμβάσεων με περιβαλλοντικό προσανατολισμό. Παράλληλα, αναδείχθηκε έμπρακτα η αξία της συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών ειδικοτήτων, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για ένα σύγχρονο, ανοιχτό και δημιουργικό σχολείο.

Η συνεργασία του ΠΕΠΑΛ με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτελεί ένα ιδιαίτερα θετικό παράδειγμα σύνδεσης της δευτεροβάθμιας με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς προάγει τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης, ενισχύει την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και δημιουργεί προοπτικές για νέες κοινές δράσεις, επιμορφώσεις και καινοτόμες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες.

Ευχαριστούμε θερμά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τη φιλοξενία και την ουσιαστική συμβολή του στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στον κ. Χαράλαμπο Συργιάννη για την εξαιρετική επιμορφωτική παρουσίαση για το Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα της σχολικής μονάδας. Επιπλέον, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κ. Πιτσικάλη Σταύρο και την κα Ιλόνα-Ελευθερία Ουασίτσα, με τους οποίους υπήρξε επικοινωνία για τη διοργάνωση της επιμόρφωσης και οι οποίοι συνέβαλαν ουσιαστικά τόσο στην πραγματοποίηση όσο και στην επιτυχία της δράσης.

Εκδρομή στη Σύμη

Ενημερώστε μας σε περίπτωση φαρμακευτικής αγωγής

 

 


Λήψη αρχείου

Πρόγραμμα για την ψυχική υγεία του παιδιού και της οικογένειας

 

banner right2

Πρόγραμμα για την ψυχική υγεία του παιδιού και της οικογένειας

 

 

Φροντίζουμε τους «Αειθαλείς» μας: Δράση Υγείας και Πρόληψης από το Πρότυπο ΕΠΑΛ.!!

IMG 20260327 095548IMG 20260327 095554

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2026, στο Πνευματικό Κέντρο Καλυθιών πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα σημαντική και ωφέλιμη δράση για την τοπική κοινωνία. Το τμήμα Νοσηλευτικής του Προτύπου ΕΠΑΛ πραγματοποίησε επίσκεψη στα μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων Καλυθιών Ρόδου «Οι Αειθαλείς», με στόχο την προαγωγή της πρόληψης και της φροντίδας της υγείας.

IMG 20260327 101940IMG 20260327 100833

Κατά τη διάρκεια της δράσης, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και αρτηριακής πίεσης για τα μέλη του συλλόγου. Η πρωτοβουλία αυτή έδωσε την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να ενημερωθούν για βασικούς δείκτες της υγείας τους, συμβάλλοντας στην έγκαιρη πρόληψη και στην ευαισθητοποίηση γύρω από ζητήματα που αφορούν την υγεία στην τρίτη ηλικία. Παράλληλα, αποτέλεσε μια σημαντική εμπειρία για τους συμμετέχοντες, ενισχύοντας το πνεύμα προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης.

IMG 20260327 095517

Η ανταπόκριση των μελών του συλλόγου ήταν ιδιαίτερα θερμή, ενώ το κλίμα της δράσης χαρακτηρίστηκε από συνεργασία, ενδιαφέρον και ουσιαστική επικοινωνία. Τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν τη σημασία της πρόληψης, της τακτικής παρακολούθησης της υγείας και της υποστήριξης των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην κύρια Σέβα Ταχράμανη για την πρόσκληση αλλά και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της δράσης.

Τέτοιες δράσεις αποτελούν ένα ουσιαστικό βήμα προς την ενίσχυση της πρόληψης και της ενημέρωσης, προάγοντας την ποιότητα ζωής και την ευημερία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί της δράσης ήταν οι κυρίες Γεωργιλαδακη Αλεξάνδρα και Κάλλια Στεργιανή.

Ενημερωτική Δράση Επαγγελματικού Προσανατολισμού από τον Όμιλο Esperia!

IMG 9787

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2026 και ώρα 10.00 έως 11.30, παρευρέθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας ο Όμιλος Esperia, ο οποίος πραγματοποίησε ενημέρωση στους μαθητές/τριες της Β΄ και Γ΄ τάξης. αναφορικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Σκοπός της παρούσας δράσης ήταν η ενημέρωση των μαθητών/τριών αναφορικά με τα θετικά στοιχεία της ειδικότητας (τουριστικά), τις προοπτικές του επαγγέλματος, τις σχολές που ενδέχεται να ακολουθήσουν, τις διαφορετικές κατευθύνσεις.

IMG 9783IMG 9784

Η ενημέρωση των μαθητών/τριών από τον Όμιλο Esperia είχε ως κεντρικό στόχο να αναδείξει πώς η συστηματική παρακολούθηση των τάσεων στη φιλοξενία και η ανάπτυξη καινοτόμων τουριστικών προϊόντων αποτελούν τα θεμέλια της σύγχρονης επιχειρηματικότητας. Μέσα από την παρουσίαση της εξαιρετικής σχέσης του Ομίλου με διεθνείς tour operators και των συνεχών βραβεύσεων που επιβεβαιώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών του, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τα πρότυπα της άριστης εξυπηρέτησης και της ικανοποίησης του πελάτη. Παράλληλα, σκοπός της δράσης ήταν να καλλιεργηθεί η αντίληψη ότι η τουριστική δραστηριότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το φυσικό, κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον. Με εφόδιο τη δέσμευση του Ομίλου στις καλύτερες οικολογικές πρακτικές, η ενημέρωση λειτούργησε ως ένα ζωντανό παράδειγμα εταιρικής υπευθυνότητας, ενθαρρύνοντας τους νέους να αντιληφθούν τη φιλοξενία ως έναν τομέα που απαιτεί επαγγελματισμό, σεβασμό στην αειφορία και συνεχή εξέλιξη.

Ευχαριστούμε πολύ τον όμιλο Esperia για την εποικοδομητική ενημέρωση. Επίσης ευχαριστούμε τη διευθύντρια του Π.ΕΠΑ.Λ. κυρία Στεργιάδου Αρίστη, τον υποδιευθυντή κύριο Παπαχριστοδούλου Μιχάλη, τους συναδέλφους καθώς και τους μαθητές/τριες της Β΄ και Γ΄ τάξης που παρακολούθησαν τη συγκεκριμένη ενημέρωση.

Η δράση διαδραματίστηκε στα πλαίσια του δεύτερου άξονα αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας σχετικά με τη σχολική διαρροή και τον επαγγελματικό προσανατολισμό με συντονιστή τον εκπαιδευτικό κύριο Λέκκα Κωνσταντίνο.

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς