εικόνα Viber 2024 01 17 08 11 08 112

ΠΕΠΑΛ, Ρόδος – 16-01-2024

Σε μια αξιοσημείωτη επίδειξη δέσμευσης της κοινότητας και περιβαλλοντικής δέσμευσης, το ΠΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ συνεχίζει να ενισχύει τους δεσμούς του με φορείς και επιστήμονες, δημιουργώντας μια δυναμική βάση για τους μαθητές του. Με απόλυτη επιτυχία εκτυλίχθηκε η πρώτη φάση του εκτεταμένου εκπαιδευτικού τους προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν η συναρπαστική ομιλία από την προσκεκλημένη ομιλήτρια Holly Gardner, μια έμπειρη ειδικό σε διάφορους φιλικούς προς το περιβάλλον τομείς. Η κ. Gardner, με πλούσιο υπόβαθρο στην οργανική και βιοδυναμική κηπουρική και την αναγέννηση των οικοσυστημάτων, μοιράστηκε τις ιδέες και τις εμπειρίες της. Η εμπειρία της ήταν ιδιαίτερα σημαντική μετά τις οικολογικές καταστροφές που έπληξαν τη Ρόδο το περασμένο καλοκαίρι.

Μαθητές και καθηγητές ενθουσιάστηκαν από τη γνώση και το πάθος της κας Gardner και η ομιλία της φούντωσε ένα αίσθημα ευθύνης και περιέργειας στους παρευρισκόμενους.

Η κινητοποίηση της μαθητικής κοινότητας πρόκειται να συνεχιστεί με ένα φιλόδοξο έργο δενδροφύτευσης στις περιοχές Γενάδι και Λάρδο, κοντά στις κατασκηνώσεις της εκκλησίας. Σύντομα θα ακολουθήσει εκτενής έκθεση που θα τεκμηριώνει αυτή την πρωτοβουλία.

Η Διοίκηση του ΠΕΠΑΛ θα ήθελε επίσης να εκφράσει την εγκάρδια ευγνωμοσύνη του προς την Εταιρεία Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Δράσης «Ηλιοτρόπιο» για την ανεκτίμητη υποστήριξή της στην πραγματοποίηση αυτών των προσπαθειών.

Καθώς το  ΠΕΠΑΛ συνεχίζει να ενισχύει τη σύνδεσή του με την ευρύτερη κοινότητα και να προάγει την περιβαλλοντική συνείδηση, ο αντίκτυπος των πρωτοβουλιών τους υπόσχεται να είναι εκτεταμένος και μεταμορφωτικός.

Σύντομο βιογραφικό της καλεσμένης ομιλήτριας

Η Χόλι Γκάρντνερ, αφοσιωμένη κηπουρός, δασολόγος, οικολόγος, εκπαιδευτικός και σχεδιάστρια τοπίου, διαθέτει σχεδόν 30 χρόνια εμπειρίας σε επτά χώρες στην οικολογικά αναζωογονητική διαχείριση της γης. Η ποικίλη τεχνογνωσία της περιλαμβάνει τη βιολογική και βιοδυναμική κηπουρική, τη συντροπική αγροδασοκομία, την αναγέννηση οικοσυστημάτων και τον εξωραϊσμό του κύκλου του νερού. Ειδικεύεται στην αναδάσωση μετά την πυρκαγιά και στην ξηρή κηπουρική σε περιοχές της Μεσογείου, με στόχο την αποκατάσταση των φυσικών υδρολογικών κύκλων σε ερημοποιημένες περιοχές. Η Holly επικεντρώνεται επί του παρόντος στη δημιουργία μικρής κλίμακας κήπων κατοικιών permaculture για την προώθηση της περιφερειακής επισιτιστικής αυτάρκειας. Είναι κάτοχος πτυχίων από το Bard College (ΗΠΑ) στις Περιβαλλοντικές Σπουδές, Πιστοποιητικό Σχεδιασμού Permaculture και Πιστοποιητικό Βιοδυναμικής Οπωροκηπευτικής από το Oaklands Park (Ηνωμένο Βασίλειο). Ο σκοπός της ζωής της είναι να καλλιεργήσει την κοινότητα στην υπηρεσία της Γης και της ανθρωπότητας

εικόνα Viber 2024 01 17 08 11 08 175