Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για τον κορονοϊό

Αγαπητοί μας γονείς,

Παρακάτω παραθέτουμε ενδεικτικό υλικό που μπορείτε να αξιοποιήσετε, προκειμένου να μιλήσετε στα παιδιά για τον κορονοϊό. Το  υλικό αυτό είναι κατάλληλο για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Το βίντεο με τίτλο “Τα ρομποτάκια των Νηπιαγωγείων Σάμης & Φαρακλάτων σας μιλούν για τον κορονοϊό”, το οποίο δημιουργήθηκε από τις Νηπιαγωγούς Βασιλοπούλου Σπυριδούλα, Παπαναστασάτου Ειρήνη & Εγγλέζου Ελένη – Κωνσταντίνα στα πλαίσια του e twinning project για τη δράση STEM 2 με τίτλο “STEM AROUND FOR SAFETY IN TOWN”, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τον κορονοϊό.

https://www.youtube.com/watch?v=N4Z01l0t7Ng&feature=youtu.be

Βίντεο που δημιουργήθηκε από την Playmobil Greece με τίτλο «O ROBERT μιλά στα παιδιά για τον κορονοϊό»

https://www.youtube.com/watch?v=tNBPcU2j65s&feature=youtu.be

Οπτικοποιημένο παραμύθι με τίτλο (Ταινία για παιδιά) “Ο κορονοϊός εξαφανίστηκε! της Τατιάνας Τσαραμιάδου , διευθύντριας του Παιδικού Πανεπιστημίου και των κέντρων “Οικογένεια”.

https://www.youtube.com/watch?v=AKDSPfb85i4&feature=youtu.be

Ιδέα – Παραμύθι – Αφήγηση: Τατιάνα Τσαραμιάδου
Οπτικοποίηση – σκηνοθεσία – φωτογραφία – μοντάζ: Βασιλικη Παρδάλη
Μίξη ήχου: Κάρολος Κώστογλου

Ακολουθεί μία σειρά από παραμύθια που επίσης εξηγούν τα νέα δεδομένα και είναι κατάλληλα για την ηλικία των μικρών μας μαθητών.

1) Ένας ιός με κορώνα (παραμύθι για τον Κορονοϊό) – Χαρά Πάτρα.

https://www.ebooks4greeks.gr/enas-ios-me-korona-koronoios

https://www.ebooks4greeks.gr/enas-ios-me-korona-koronoios

Ο σύνδεσμος του παραμυθιού αντλήθηκε από την Ελεύθερη Ψηφιακή Βιβλιοθήκη (eBooks4Greeks).

2) Covibook της Manuela Molina: Να πώς θα μιλήσουμε στα παιδιά για τον κορονοϊό!

Μια πολύ καλή πρόταση είναι το Covibook, ένα e-book της ιταλίδας συγγραφέα Manuela Molina, που μπορεί να το κατεβάσει ο καθένας μας δωρεάν -και στα ελληνικά- από εδώ! Και είναι σπουδαίο έργο, γιατί μέσα από τη χρήση απλού λεξιλογίου και όμορφης εικονογράφησης το μέγα ζήτημα του κορονοϊού γίνεται πιο κατανοητό για τα παιδιά. Οι πληροφορίες που θα αποκομίσουν θα τα βοηθήσουν να ξεπεράσουν όποιο άγχος τους έχει δημιουργήσει η σημερινή κατάσταση.

https://blogs.sch.gr/nipsam/files/2020/04/Παραμύθι-για-Κορονοϊό.pdf

(Πηγή:https://blog.public.gr/)

3) Η Βασιλική Νίκου, νηπιαγωγός του 12ου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Κοζάνης δημιούργησε ένα διαδικτυακό παραμύθι για παιδιά προσχολικής αγωγής με τίτλο «το πάθημα του Κορονοϊού». Ένα παραμύθι που δεν αποβλέπει σε κερδοσκοπικούς σκοπούς, αλλά έχει ως κύριο στόχο να αφυπνίσει μικρούς και μεγάλους και να μας κάνει πολίτες με ενσυναίσθηση, ευαισθησία και αγάπη για την οικογένεια και τους συνανθρώπους μας. (Πηγή: https://www.alfavita.gr/)

https://www.storyjumper.com/book/read/80507605/Παραμύθι-για-παιδιά-

 

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Εκπαιδευτικό υλικό και παιχνίδια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.