Ο παππούς και η γιαγιά γιορτάζουν!!!!

 

120578904 816372592507111 247050273156336036 n

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.
Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/56
Βέβαια, οι σημερινοί παππούδες και γιαγιάδες των νηπίων μας ουδεμία σχέση έχουν με τις παραδοσιακές εικόνες των παππούδων και των γιαγιάδων, όπως αυτές κατά κόρον κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Όμως, δεν παύει η 1η Οκτωβρίου να είναι αφιερωμένη σ’ αυτούς και στην αγάπη που δείχνουν στα εγγονάκια τους. Πόσο πρέπει να τους αγαπάμε για τη βοήθεια που προσφέρουν στην οικογένεια… πόσο πρέπει να τους αγαπάμε για την αγάπη και τη ζεστή αγκαλιά που κάνουν στα εγγονάκια τους… πόσο πρέπει να τους αγαπάμε που μας κάνουν όλα τα χατήρια… πόσο πρέπει να τους αγαπάμε που μας κακομαθαίνουν… πόσο πρέπει να τους αγαπάμε που απλά είναι ο παππούς και η γιαγιά μας, όπως πολύ πετυχημένα είπε ένα νηπιάκι μας!!!

Έτσι κι εμείς σήμερα τους αφιερώσαμε ένα πολύ όμορφο τραγούδι…

Συζητήσαμε τις εικόνες του βίντεο και τους στίχους του τραγουδιού και κάπου μέσα εκεί βρήκαμε και τους εαυτούς μας. Τι κάνουμε εμείς με τον παππού και τη γιαγιά; Ας τους συστήσουμε στους φίλους μας κι ας μοιραστούμε μαζί τους στιγμές και συναισθήματα.

Κάποιοι παππούδες, βέβαια, είναι στον ουρανό, αλλά μας αγαπάνε κι από εκεί και είναι οι δικοί μας άγγελοι!!!

Κι αποφασίσαμε να τους κάνουμε ένα δωράκι!! Την καρδούλα μας, που κρύβει μέσα της τον παππού και τη γιαγιά, αλλά κρύβει μέσα της και τις στιγμές που μοιραζόμαστε και μας κάνουν να τους αγαπάμε πάρα πάρα πολύ!!!

Για όλους εσάς, λοιπόν, αγαπημένοι μας παππούδες και γιαγιάδες ένα καδράκι με την παιδική μας καρδούλα κι όσα κρύβει μέσα της!!

                                                        collage4

                                                 

collage2

collage1

collage3

Σίγουρα δεν θα έχουν κρεμάσει ομορφότερο κάδρο στον τοίχο τους οι παππούδες μας!!!!

Και του χρόνου αγαπημένοι μας!!! Σας ευχαριστούμε για όλα!!!!