– Συντροφιά με ένα βιβλίο…Μένουμε σπίτι (σχέδιο εργασίας)

Αγαπητοί γονείς.. αγαπημένα παιδιά Καλημέρα σας..Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου σήμερα..Μέρα  γιορτής  για το βιβλίο…αυτόν τον Καλό σύντροφο που μας μαθαίνει  και μας διασκεδάζει…Έτσι κι εμεις σ αυτή την  πρωτη επικοινωνια μαζι σας σας στέλνουμε ένα βιβλίο με θέμα  τι αλλο ..μα φυσικα  τον κορωνοιο.. Στόχος μας να γνωρίσετε  με τροπο  απλό τι ειναι αυτός ο ιός που μας έκλεισε μέσα..μακριά από το σχολείο μας και τι πρέπει να προσέχουμε για να προφυλαχθουμε..Ας διαβάσουμε το παραμύθι…

Πατήστε στο σύνδεσμο που ακολουθεί…



Λήψη αρχείου

♡ Τωρα ετοιμαστείτε για δραστηριότητες ..

1)Διαβάζω…Διασκεδάζω…Παίζω και Μαθαίνω:  Αφού ξεφυλλίσουμε το παραμύθι και το διαβάσουμε,ψάχνουμε  να βρούμε  τον τίτλο και το όνομα της συγγραφέα.

Προσπαθούμε   να αναγνωρίσουμε διαφορά γραμματακια,όσα θυμόμαστε.

Και τώρα παίζουμε το Παιχνίδι των λέξεων…Βρίσκουμε όσες λέξεις μπορούμε, που να αρχίζουν από τα γράμματα που αναγνωρίσαμε.

2)Γράφω όπως μπορώ:” Πλένω τα χεράκια μου και ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ”  είναι δύο από τα όμορφα μηνύματα του παραμυθιού.Μπορούμε  να τα γράψουμε; Ας προσπαθήσουμε..

Ας θυμηθούμε τώρα τα γράμματα της ΑλφαΒήτα…



Λήψη αρχείου

 

3) Θυμάμαι τα Σχήματα και Μετρώ παρέα με τον Κορωνοιό: Τι σχήμα έχει στην κορώνα του ο ιός (τρίγωνο); Ας θυμηθούμε όλα τα σχήματα…

 

 

Ας θυμηθούμε τώρα και τους Αριθμούς…

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να θυμηθούμε τους αριθμούς….

https://youtu.be/Kr20cxEvb6g

Ας μετρήσουμε τα τριγωνάκια…πόσα είναι;

Ας μετρήσουμε τώρα και τα ποδαράκια_χεράκια του κορωνοιού και ας συγκρινουμε  τους αριθμους.

Ζωγραφίζουμε τρίγωνα,κόβουμε τρίγωνα και  τα κολλάμε σε ένα χαρτί.

Μπορούμε επίσης να σχηματίσουμε τρίγωνα με καλαμάκια .

4)-Ας θυμηθούμε τώρα τους Κανόνες Υγιεινής του Σώματος και τη Σωστή Διατροφή: Πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν η Καθαριότητα του σώματος μαζί βέβαια και με τη Σωστή Διατροφή στο να έχουμε ένα δυνατό κορμάκι ανίκητο στους ιούς;Θυμηθείτε τώρα τους κανόνες Καλής Υγείας..

 

Ας θυμηθούμε τώρα την καλή και την κακή Διατροφή..

-Τώρα θα ταξιδέψουμε: Στην υδρόγειο σφαίρα ή σε ένα χάρτη ψάχνω και βρίσκω την Κίνα, απ όπου ξεκίνησε το ταξίδι του ο ιός και όλες τις άλλες χώρες όπου εξαπλώθηκε.. Στο  χάρτη της Ελλάδας μπορώ να βρω την Αθήνα ,τη Θεσαλονίκη και τη δική μας πόλη.Ποιά είναι μεγαλύτερη;

 

-Ας θυμηθούμε τώρα τι πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε  τη ΓΗ…το μεγάλο μας σπίτι.

5) Ώρα για Δημιουργία:  Ας  ζωγραφίσουμε την εικόνα του παραμυθιού  που μας άρεσε περισσότερο.. (ας γράψουμε πάνω και το όνομα μας )

Ζωγραφίζουμε τώρα και τον Κορωνοιό;

Τι θα τον ρωτούσατε αν τον συναντούσατε;

Ζωγραφίζουμε και τη Γη μας.Τι χρώμα θα βάλετε στην Κίνα;

♡ Εμείς αυτό που θέλουμε παιδιά, είναι  να παίξετε, να χαρείτε και μέσα από τη χαρά να μάθετε..

 ΚΑΛΗ   ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Αφήστε μια απάντηση