ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΟΥΤΡΩΝ ΥΠΑΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Με κεντρικό σύνθημα «Είναι cool να είσαι Eco School» την Παρασκευή 3 Απριλίου 2026 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Οικολογικών Σχολείων, που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και ανέδειξε στην πράξη τί σημαίνει περιβαλλοντική εκπαίδευση όταν βγαίνει από τη θεωρία και περνά στην καθημερινότητα του σχολείου. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, 264 σχολεία βραβεύτηκαν με την Πράσινη Σημαία, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του Διεθνούς Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία» στην Ελλάδα.
Η απονομή δεν αποτέλεσε απλώς μια συμβολική στιγμή, αλλά μια έμπρακτη αναγνώριση της δουλειάς εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών που διαμορφώνουν ένα διαφορετικό σχολικό πρότυπο: πιο συμμετοχικό, πιο ανοιχτό, πιο υπεύθυνο απέναντι στο φυσικό περιβάλλον καθώς η αλλαγή κουλτούρας ξεκινά από μικρές, επίμονες συλλογικές πράξεις.
Το Νηπιαγωγείο μας, το Νηπιαγωγείο Λουτρών Υπάτης βραβεύτηκε με την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων σε μία γιορτή της Φύσης, της Αειφορίας, της Βιωσιμότητας, της αγάπης για τον πλανήτη… Το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Οικολογικών Σχολείων έγινε πραγματικότητα και το Νηπιαγωγείο Λουτρών Υπάτης ήταν εκεί με δικό του περίπτερο το μοναδικό από την Στερεά Ελλάδα, να δείξει και να αναδείξει την πολυετή, οικολογική του προσπάθεια για έναν καλύτερο, πιο βιώσιμο πλανήτη. Μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση και υλοποίηση δράσεων με γνώμονα την αειφορία, τη βιοποικιλότητα στο τοπικό οικοσύστημά μας, τη μείωση των απορριμμάτων, τη δημιουργία του δικού μας σχολικού κήπου και την παραγωγή βιολογικών προϊόντων μικρής σοδειάς όπως ελιές, βότανα, ελαιοσάπουνα, κεραλοιφές, φυσικά καθαριστικά κλπ. Για το νηπιαγωγείο μας δεν πρόκειται απλώς για περιβαλλοντικές δραστηριότητες, αλλά για μια διαφορετική προσέγγιση στην εκπαίδευση και είμαι ευγνώμων που οι μαθητές μου και οι γονείς τους γίνονται συνοδοιπόροι σε αυτό το όραμα. Συνεχίζουμε δυναμικά γιατί ο πήχης ανέβηκε ακόμη πιο ψηλά και η Πράσινη Σημαία πρέπει να ανεμίζει!!!
















