ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΟΥΤΡΩΝ ΥΠΑΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Afisa Mathhtiko Festibal Oikologikon Scholeion

Με κεντρικό σύνθημα «Είναι cool να είσαι Eco School» την Παρασκευή 3 Απριλίου 2026 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε το 1ο  Μαθητικό Φεστιβάλ Οικολογικών Σχολείων, που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και ανέδειξε στην πράξη τί σημαίνει περιβαλλοντική εκπαίδευση όταν βγαίνει από τη θεωρία και περνά στην καθημερινότητα του σχολείου. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, 264 σχολεία βραβεύτηκαν με την Πράσινη Σημαία, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του Διεθνούς Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία» στην Ελλάδα.

Η απονομή δεν αποτέλεσε απλώς μια συμβολική στιγμή, αλλά μια έμπρακτη αναγνώριση της δουλειάς εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών που διαμορφώνουν ένα διαφορετικό σχολικό πρότυπο: πιο συμμετοχικό, πιο ανοιχτό, πιο υπεύθυνο απέναντι στο φυσικό περιβάλλον καθώς  η αλλαγή κουλτούρας ξεκινά από μικρές, επίμονες συλλογικές πράξεις.

Το Νηπιαγωγείο μας, το Νηπιαγωγείο Λουτρών Υπάτης βραβεύτηκε με την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων σε μία γιορτή της Φύσης, της Αειφορίας, της Βιωσιμότητας, της αγάπης για τον πλανήτη… Το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Οικολογικών Σχολείων έγινε πραγματικότητα και το Νηπιαγωγείο Λουτρών Υπάτης ήταν εκεί με δικό του περίπτερο το μοναδικό από την Στερεά Ελλάδα, να δείξει και να αναδείξει την πολυετή, οικολογική του προσπάθεια για έναν καλύτερο, πιο βιώσιμο πλανήτη. Μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση και υλοποίηση δράσεων με γνώμονα την αειφορία, τη βιοποικιλότητα στο τοπικό οικοσύστημά μας, τη μείωση των απορριμμάτων, τη δημιουργία του δικού μας σχολικού κήπου και την παραγωγή βιολογικών προϊόντων μικρής σοδειάς όπως ελιές, βότανα, ελαιοσάπουνα, κεραλοιφές, φυσικά καθαριστικά κλπ. Για το νηπιαγωγείο μας δεν πρόκειται απλώς για περιβαλλοντικές δραστηριότητες, αλλά για μια διαφορετική προσέγγιση στην εκπαίδευση και είμαι ευγνώμων που οι μαθητές μου και οι γονείς τους γίνονται συνοδοιπόροι σε αυτό το όραμα. Συνεχίζουμε δυναμικά γιατί ο πήχης ανέβηκε ακόμη πιο ψηλά και η Πράσινη Σημαία πρέπει να ανεμίζει!!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΔΡΑΣΗ ΦΙΛΑΓΝΩΣΙΑΣ- ΔΩΡΕΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

PAGKOSMIA HMERA PAIDIKOY BIBLIOY 2026

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 2 Απριλίου (ημέρα γέννησης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν) το Νηπιαγωγείο Λουτρών Υπάτης προχώρησε σε μια διαφορετική δράση φιλαγνωσίας. Συγκεκριμένα, και με αφετηρία προγενέστερη δράση φιλαγνωσίας με τίτλο το Σεντούκι των Παραμυθιών, το Νηπιαγωγείο μας δώρισε έναν σημαντικό αριθμό παιδικών λογοτεχνικών βιβλίων στο ΚΔΑΠ της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας ” Αγίος Εφραίμ”. Σε συνεννόηση με τον Διευθυντή του ΚΔΑΠ Άγιος Εφραίμ, κο Τσιρόπουλο Γεώργιο, παραδόθηκαν 2 κούτες παιδικών βιβλίων για τη παιδική βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ. Η χαρά μας όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο είναι μεγάλη, όταν όμως αυτή τη χαρά έχουμε τη δυνατότητα να την μεταλαμπαδεύουμε τότε χαιρόμαστε διπλά!

eikona Viber 2026 04 08 02 00 48 376 eikona Viber 2026 04 08 02 00 48 512 IMG 20260401 200452 IMG 20260401 200449