Μέρες Κορωνοϊού… και άλλα

Στη σελίδα αυτή θα μπορείτε να βρείτε υλικό χρήσιμο για τα παιδιά και όχι μόνο για τις ημέρες που διανύουμε…σπίτι και αφορούν τον κορωνοϊό. Οδηγίες, βιντεάκια, σελίδες που αφορούν στην Ψυχολογική υποστήριξη γονέων, παιδιών και εκπαιδευτικών. Μπορείτε να τα παρακολουθήσετε ή να τα κατεβάσετε κάνοντας κλικ στους συνδέσμους που ακολουθούν. Κατά καιρούς και όποτε υπάρχει επικαιροποιημένο υλικό θα φροντίζουμε να ενημερώνουμε τη σελίδα…

1. Ο αγαπημένος και γνώριμος των παιδιών PICOU PICOU μας μιλά για τον κορωνοϊό μέσα από ένα πολύ απλό και κατανοητό βίντεο που μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.
2. Το ΚΕΣΥ Φθιώτιδας λειτουργεί γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για γονείς και μαθητές σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς του. Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες. Εδώ.
3. Η συγγραφέας Γιώτα Στανελούδη μας παρουσιάζει το βιβλίο της ο Βασιλιάς Κορωνοϊός. Μπορείτε να διαβάσετε με τα παιδιά το βιβλίο της εδώ.
4. Το 1ο ΚΕΣΥ Αχαΐας μας παρουσιάζει προτάσεις διαχείρισης παιδιών στις συνθήκες του κορωναϊού της ψυχολόγου Θεώνης Μαυρόγιαννη την οποία μπορείτε να δείτε εδώ, ενώ πολύ καλή είναι και η παρουσίαση της ψυχολόγου Αλεξάνδρας Τσαγκανέλια με ενδεικτικές προτάσεις για τη διαχείριση κρίσης στα παιδιά που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
5. Παράλληλα ο οργανισμός ΜΕΡΙΜΝΑ παρουσιάζει προτάσεις προς τους γονείς για να στηρίξουν τα παιδιά τους. Μπορείτε να ανοίξετε το σχετικό αρχείο εδώ.