ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΙΣ GLOBAL ACTION DAYS (GAD) ΤΟΥ FEE ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕΠΦ

2024GlobalActionDaysCertificate Fillable NIPIAGOGEIO LOUTRON YPATIS

Οι Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης είναι μια ετήσια πρωτοβουλία που διεξάγεται εδώ και 10 χρόνια – αφιερωμένη στην ενδυνάμωση των σχολείων να αναλάβουν ουσιαστικές δράσεις που συμβάλλουν σε έναν πιο βιώσιμο και περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένο κόσμο. Το φετινό θέμα περιστρέφεται γύρω από τη δράση για το κλίμα, τονίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν τα σχολεία στην αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης για το κλίμα. Συμμετέχοντας στις Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με πάνω από 2000 σχολεία σε όλο τον κόσμο για να
– Να προωθήσουν την περιβαλλοντική διαχείριση: Να εμπλέξουν τους μαθητές σε πρακτικές δραστηριότητες που προάγουν το αίσθημα ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον.
– Παγκόσμια συνεργασία: Να συνδεθούν με σχολεία από όλο τον κόσμο, προωθώντας την αίσθηση της παγκόσμιας ιθαγένειας και την κοινή δέσμευση για περιβαλλοντική δράση.
– Εστίαση στο κλίμα: Οι δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί για τις Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης 2024 αφορούν ειδικά θέματα που σχετίζονται με το κλίμα, ευθυγραμμιζόμενες με την επείγουσα ανάγκη για δράση για το κλίμα.

Οι φετινές δράσεις αφορούν:

Δραστηριότητα 1: Κλιματική ετοιμότητα μέσω της βιοοικονομίας.

Δραστηριότητα 2: Ετοιμότητα για το κλίμα μέσω διατροφής

Δραστηριότητα 3: Ετοιμότητα για το κλίμα μέσω της κυκλικής οικονομίας

Δραστηριότητα 4: Κλιματική ετοιμότητα σε μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες

Δραστηριότητα 5: Ετοιμότητα για το κλίμα μέσω της αποκατάστασης των οικοσυστημάτων

#GlobalActionDays

#MyActionMatters

#GreeningEducation

Οι δράσεις μας συγκεντρώθηκαν στο παρακάτω padlet:

https://padlet.com/nipiagogeioloutronypatis/global-action-days-gad-2024-6vg0bl3cofspfemx