Σχεδίασε το Αστέρι σου!

P1310128

Συμμετοχή στο διαγωνισμό:

“Δημιουργικός Διαγωνισμός: Το Αστέρι της Ευχής”

 του Οργανισμού «Make a wish»

Συμπληρώθηκε η φόρμα συμμετοχής και αναρτήθηκε η φωτογραφία

Στη συνέχεια λάβαμε τον έπαινο συμμετοχής

Έπαινος 22 – Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος

Λειτουργία του Νηπιαγωγείου 3

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνω ότι:

  1. Με απόφαση του Δήμου Κορινθίων, αύριο Τετάρτη 26-1-2022 τα σχολεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά λόγω καιρικών συνθηκών.

2.Σύμφωνα με  ενημέρωση από τη Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας, στις περιοχές που τα σχολεία είναι κλειστά λόγω καιρικών συνθηκών ΔΕΝ θα γίνει τηλεκπαίδευση αύριο Τετάρτη 26/1/2022.

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Λειτουργία του Νηπιαγωγείου 2

Αγαπητοί γονείς

Σύμφωνα με  ενημέρωση από τη Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας που λάβαμε προ ολίγου, σας ενημερώνουμε ότι:

  • Στις περιοχές που τα σχολεία είναι κλειστά λόγω καιρικών συνθηκών ΔΕΝ θα γίνει τηλεκπαίδευση αύριο Τρίτη 25/1/2022.
  • Αύριο Τρίτη 25/1/2022 ΔΕΝ θα διενεργηθούν self test.
  • Αναμένουμε  νεότερες οδηγίες.

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Λειτουργία του Νηπιαγωγείου

Αγαπητοί γονείς

Με απόφαση του δημάρχου Κορινθίων, τα σχολεία αύριο Δευτέρα 24-1-2022 και μεθαύριο Τρίτη 25-1-2022 θα παραμείνουν κλειστά.

Δείτε εδώ την απόφαση: https://www.korinthos.gr/%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b8%ce%af%cf%89-2/

Σε αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν  4188/Β΄/2021 ΦΕΚ, προβλέπεται παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η έναρξη των μαθημάτων ορίζεται στις 08:15.

Η διάρκεια της διδακτικής ώρας  στα Νηπιαγωγεία ορίζεται  στα 30 λεπτά.

Η διάρκεια των διαλειμμάτων στα Νηπιαγωγεία ορίζεται στα 20 λεπτά.

Το ημερήσιο Ωρολόγιο Πρόγραμμα  του Νηπιαγωγείου περιλαμβάνει 3 διδακτικές ώρες.

Με βάση τα παραπάνω το Ωρολόγιο Πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

1η ΩΡΑ 08:15 – 08:45
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 08:45 – 09:05
2Η ΩΡΑ 09:05 – 09:35
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 09:35 – 09:55
3Η ΩΡΑ 09:55 – 10:25

Αύριο την πρώτη ώρα θα γίνει ενημέρωση στους γονείς σχετικά με τη λειτουργία της webex αλλά και για τους κανόνες που ακολουθούμε στην τηλεκπαίδευση.

Ο σύνδεσμος της ψηφιακής μου αίθουσας, όπου θα συνδεθείτε,   θα σας αποσταλεί με email.

Οδηγίες σύνδεσης θα δείτε στο παρακάτω βίντεο: https://video.link/w/epqWc

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Διαχείριση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19

Σύμφωνα με το τροποποιημένο Πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολικών μονάδων , (ΦΕΚ 7/6-1-2022) επισημαίνουμε:

1) ΜΑΘΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ

Ο/Η μαθητής/τρια ή το μέλος του προσωπικού που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 πρέπει να απομακρυνθεί από το σχολείο και να παραμείνει σε απομόνωση για τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες από την ημέρα του θετικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου.

Κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, ο/η μαθητής/τρια ή το μέλος του προσωπικού με επιβεβαιωμένο COVID-19 πρέπει να απέχει και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες (π.χ. φροντιστήριο, ξένες γλώσσες, αθλητισμός).

 Επιστροφή στο σχολείο ατόμων με επιβεβαιωμένη νόσο COVID-19:

Ο μαθητής/τρια ή ο ενήλικας μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την παρέλευση τουλάχιστον πέντε (5) ημερών απομόνωσης, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) Οι μαθητές/τριες και τα εμβολιασμένα ή με ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου τριμήνου μέλη του προσωπικού εφόσον την έκτη μέρα ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) είναι αρνητικός.

β) Τα μη εμβολιασμένα ή χωρίς ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου τριμήνου μέλη του προσωπικού εφόσον την έκτη μέρα ο εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος (rapid test) είναι αρνητικός.

 2)ΜΑΘΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ ΜΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ COVID 19.

α) Εάν ένας/μια μαθητής/τρια εκδηλώσει συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν σε παιδί με λοίμωξη COVID-19, εκτός του χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται η σχολική μονάδα με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων.

Β)Εάν ο/η μαθητής/τρια βρίσκεται στη σχολική μονάδα, λαμβάνουν χώρα εκ μέρους του Υπευθύνου COVID-19 της σχολικής μονάδας τα παρακάτω:

– Επικοινωνία με την οικογένεια για παραλαβή του/της μαθητή/τριας.                                         

– Απομόνωση του/της μαθητή/τριας σε προκαθορισμένο καλά αεριζόμενο χώρο, με επίβλεψη, μακριά από τα υπόλοιπα παιδιά και εφαρμογή απλής χειρουργικής μάσκας.   

 – Εφαρμογή υγιεινής χεριών και αναπνευστικής υγιεινής από τον/την μαθητή/τρια και το/τα άτομο/α που το φροντίζουν. 

– Χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας από το προσωπικό (μάσκα, γάντια, και -σε περίπτωση κινδύνου εκτίναξης βιολογικών υγρών ή αναπνευστικών εκκρίσεων- ποδιά αδιάβροχη και οφθαλμική προστασία με γυαλιά ή ασπίδα προσώπου).

– Επιμελής καθαρισμός του χώρου και εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες μετά την αναχώρηση του/της μαθητή/τριας με χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας. 

– Γίνεται ιατρική αξιολόγηση με πρωτοβουλία των γονέων/κηδεμόνων και σε συνεργασία με αυτούς. Εφόσον, σύμφωνα με την αξιολόγηση αυτή, ο/η μαθητής/τρια χαρακτηριστεί ως ύποπτο κρούσμα COVID-19 χωρίς να υπάρχει εναλλακτική διάγνωση πρέπει να γίνει διαγνωστικό τεστ για COVID-19. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση αυτή, δεν συστήνεται η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test). Εν αναμονή του αποτελέσματος, ο/η μαθητής/τρια παραμένει σε απομόνωση κατ’ οίκον, εφόσον κρίνεται από τον ιατρό ότι η κατάστασή του δεν απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο, σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο, ενώ η σχολική μονάδα συνεχίζει τη λειτουργία της. Εάν η ιατρική αξιολόγηση που έγινε σε συνεργασία με τους γονείς/κηδεμόνες οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις λοίμωξης COVID-19,τότε ο/η μαθητής/τρια μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο όταν τα συμπτώματα υφεθούν ή παρέλθει τυχόν άλλο, πέρα από COVID-19, πρόβλημα υγείας.   

Για την επιστροφή στο σχολείο ακολουθούνται συστηματικά οι διαδικασίες του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Εάν από την ιατρική αξιολόγηση προκύπτει ότι ο/η μαθητής/τρια είναι ύποπτο κρούσμα διενεργείται διαγνωστικό τεστ για COVID-19.

Στην περίπτωση που δεν πραγματοποιήθηκε τεστ παρά τις συστάσεις, δεν πρέπει να προσέλθει στο σχολείο για δέκα (10) ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων και μέχρι να έχουν συμπληρωθεί τρία (3) εικοσιτετράωρα απυρεξίας χωρίς τη λήψη αντιπυρετικού και να έχουν βελτιωθεί τα συμπτώματα.

Για την επιστροφή στο σχολείο ακολουθούνται συστηματικά οι διαδικασίες του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.