Που είναι ο Μπραμιανούλης; ΚΠΕ Ιεράπετρας -Νεάπολης

sinenteyxi idikoy kpe01

Που είναι ο Μπραμιανούλης; Επίσκεψη υπεύθυνου από το ΚΠΕ Ιεράπετρας – Νεάπολης στο νηπιαγωγείο μας με παρουσίαση του φράγματος, πολύτιμες πληροφορίες και παιχνίδια !

Που είναι ο Μπραμιανούλης;
Μετά την ενασχόλησή μας με διάφορους χάρτες και τη δημιουργία του χάρτη για το φράγμα Μπραμιανών, μία δεύτερη αποστολή μας περίμενε στο πλαίσιο του eTwinning έργου μας ! Να καλέσουμε στο σχολείο κάποιον να μας μιλήσει για τον υδροβιότοπο της περιοχής μας, την τεχνητή λίμνη των Μπραμιανών.

Πριν από όλα κάναμε μία διερεύνηση των γνώσεών μας για το τι γνωρίζουμε για τις λίμνες.

Είχαμε πολλές απορίες και ερωτήσεις για το φράγμα. Τις ζωγραφίσαμε για να μην τις ξεχάσουμε και στείλαμε μία πρόσκληση στο ΚΠΕ Ιεράπετρας – Νεάπολης.

Σε λίγες μέρες αποδεχόμενος την πρόσκλησή μας, εμφανίστηκε στο σχολείο μας  ο Κ. Χάρης, λίγο ανήσυχος, φορώντας ένα αδιάβροχο και κρατώντας ένα όργανο της βροχής. Αφού τον καλωσορίσαμε, μας  ρώτησε μήπως είχαμε δει τον Μπραμιανούλη. Τον είχε χάσει και τον έψαχνε !

Ο κύριος Χάρης από το ΚΠΕ Ιεράπετρας επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο μας

sinenteyxi idikoy kpe04

«Μα ποιος είναι αυτός ο Μπραμιανούλης;», αναρωτηθήκαμε. Τη σύμπτωση και μεις ψάχνουμε τα γυαλιά του δράκου μας που έχει χάσει σε κάποια λίμνη. Του είπαμε για το έργο μας, του δείξαμε τον χάρτη με τις λίμνες και τον δράκο μας.

sinenteyxi idikoy kpe12

Ο κύριος Χάρης μας παρουσίασε το παραμύθι του Μπραμιανούλη, παιδί μίας νεράιδας που ζούσε στο φράγμα και κινδύνευε γιατί ήταν εκτός νερού!  Απάντησε με μεγάλη υπομονή σε όλες τις  ερωτήσεις μας και μας παρουσίασε πολλές φωτογραφίες από τα ζώα που ζουν εκεί και τα φυτά που υπάρχουν γύρω από αυτό !sinenteyxi idikoy kpe05

Μετά τις πολύτιμες πληροφορίες ήρθε η ώρα να παίξουμε ! Ακούσαμε το όργανο της βροχής, μιμηθήκαμε τα ζώα της λίμνης, χωριστήκαμε σε ομάδες και ακούσαμε διάφορους ήχους, παίξαμε κρυφτό κ.ά

sinenteyxi idikoy kpe09

Ενθουσιαστήκαμε με  αυτά που μας είπε ο κύριος Χάρης και γεννήθηκε η επιθυμία να τα δούμε από κοντά. Αφού τον ευχαριστήσαμε, κλείσαμε το επόμενο ραντεβού! Επίσκεψη στο Φράγμα ( να το δούμε από κοντά) και στο ΚΠΕ Ιεράπετρας Νεάπολης.
Καταγράψαμε τις εντυπώσεις μας και  ξεκινήσαμε δράσεις για να κατανοήσουμε καλύτερα την συμβολή του φράγματος  μέχρι την επόμενη εξόρμησή μας.
sinenteyxi idikoy kpe03

Να ευχαριστήσουμε θερμά  τον κ. Χάρη Βουμβουλάκη και το ΚΠΕ Ιεράπετρας-Νεάπολης για την άμεση απάντηση στην πρόσκλησή μας και την άριστη συνεργασία που είχαμε ! Το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στα κτίρια του ΚΠΕ και στο Φράγμα των Μπραμιανών  σε λίγες μέρες !

 

CC BY-NC-SA 4.0 Που είναι ο Μπραμιανούλης; ΚΠΕ Ιεράπετρας -Νεάπολης από Νηπιαγωγείο Κεντριού διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.