Συνταγή για πασχαλινά μπισκότα

Οι προετοιμασίες με πασχαλινά γλυκίσματα σε όλα τα σπίτια έχουν ήδη ξεκινήσει. Εκτός από τα Λαζαράκια, τα πασχαλινά κουλουράκια και τα τσουρέκια σκεφτήκαμε να σας θυμίσουμε μια πολύ νόστιμη συνταγή για πασχαλινά μπισκοτάκια που είχαμε κάνει πέρυσι στο σχολείο μας και τόσο πολύ σας άρεσε.

Εκτέλεση:

Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίξτε έναν έναν τους κρόκους και τη βανίλια. Κατόπιν ρίξτε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώστε. Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει πια στα χέρια. Τυλίξτε τη ζύμη με πλαστική διάφανη μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο ώστε να σφίξει λίγο. Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκατοστού χρησιμοποιώντας τον πλάστη κι ύστερα κόψτε την σε κομμάτια με τη βοήθεια ενός κουπατ σε ότι σχέδιο θέλετε. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε ένα καλαμάκι στο κάθε ένα κομμάτι και ψήστε τα στο φούρνο, στους 200ο για 15 λεπτά.  Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για λίγο, ξεκολλήστε τα με προσοχή και τοποθετήστε τα επάνω σε μία σχάρα ώστε να κρυώσουν τελείως. Στην συνέχεια βυθίζουμε τα μπισκοτάκια μας σε λιωμένη σοκολάτα (μαύρη ή λευκή) και στολίζουμε με ζαχαρωτά. Τα μπισκοτογλειφιτζουράκια μας είναι έτοιμα!

Και για όσους δεν θυμάστε… 

Ορίστε και οι φωτογραφίες από τα περσινά μας μπισοτάκια!

Καλή Επιτυχία!