Ταξίδι στο Διάστημα

Πόσο μακριά μπορεί να ταξιδέψει κάποιος; Αναλόγως… Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η φαντασία του; Η απάντηση λοιπόν δεν είναι ίδια για τον κάθε έναν από εμάς…

Δεν υπάρχει όμως καμία αμφιβολία οτι τα δικά μας ταξίδια, μας έχουν οδηγήσει πολύ μακριά από τα Γλυκά Νερά. Θα το καταλάβατε αυτό αν έχετε παρακολουθήσει και άλλα ταξίδια μας (π.χ. Μέρα και Νύχτα). Την τελευταία φορά που ταξιδέψαμε, πεταχτήκαμε μέχρι το μακρινό διάστημα. Το ρήμα πεταχτήκαμε δεν επιλέχτηκε τυχαία, αφού πεταχτήκαμε στ’ αλήθεια με τους πυραύλους μας, μιας και πληροφορηθήκαμε ότι μόνο έτσι μπορεί κάποιος να φτάσει στο διάστημα.

Άχρηστα χαρτάκια και ειδικά χαρτόνια ενώθηκαν για να μας δώσουν τους πιο όμορφους πύραυλους. Μέχρι και ένας αστροναύτης θα τους ζήλευε…

Έτοιμοι λοιπόν οι πύραυλοι… έπρεπε όμως να προετοιμαστούμε κιόλας για το μακρινό μας ταξίδι στο διάστημα. Παρακολουθήσαμε λοιπόν και το παρακάτω video. Προτείνουμε και σε εσάς να το δείτε αν έχετε σκοπό να μας ακολουθήσετε.

Όλα καλά μέχρι τώρα. Κάναμε και ειδική ενημέρωση για τον κάθε πλανήτη ξεχωριστά. Πως θα τον αναγνωρίσουμε (χρώμα, έδαφος); Ποιο είναι το μέγεθός του συγκριτικά με τον δικό μας πλανήτη; Είναι κρύος ή ζεστός; Ποια είναι η σειρά του από τον Ήλιο προς τα έξω (1 εως 8); Αυτά και άλλα πολλά είπαμε γιατί η προετοιμασία παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο σε αυτές τις αποστολές! Κάποιοι από τους επίδοξους αστροναύτες μας απεικόνισαν τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος με τον δικό τους τρόπο.

Οι κάποιοι μαθητές μας σκέφτηκαν ακόμα πως θα χρειαστούν κράνος και στολή. Κανένας δεν μπορούσε να τους σταματήσει να τα δημιουργήσουν με υλικά του διέθεταν.

Δεν μπορούσαμε βέβαια να πάμε στους ξένους πλανήτες χωρίς πρώτα να ενημερώσουμε για την άφιξή μας… Παρακολουθήστε την αντίδραση των πλανητών, όταν τους ανακοινώσαμε πως σε λίγο φτάνουμε.

Με τη βοήθεια του πιστού μας υπολογιστή, πραγματοποιήσαμε λοιπόν το ταξίδι μας στο ηλιακό μας σύστημα. Με τόση προετοιμασία που κάναμε, μας φαινόταν πια τόσο γνωστό…

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως νοιώθαμε βασιλιάδες και βασίλισσες του διαστήματος. Αυτό μας παρακίνησε να δημιουργήσουμε στέμματα και κορώνες με τους πλανήτες για να τα φορέσουμε. Δείτε παρακάτω μερικά από αυτά. Τελικά το σύμπαν μπορεί να περιστρέφεται γύρω από ένα παιδί…

Αφού μάθαμε ότι μπορούσαμε για το γνωστό υπαρκτό σύμπαν, αποφασίσαμε να εξερευνήσουμε και το φανταστικό σύμπαν. Έτσι βρέθηκε στο δρόμο μας και ο αστεροειδής του Μικρού Πρίγκηπα! Εκείνος ο μικρούτσικος πλανήτης του, με τα ηφαίστεια και το μοναδικό τριαντάφυλλο. Σαν και εμάς, και εκείνος θέλησε να εξερευνήσει το δικό του σύμπαν. Δείτε παρακάτω το παραμύθι σε μια διασκευή.

Και αν ο καθ’ ένας από εμάς μπορούσε να δημιουργήσει τον δικό του πλανήτη, πως άραγε θα τον έφτιαχνε; Οι κοσμογυρισμένοι πλέον μαθητές μας, βάλθηκαν να πλάσουν τους δικούς τους πλανήτες. Δείτε μερικούς από αυτούς που μας έστειλαν.

Ειδήμονες πια εξερευνητές, οι μαθητές μας απέκτησαν και Δίπλωμα Εξερευνητή!

Ένα από τα πολλά που τους ευχόμαστε να αποκτήσουν στη ζωή τους, μαζί με τη γνώση ότι, όσο μεγάλο και αν είναι το σύμπαν, ο καθ’ ένας μας έχει μια ξεχωριστή θέση μέσα σε αυτό.