Έχουμε υπέροχα νέα! Αποκτήσαμε τη BeeBot!

Το ρομποτάκι μέλισσα που περιμέναμε τόσο ήρθε! Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι παραλάβαμε μετά απο αίτημα της ομάδας μας “Στης Εύβοιας το δάSOS όλοι μαζί, το μελισσάκι, εγώ και εσύ!”  στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το ρομποτικό εξοπλισμό για το νηπιαγωγείο μας!

                                             

Ένα μέρος των δραστηριοτήτων μας για το πρόγραμμα του etwinning « Στης Εύβοιας το δάσος όλοι μαζί, το μελισσάκι, εγώ και εσύ!» θα ήταν αφιερωμένο αυτόν τον καιρό που αλλού; Στη Μέλισσα. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα αναρτήσαμε στο ιστολόγιο τις δράσεις που την αφορούν και είδαμε με χάρα τις συμμετοχές σας. Με την απόκτηση του  ρομποτικού εξοπλισμού BEEBOT η , αποστολή μας είναι να φτιάξουμε όλα τα νηπιαγωγεία έναν επιδαπέδιο χάρτη με ζωγραφιές και ποιήματα από τη ζωή της μέλισσας (οι ζωγραφιές θα αποτελέσουν στοιχεία στη μακέτα) και η ιστορία θα εμπλουτιστεί με απλές οδηγίες κατεύθυνσης.

1η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

ΜΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΓΕΜΙΣΕΙ;

Μα πώς γεννιέται η μέλισσα; Ποια είναι η μαμά της; Ποιο φαγητό της αρέσει; Που ζει; Διαβάζω ιστορίες/παραμύθια ή βλέπω βίντεο με θέμα τη μέλισσα και μαθαίνω για τον κύκλο της ζωής της. Μετά φτιάχνω ένα μικρό ποίημα χρησιμοποιώντας μια λέξη κλειδί. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΛΕΞΗ ΜΕΛΙ. Τα ποιήματα θα δημιουργήσουν μια όμορφη ιστορία για τη μέλισσα μας. Περιμένουμε να μας στείλετε 1) μια ζωγραφιά που να αφορά το ποίημα που θα γράψετε και 2)το ποιηματάκι σας. 

Σας παραθέτω ένα παράδειγμα για το ποίημα. Εσείς συζητήστε με τα παιδιά για το μέλι, θα σας πουν υπέροχα πράγματα, βάλτε τη φαντασία σας και συνθέστε όλοι μαζί έναν στίχο!   

Το μέλι είναι υγιεινό

Το τρώω κάθε πρωινό

Έχει γεύση φοβερή

Και βελούδινη υφή

 

Αναρτήστε τα και τα 2 στην στηλη ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑ στο padlet εδώ:https://el.padlet.com/mmnnttkk20/uzxtsojikmm3

2η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

 

 ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ; ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΜΕΛΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ; 

Σκέφτομαι τι θέλω να μάθω για τη μέλισσα και στέλνω τις ερωτήσεις μου στις κυρίες. Εκείνες θα βρουν ένα μελισσουργό για να τις απαντήσει. Όλα θέλω να τα μάθω στο λεπτό!

 

Αναρτήστε τις ερωτήσεις σας στην αντίστοιχη στήλη στο padlet εδώ:https://el.padlet.com/mmnnttkk20/uzxtsojikmm3