Κι αν στο σπίτι μένω… δεν ξεχνώ να ανακυκλώνω!

Παιδάκια, η διαμονή μας στο σπίτι ας γίνει αφορμή για ένα πιο οικολογικό τρόπο  ζωής! Δεν ξεχνάμε όσα μάθαμε στο νηπιαγωγείο και θυμίζουμε στους γονείς μας να ανακυκλώνουμε συσκευασίες.

Έχετε 2 αποστολές ανακύκλωσης!

Αποστολή 1η

Δημιουργείστε  επιστρατεύοντας όλη σας τη φαντασία τα πιο πρωτότυπα γλυπτά δέντρα, χρησιμοποιώντας μόνο υλικά που ανακυκλώνονται. Μόλις τα ολοκληρώσετε μπορείτε να τα βάψετε, να τα στολίσετε και να τα διακοσμήσετε όπως θέλετε. Στο τέλος απαραιτήτως δώστε ένα όνομα περίεργο, διαφορετικό, ευφάνταστο για το δέντρο σας (π.χ. Χρυσαλιφούρφουρο) και γράψτε το σε ένα χαρτί μαζί με το όνομα σας. Βάλτε το δέντρο σας σε ένα μονόχρωμο φόντο μαζί με το χαρτί του ονόματος του και τραβήξτε μια φωτογραφία.

Ανεβάστε τη φωτογραφία στο padlet εδώ:https://padlet.com/mmnnttkk20/h5ofpemnk3bk

Αποστολή 2η

Τα δέντρα που τόσο τα αγαπάμε γιατί μας δίνουν οξυγόνο, σκιά, ομορφιά αλλά και  το χαρτί καίγονται και καταστρέφονται κάθε χρόνο. Τι λέτε να φτιάξουμε συνθήματα για την προστασία των δασών ώστε να τα δουν όλοι!

Σκεφτείτε ένα σύνθημα για την προστασία των δασών και με την βοήθεια των γονιών σας γράψτε το σε ένα χαρτί δημιουργώντας το με γράμματα και λέξεις τα οποία θα κόψετε και θα κολλήσετε από εφημερίδες ή περιοδικά. Όταν το ετοιμάσετε, φωτογραφίστε το και ανεβάστε το στο padlet εδώ:https://padlet.com/mmnnttkk20/h5ofpemnk3bk