Εορταστικές εκδηλώσεις λήξης σχολικού έτους 2022-23

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Δημοτικό Σχολείο Φαρρών η γιορτή λήξης του σχολικού έτους 2022-23 στο προαύλειο του σχολικού συγκροτήματος παρουσία γονέων και κηδεμόνων. Αποχαιρετήσαμε το σχολείο μας με θεατρικά δρώμενα χορούς και τραγούδια παρουσία πλήθος κόσμου και παραγόντων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Αποχαιρετήσαμε τους μαθητές της ΣΤ τάξης του Δημοτικού Σχολείου αλλά και τα νήπια που τη νέα σχολική χρονιά θα είναι στο Δημοτικό Σχολείο καθώς και την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το Σεπτέμβριο προκειμένου να ξεκινήσουμε ένα καινούριο ταξίδι.

thumbnail 3 1

thumbnail 2 1

thumbnail 1 1

thumbnail 5

    

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο κτήμα Παπασταματόπουλου

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου επισκεφθήκαμε από κοινού με το Νηπιαγωγείου Κάτω Μαζαρακίου το οινοποιείο Παπασταματόπουλου. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους αποκτώντας γνώσεις για το κρασί από το αμπέλι μέχρι και την εμφιάλωσή του. Στο φιλόξενο περιβάλλον διασκέδασαν γνωρίζοντας τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Μαζαρακίου.

thumbnail 4

thumbnail 3

thumbnail 2

thumbnail 1

thumbnail

Δράση Τα ευέλικτα καπάκια

H δράση << Τα ευέλικτα καπάκια>> αφορά στη συλλογή πλαστικών πωμάτων προκειμένου μέσω της διάθεσής τους να αγοραστεί ειδικός εξοπλισμός και εκπαιδευτικό υλικό για τα Ειδικά Σχολεία της Αχαϊας που τα έχουν ανάγκη. Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχοντας στη δράση κατόρθωσε να συγκεντρώσει με την πολύτιμη βοήθεια των παιδιών και των γονέων τους 20 κιλά  πλαστικά καπάκια που μαζί με τα 180 κιλά που συγκέντρωσαν οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Φαρρών τα παραδώσαμε με μεγάλη χαρά την Τετάρτη 31-05-2023.

20230531 090319

20230531 090318

Δράσεις ομαλής μετάβασης στο Δημοτικό Σχολείο

Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης που ακολουθεί το Νηπιαγωγείο μας με τίτλο << Ομαλή μετάβαση των παιδιών του Νηπιαγωγείου στο Δημοτικό >> και σε συνέχεια της συνάντησης με τη Διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Φαρρών πραγματοποιήθηκαν κοινές δράσεις με σκοπό να γνωρίσουν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού σχολείου αλλά και το τρόπο εργασίας. Έτσι λοιπόν γνωρίσαμε τους εκπαιδευτικούς  της μουσικής, της φυσικής αγωγής ,της θεατρικής αγωγής, των υπολογιστών τους οποίους και ευχαριστούμε για την αγάπη τους αλλά και για τον όμορφο τρόπο που μας υποδέχτηκαν. Παρακολουθήσαμε και τη δασκάλα της Α τάξης που παρουσίασε μια υποδειγματική διδασκαλία στο μάθημα της γλώσσας και βοήθησε τα παιδιά να ξεπεράσουν το << φόβο >> για τα μαθήματα στο Δημοτικό Σχολείο.

υπολογιστές 1

υπολογιστές 2

μουσική 1

μουσική 2

20230524 105420

20230524 105411

20230524 102333

20230524 101739

20230602 100636

20230602 100639