Μαθαίνοντας για το Τσίπουρο Δαμασίου στο καζάνι της οικογένειας Μουσιάρη

Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες του νηπιαγωγείου Δαμασίου επισκέφτηκαν το καζάνι της οικογένειας Μουσιάρη στο Δαμάσι και έμαθαν πως  παρασκευάζεται το τσίπουρο με την απόσταξη στέμφυλων ( στράφυλα ή τσίπουρα), δηλαδή, από τα υπολείμματα των σταφυλιών που μένουν μετά το πάτημα και την εξαγωγή του μούστου για την παραγωγή κρασιού. Τα παιδιά συνειδητοποίησαν ότι η παρασκευή του τσίπουρου είναι ο τρόπος που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε ακόμη περισσότερο το σταφύλι, ώστε να μην πάει τίποτε χαμένο…

Ευχαριστούμε τους Κωνσταντίνο και Εμμανουήλ Μουσιάρη για τη φιλοξενία και για την ξενάγηση!

Στο αμπέλι…

462547559 427551210148711 7354153437951665194 n462549363 931263778855841 4816979042924093144 n

Στο καζάνι της οικογένειας Μουσιάρη…

462546695 1262265181756512 8834435151255682301 n 462549363 931263778855841 4816979042924093144 n 462562021 1633242683955404 2622712810436663670 n 462565358 1095209345591393 8561617630049143974 n 462543714 1091833948955358 2711123338109068747 n 462543788 903545327992674 6764650647726264033 n 462555034 1082037496663964 3644047949056564478 n 462543085 574343188430137 1952240402557703254 n