Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες του νηπιαγωγείου Δαμασίου επισκέφτηκαν το καζάνι της οικογένειας Μουσιάρη στο Δαμάσι και έμαθαν πως παρασκευάζεται το τσίπουρο με την απόσταξη στέμφυλων ( στράφυλα ή τσίπουρα), δηλαδή, από τα υπολείμματα των σταφυλιών που μένουν μετά το πάτημα και την εξαγωγή του μούστου για την παραγωγή κρασιού. Τα παιδιά συνειδητοποίησαν ότι η παρασκευή του τσίπουρου είναι ο τρόπος που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε ακόμη περισσότερο το σταφύλι, ώστε να μην πάει τίποτε χαμένο…
Ευχαριστούμε τους Κωνσταντίνο και Εμμανουήλ Μουσιάρη για τη φιλοξενία και για την ξενάγηση!
Στο αμπέλι…
Στο καζάνι της οικογένειας Μουσιάρη…